מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי כיבוד המחאות לתשלום דמי שכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

הנתבעים התחייבו לשלם דמי-שכירות חודשיים בסך 8,000 ₪, תוך הפקדת המחאות במעמד חתימת ההסכם: המחאה אחת ליום 1.7.2019 עבור חודשים יולי ואוגוסט 2019, המחאה שניה ליום 1.9.2019 עבור חודשים ספטמבר ואוקטובר 2019, ושמונה המחאות עוקבות מיום 1.11.2019 עד יום 1.6.2020 ועד בכלל [סע' 4(א) ו-4(ד) בהסכם].
עוד נקבע כי דמי-השכירות יחשבו כמשולמים רק עם פרעון כל המחאה, וכל איחור בתשלום או אי-כיבוד המחאה יהא הפרה של ההסכם [שם, בסע' 4(ה) ו-4(ו)].
...
החובה למסור המחאות תקינות לתשלום דמי-השכירות, חובתם של הנתבעים היא; אין מנוס מלקבוע כי הם הפרו את ההסכם במשמעות שנודעה לכך בסעיף 4(ז) בהסכם, זאת בהפרה יסודית לא יחידה אשר העניקה לתובע זכות להודיע על ביטול ההסכם, כפי שעשה.
התביעה מתקבלת אפוא; אני מורה לנתבעים לסלק את ידם מהדירה כהגדרתה לעיל ולפנותה תוך השבת החזקה בה לתובע.
הנתבעים ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, את הוצאות ההליך בסך 1,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך 10,000 ₪, שניהם בערכי יום פסק-הדין (להלן יחד הסכום הפסוק).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת שלחה לנתבעת מכתב התראה ביום 5/11/2020 ומשגם לאחר האמור לא שולמו דמי השכירות, הגישה תובענה זו ביום 18/11/2020 (להלן: "מכתב ההתראה") ביום 22/11/2020 שילמה הנתבעת את דמי השכירות במלואם (אישור על חילול המחאה צורף כנספח 3 לכתב התביעה; מכתב ההתראה צורף כנספח 4 לכתב התביעה; אישור על תשלום דמי שכירות צורף כנספח 1 לכתב ההגנה).
במכתב ההתראה נכתב כדלקמן: "1. ההמחאה שמסרתם בעבור דמי השכירות לחודש נובמבר 2020 על סך 98,593.56 ₪ לא כובדה כיוון שנתתם הוראת ביטול. אישור הבנק על אי כיבוד ההמחאה מצורף.
...
מנגד, הנתבעת טוענת כי יש לדחות את התביעה.
סוף דבר הנתבעת לא שילמה לתובעת את דמי השכירות בגין חודש נובמבר 2020 במועדם.
תוצאת האמור התביעה נדחית.
חרף האמור ובהינתן התחייבות הנתבעת במסגרת הסכם הפשרה לשלם את דמי השכירות במועדם ללא קשר לנסיבות משבר הקורונה, אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו ואינני עושה צו להוצאות לטובת הנתבעת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לתשלום דמי שכירות שלא שולמו ופצוי בגין ריבית פיגורים ונזקים שנגרמו למשכיר, וכן תביעה שכנגד בגין הוצאות שהוציאו השוכרים עבור תיקונים בדירה, ואשר לטענתם היה על המשכיר לתקן על חשבונו.
ריבית פיגורים ס' 8 להסכם השכירות מחודש יוני 2015 קובע כי "במקרה של אי כיבוד המחאה כלשהיא יהיה צד א' זכאי, מעבר לכל סעד אחר, לקבלת ריבית פיגורים, שתהא ריבית דולרית של 3% לכל חודש פגור, או חלק ממנו." כאמור לעיל, איני סבורה שהייתה הצדקה לביטול ההמחאות ולאיחור בבצוע התשלומים עבור שכר הדירה, ולפיכך זכאי התובע לריבית הפיגורים הנקובה בסעיף זה. יחד עם זאת, לנתבעים זכות לקזז סכום זה כנגד ההפחתה בשכר הדירה כאמור בס' 13 לעיל.
...
