משלא הוחזר הסכום הוגשה תביעה לתשלום פיצויים בגין אי התאמה ונזקים עקיפים כדלקמן: 63,127 ₪ - עלות המכונה ששולמה, 99,266 ₪ - הפסד כלכלי נטען בגין שעות עבודה נוספות שהיה על המערער להשקיע בשל העדר מכונה מתאימה, ונוכח הצורך לבצע חלק מהעבודות באמצעות צדדי ג'; 10,000 ₪ - עגמת נפש; 1,500 ₪ - עלות תיקון המכונה.
שגה בית המשפט קמא כשקבע כי המומחים מטעם המערערים סברו כי ההתייחסות ב"קוטר 300 מ"מ" היא לסכין בלבד, שכן מחוות דעת לרום ומהתמונות שצורפו לה, וכן מחקירת ג'יבלי עולה כי השניים התייחסו לדרישה בהזמנה ככזו שאינה מתייחסת לקוטר הסכין בלבד, אלא לקוטר בית הבליעה, ולו הייתה הכוונה במילים "קוטר 300 מ"מ" לסכין בלבד, היה על המשיבים לציין זאת בהזמנה באופן מפורש וברור, בפרט שהמשיב הוא שניסח את טופס ההזמנה, ומשלא עשו כן יש לזקוף זאת לחובתם.
המערערים קבלו פרוספקט המכונה במעמד ההזמנה, ולו סברו שהמכונה לא מתאימה להם היה עליהם להתריע על כך במעמד זה.
בהזמנה לא מופיעה דרישה בנוגע לציר הסכין: לא שיעלה וירד, ולא בנושא הטיה בזויות, ומאחר שאין כל מניעה לעבוד עם המכונה גם בסכין של 300 מ"מ (בזוית 180 מעלות), הרי שאין בנמצא אי התאמה.
מדובר בקביעה עובדתית של בית המשפט קמא על בסיס מכלול הראיות בתיק, ועל בסיס היתרשמותו הבלתי אמצעית מעדות מומחה בית המשפט, ואין מקום להתערב בה.
נוכח העובדה שבפסק הדין נדחתה התביעה גם לגוף העניין לא מצאתי לנכון להתייחס לקביעות בית המשפט קמא בכל הנוגע להרחבת החזית ואי העלאת טענת אי ההתאמה במועד, רק אומר כי איני שותפה לקביעות בנושא זה, שכן נושא "סכין הרוטור", ו-"קוטר 300 מ"מ לפרייזר", עלה בחוות הדעת מטעם הצדדים, המומחה שמונה מטעם בית המשפט היתייחס בחוות דעתו לשתי הסוגיות, ומכאן שאף אם היה מקום לקבוע כי הנושאים לא הועלו בכתב התביעה, אזי, ממילא הורחבה החזית בהמשך, ובהסכמה שמכללא.
באשר למועד ההודעה בדבר אי ההתאמה, הרי שהטענה לא הועלתה על ידי המשיבים אלא בסיכומים, ומכל מקום לא היה בה כדי להביא לדחיית התביעה, שכן מהראיות עלה כי בסמוך לאחר קבלת המכונה נאמרו הדברים בדבר אי ההתאמה, והמשיבים ידעו על כך.
יחד עם האמור לעיל מובהר כי אין בשתי ההערות לעיל כדי להעלות או להוריד מתוצאת פסק הדין, שכן בית המשפט קמא ממילא דחה גם לגוף העניין את טענת אי ההתאמה, ובקביעה זו אין מקום להתערבות.
...
המשיבים:
המערערים מבקשים להתערב בקביעות עובדתיות של בית המשפט קמא, ורק מן הטעם הזה דינו להידחות, שכן ערכאת ערעור לא תתערב בקביעות עובדתיות.
הכרעה:
לאחר עיון בתיק בית המשפט קמא, ובמלוא החומר שהוצג בפניו, בין היתר, בכתבי הטענות, הראיות, סיכומים, פרוטוקולים וכו', ולאחר עיון בהודעת הערעור המפורטת והיסודית, אני סבורה כי דין הערעור להידחות בהתאם לתקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין תשע"ט 2018, שכן אין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בפסק הדין, הממצאים שנקבעו תומכים במסקנה המשפטית, ולא נפלה בפסק הדין כל טעות בחוק.
סוף דבר – הערעור נדחה.