ביחס לבקשות של יחידים נקבעו שלושה תנאי סף: עמידה בהגדרה של חסר דירה, נכות אי כושר הישתכרות יציבה בשיעור 100% וקיום מקיצבת נכות בלבד.
זכות ההשגה והערעור הנזכרות בסעיף 1א לחוק מתקיימת באמצעות אפשרות פנייה לועדת האיכלוס העליונה, בכובעה האחר – לידון, כמפורט בסעיף 2.1 לנוהל 08/13, "בערעורים של מבקשי סיוע בדיור שאינם זכאים לסיוע, או מערערים על קביעת זכאות שנקבעה לפי נתוניהם, למעט הוועדה הציבורית לאיכלוס, או במקרים שאין בסמכות הוועדה לידון בהם". הבחינה של וועדת החריגים בקשה המוגשת לה בהתאם לסעיף 2.2 הנ"ל אינה מעבירה תחת שבט הבקורת את דחיית הזכאות לפי נוהל 08/05, כי אם בוחנת זכאות חרף אי התקיימות התנאים לזכאות לפי נוהל 08/05 כחריג.
...
במקרה זה, לא ניתן לומר כי נפל פגם המצדיק התערבות בהחלטת המשיב שמצא לקבוע כלל נוקשה שלא ניתן לסטות ממנו אף במקרים מיוחדים ויוצאי דופן, נוכח כל האמור.
מקרה זה, הוא מקרה בו דווקא קביעת אפשרות לחריגים היא בעייתית, שכן, בשים לב למשאב המוגבל, הטבה עם החריג תבוא בהכרח על חשבון פגיעה באחר, הזכאי לשימוש במשאב על פי הכלל (השוו: בג"ץ 8300/02 נסר נ' ממשלת ישראל (22.05.12); דפנה ברק-ארז, "כללים, חריגים ושיקול דעת במשפט" בתוך: ספר דורית בייניש (בעריכת קרן אזולאי, איתי בר-סימן-טוב, אהרן ברק ושחר ליפשיץ, 2018) 111, 128)
בנסיבות אלו, בהן מצא המשיב ליתן משקל משמעותי יותר לבעלי נכות קבועה ולהעדיפם במסגרת זו, נוכח האמור, על פני בעלי קשיים אחרים, חמורים ככל שיהיו, שכן אלו יכולים למצוא פתרון במסגרת סיוע בשכר דירה, אין כל הצדקה לאפשר את הבאת עניינו של כל אחד ואחד בפני הוועדה, בלי לקבוע תנאי סף, כשבסופו של דבר התוצאה תהיה דחיית הבקשה.
על כן, צודק ונכון יותר לקבוע תנאי סף במקרה זה.
בשים לב לכל האמור, העתירה נדחית.