כאמור לעיל, אני סבורה שעל פי ההסכם היה על הנתבעים לאפשר כניסת התובע לדירה, ועל כן איני סבורה שיש מקום לפיצוי ברכיב זה. התביעה כנגד הנתבעים 2-4 במהלך הדיון טען התובע כי יש לקבל את התביעה כנגד הנתבעת 2 במלואה, שכן הבקשה לביטול פסק הדין הוגשה רק על ידי הנתבע 1.
בנסיבות אלה, וכיוון שהתביעה הוגשה כנגד שני בני הזוג בגין דמי השכירות והנזקים בדירת המגורים המשותפת, ובשים לב לכך שהתביעה הוגשה כתביעה קטנה, והנתבעים לא היו מיוצגים בעת הגשת כתב ההגנה והבקשה לביטול פסק דין, אני קובעת שגם בבקשת הביטול פעל הנתבע 1 גם בשם רעייתו.
לסיכום הנתבעים 1 ו- 2 מודים בחוב שכר דירה בסך 13,373 ₪.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הנתבע לא הפריך את טענות התובעת אודות הפרת הוראות הסכם השכירות, ובפרט זו הנוגעת לאי תשלום דמי השכירות (ראו נספחי כתב התביעה אודות שיקים שלא כובדו).
...
סוף דבר ניתן בזאת צו לפיו על הנתבע לפנות את הנכס מושא התובענה - החנות ברחוב הרצל 52 בראשון לציון, הידועה גם כגוש 3962 תת חלקה 21 - ולהשיבו לתובעת, כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ השייך לנתבע או למי מטעמו, וזאת לא יאוחר מיום 14.9.22 בשעה 12:00.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט כדלקמן: החזר אגרת בית המשפט כפי ששולמה ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ. ההוצאות ישולמו בתוך 30 ימים מהיום שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום בפועל.
בשים לב לפיקדון שהופקד בתיק ע"י הנתבע להבטחת הוצאות המשפט של התובעת, וזאת במסגרת החלטתי בדבר ביטול פסק הדין שניתן כנגד הנתבע מיום 19.6.22, אני מורה אפוא למזכירות להעביר לתובע באמצעות ב"כ את הסך של 15,000 ₪ בתוספת סכום האגרה ששולמה, שנפסקו על ידי כהוצאות משפט בהליך.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

התוצאה נוכח האמור, אני מורה על ביטול חלק מההגבלות אשר הוטלו על החייבת בהתאם לסעיף 42א לפקודה, כך שהחייבת תהיה רשאית לעשות שימוש בשיקים, אך ורק לצורך תשלום דמי שכירות, ולשם כך: הבנק ינפיק לחייבת פנקס שיקים אחד, עם הכיתוב "למוטב בלבד" ו- "בלתי סחיר", ללא המילה "לפקודת". החייבת תעשה שימוש בפנקס אך ורק לתשלום שכר דירה.
יובהר לבנק שאין הוא אמור לפקח על השמוש שתיעשה החייבת בשיקים, למעט אי כיבוד שיקים אשר יגרמו ליתרת חובה.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה שיש להיענות לבקשת החייבת, כפי המלצת המנהל המיוחד, בתוספת הוראות להבטחת קיום ההחלטה ושמירה על זכויות המשכיר, ולדחות את עמדת הבנק והכונ"ר. מעבר לטענות לעניין סמכותו של בית המשפט לבטל את המגבלה (על כך בהמשך), סבור הכונ"ר שאין לאפשר לחייבת למשוך שיקים, משום שמשיכת שיק כמוה כמתן אשראי.
אני סבור שבשלב בו טרם הוכרזה החייבת כפושטת רגל, רשאי בית המשפט לבטל את ההגבלה על שימוש בשיקים, כולה או חלקה.
התוצאה נוכח האמור, אני מורה על ביטול חלק מההגבלות אשר הוטלו על החייבת בהתאם לסעיף 42א לפקודה, כך שהחייבת תהיה רשאית לעשות שימוש בשיקים, אך ורק לצורך תשלום דמי שכירות, ולשם כך: הבנק ינפיק לחייבת פנקס שיקים אחד, עם הכיתוב "למוטב בלבד" ו- "בלתי סחיר", ללא המילה "לפקודת". החייבת תעשה שימוש בפנקס אך ורק לתשלום שכר דירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו