כמו כן, סכום התביעה הועמד על סך הגבוה מ-8 מיליון ₪ ודיון בתביעה צפוי לכלול חוות דעת לדין החל בסין וכן לגרום למבקשים הוצאות בגין הטסת מומחים זרים ו/או עדים מחו"ל, שהייתם בישראל, תירגום מסמכים וכיו"ב. בנסיבות אלה, לטענת המבקשים, יש לחייב את המשיבה בהפקדת ערובה בסכום שלא יפחת מ-800,000 ₪.
המבקשת הגישה אף היא היתייחסות לטענות המשיבה, במסגרתה העלתה טענות דומות לטענות המבקשים והוסיפה כי סרובה של המשיבה להפקיד ערובה בקופת בית המשפט בסכום שהוא נמוך ביותר ביחס ליכולותיה הכלכליות הנטענות מבהיר מעל לכל ספק כי קיים חשש ממשי ומשמעותי אשר לנכונותה לשלם למבקשים כולם הוצאות משפטיות שתיפסקנה לחובתה.
דיון והכרעה
המבקשת והמבקשים מבססים את בקשותיהם על הוראות סעיף 353א לחוק החברות, אשר קובע:
"353א. הוגשה לבית משפט תביעה על ידי חברה או חברת חוץ, אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט שלו הסמכות לידון בתביעה, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, ורשאי הוא לעכב את ההליכים עד שתנתן הערובה, אלא אם כן סבר כי נסיבות הענין אינן מצדיקות את חיוב החברה או חברת החוץ בערובה או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין."
על פי הוראות סעיף 353א לחוק החברות, בררת המחדל היא כי תובעת שהיא חברה בע"מ תחויב בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות הנתבע.
אשר למבקשת טוענת המשיבה כי היא לא התייצבה בהליכים שתנהלו בחו"ל ולא היתנגדה לפסק הבוררות שניתן כנגדה, ועל כן ברי כי סכויי התביעה כנגדה להיתקבל גבוהים, אלא שאף בכך אין די כדי לקבוע אם יש לאכוף את פסק החוץ בישראל, על פי התנאים הקבועים לכך בדין, אם לאו.
...
שעה שזה הסעד הנתבע במסגרת התביעה, אין בידי לקבוע כי הקביעות שבמסגרת פסק החוץ מעידות על סיכויי התביעה להתקבל, שעה ששאלת אכיפתן בישראל של הקביעות שבפסק החוץ היא השאלה שיש להכריע בה.
אף טענות המשיבה בכל הנוגע למימון הליכי הבוררות על ידי המבקשים, וכפועל יוצא מכך קיומן של עילות תביעה כנגד המבקשים, הן טענות עובדתיות הטעונות הכרעה, ואיני סבורה כי ישי בהן, בשלב זה, כדי לבסס את טענת המשיבה אשר לסיכויי התביעה להתקבל.
נוכח כל האמור לעיל, דין הבקשות לחיוב המשיבה בהפקדת ערובה להוצאות המבקשת והמבקשים להתקבל.
סוף דבר
הבקשות לחיוב המשיבה בהפקדת ערובה להוצאות המבקשת והמבקשים מתקבלת.