מנגד, המשיב טען, כך:
- דין העירעור להדחות, היות שהמערער לא מצביע על פגם משפטי בהחלטת הוועדה;
- קביעת הוועדה לפיה המערער איבד 65% מכושר הישתכרותו עומדת בהלימה עם הנכות הרפואית שנקבעה למערער בשיעור 69%;
- גם בפסק הדין המחזיר בית הדין קבע במפורש כי הוועדה התייחסה להשפעת כל ליקוי וליקוי ולהשפעה המצטברת של מכלול הליקויים על כושר העבודה;
- הוועדה גם התייחסה להמלצת פקידת השקום, ואף בעיניין זה לא נפלה טעות משפטית בהחלטתה הקודמת;
- למעשה, העניין הוחזר לוועדה לבחינת קביעת הוועדה בניידות בלבד – הוראה שמולאה במלואה על ידי הוועדה;
- הוועדה מילאה כנדרש אחר הוראת פסק הדין המחזיר, והיא עיינה בפרוטוקול הוועדה הרפואית לעניין מוגבלות בניידות מיום 24.6.2022;
- בהקשר זה, הוועדה קבעה כי במסגרת החלטת הניידות לא נקבע כי המערער זקוק לכסא גלגלים בהתאם לסעיף הליקוי;
- מכאן, שלדעת הוועדה המערער מסוגל לעבוד בעבודה חלקית שאינה דורשת מאמץ גופני ניכר, וללא הליכה ועמידה ממושכים;
- המערער אכן הגיש באמצעות אחותו תלונה על היתנהלות הוועדה וקיבל תשובה מפורטת לתלונתו, שבה נכתב כי הוועדה הקשיבה לטענות, בחנה את פסק הדין המחזיר והחליטה באופן מקצועי.
...
מן הכלל אל הפרט – הכרעת בית הדין – לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובמכלול החומר שבתיק, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני קובע כי דין הערעור להידחות.
עוד אוסיף, כי בניגוד לטענת המערער, הועדה כלל לא נדרשה במסגרת פסק הדין המחזיר לבדוק אותו, או לשקול קבלת חוות דעת מיועץ כלי דם. למעשה, הטענה האחרונה אף נדחתה במפורש בסעיף 15 לפסק הדין המחזיר, שם נרשם, כדלקמן: "... בטרם אחתום אוסיף, כי לא מצאתי מקום להורות לועדה להיוועץ עם מומחה לכלי דם, שכן מדובר בועדה לעררים-אי כושר ולא בועדה רפואית לעניין קביעת דרגת נכות וככל שהמערער סבור, כי יש לקבוע לו נכות רפואית בשיעור גבוהה יותר בגין פגימה זו – בפני המערער עומדת האפשרות להגיש תביעה חדשה".
על יסוד כלל האמור לעיל, ומשעה שהביקורת השיפוטית של בית הדין על החלטת ועדה שהתכנסה מכח פסק דין מחזיר, מוגבלת לבחינת שאלה אחת ויחידה – האם מילאה הועדה אחר הוראות פסק הדין, אם לאו; ועת שוכנעתי כי הועדה אכן קיימה את הוראות פסק הדין כנדרש; הרי שלא מצאתי טעות משפטית המצדיקה התערבות בהחלטת הועדה והחלפת שיקול דעתה, בשיקול דעת בית הדין.
סוף דבר – לאור כלל האמור לעיל, דין הערעור להידחות.