מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי התייצבות נתבעת לדיון הוכחות ואי קבלת בקשתה לעדות חזותית

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

וכך נאמר: "כבר ביום 26.1.19 בית הדין קבע כי בדיון ההוכחות ישמעו ראיות הנתבעת בלבד, לאחר שהתובע התייצב לדיון בעדותו המוקדמת (הגם מבלי שנחקר), ועזב את הארץ. נוסף על האמור, הנתבעת התייצבה לישיבת הוכחות שהתקיימה ביום 13.9.20 לצורך שמיעת עדויות הנתבעת מבלי שהועלתה על ידה טענה או בקשה לחקירת התובע. על כן, בקשתה שהוגשה ביום 1.11.20 הוגשה בשיהוי ובניסיון למקצה שיפורים לאחר שישיבת ההוכחות לא היתקיימה בין היתר בשים לב כי העדה מטעמה לא התייצבה. נוכח האמור, תצהירו של התובע מתקבל לתיק מבלי שיש מקום לזמנו לחקירה נוספת. עם זאת, משקלו יקבע במסגרת פסק הדין בשים לב לכלל נסיבות העניין". ביום 19.9.21 הגישה המעסיקה בקשה לעיון מחדש, בגדרה הוסיפה טענות נוספות, לפיהן כיוון שב"כ העובד המשיך להגיש בקשות לזימון מתורגמן, יתכן וזה הוביל להגשת הבקשה רק כעת ולא מוקדם יותר, ולא חלילה מתוך זילזול; העובד מעולם לא נימנה עם עובדי המעסיקה, ועל כן חקירתו רלבאנטית מאד לחקר האמת; מתן עדות מוקדמת היא חריגה מסדרי הדין, ועל אף זכות הגישה לערכאות, יש לאזנה עם זכויות הנתבעת; לא נהיר מדוע יצא העובד מגבולות הארץ במועד יציאתו, שכן עזיבה מרצון מתגבשת לאורך זמן, באופן וולונטרי, ולא בגירוש; היועדות חזותית היא אמצעי נוח; ספק אם ב"כ העובד בעצמו בקשר עם העובד.
...
ביום 26.1.19 ניתנה החלטה לפיה "התיק יקבע להוכחות, לשמיעת עדי הנתבעת בלבד...". דיון ההוכחות נקבע ליום 13.9.20, אך בשל איחור בהתייצבות של ב"כ העובד (בשל התארכות דיון מקביל) ובשל אי התייצבות עדה מטעם המעסיקה (מטעמים רפואיים), לא נשמעו עדויות ונקבע כי "אין מנוס מקביעת דיון הוכחות נוסף". ביום 1.11.20 הגישה המעסיקה בקשה לאפשר לה לחקור את העובד בחקירה נגדית בהיוועדות חזותית.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, בהחלטות בית הדין האזורי ובכלל החומר בתיק, הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להידחות, וזאת אף ללא צורך בקבלת תשובת הצד שכנגד.
משכך, אף מטעם זה לא מצאתי מקום ליתן רשות ערעור מיידית, והמעסיקה רשאית לערער על החלטות אלו במסגרת ערעור, ככל שיוגש, עם מתן פסק הדין בתיק, כאשר כל טענותיה לגופו של עניין שמורות לה. סוף דבר- דין הבקשה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חקירתו הנגדית על תצהיר עדותו נערכה ביום 4.1.22 בפני כב' הרשם בנימין טואף, והיא נגבתה בשיחת וידאו (היועדות חזותית) מכלא גבעון, וזאת לנוכח התפרצות זן האומיקרון של נגיף הקורונה שהיתה בשיאה באותם ימים, ובהתאם להוראות שירות בתי-הסוהר כפי שהיו בתוקף באותו המועד.
השלושה לא התייצבו לדיון ההוכחות כדי להחקר על תצהיריהם, כשנראה כי מראש לא היה בכוונת התובע להעידם, שכן כאמור הם לא הוגשו לתיק כתצהירים עצמאיים אל רק כנספח לתצהיר התובע.
נוסיף, כי העובדה שהתובע בחר בסופו של דבר שלא להעיד את קוזניצוב תמוהה במיוחד בהנתן שכבר בקדם המשפט נישאל בא כוח התובע על ידי בית-הדין כיצד יוכיח מרשו שהועסק על ידי הנתבעים, ותשובתו הברורה היתה שייעשה כן באמצעות עדות קוזניצוב (עמ' 1 ש' 10 לפרוטוקול); שנית נבהיר, שגם אם היינו מקבלים כראיות לטובת התובע את האמור בתצהירי השלושה, הרי שלא היה בכך משום הוכחה, ודאי לא הוכחה חד-משמעית, לכך שהתובע אכן הועסק על ידי הנתבעים, להבדיל מכך שהוא עבד איתם באותו הפרויקט אך היה עובד של קבלן משנה (כפי טענת הנתבעים).
בקשתה נדחתה בשל השהוי בהגשתה, אך עם זאת הובהר באותה החלטה (עמ' 14 ש' 19) כי "ייתכן שנכון יעשה התובע אם יבקש לדחות את דיון ההוכחות שאמור להתקיים היום, כיוון שכאמור, ספק גדול אם ניתן ליתן לראיות המצויות בתיק, כמות שהן, משקל ראייתי כלשהוא". משבחר התובע שלא לבקש לדחות את הדיון, אנו קובעים כי אין ליתן לראיות שבהן מדובר משקל ראייתי כלשהן, ובודאי שאין ליתן משקל כלשהוא ל"מעין עדות" של בא כוח התובע בסעיף 19 לסיכומי התובע, על כך שהוא עצמו, בהיותו דובר רוסית, האזין להקלטות ומצא בהן תימוכין לעמדת התובע; רביעית למעלה מהנדרש, נציין כי אף לו היו מוצגים הסרטונים כראיות, לדעתנו לא היה בהם כדי לסייע להוכחת קשרי עבודה עם הנתבעים.
...
עיינו בתוצאות בירור התלונה (שצורפו כנספח ד' לתצהירו) ולא מצאנו בהם כל חיזוק התובע.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות משפט בסך 5,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

פרט לאמור ביחס לנזק, התובעת לא התייצבה להוכיח תביעתה, לא התייצבה להעיד על תצהירה ולא התבקש לקבל עדותה בהוועדות חזותית, לאור הטענה בדבר קושי להתייצב בביהמ"ש, אף כי מדובר בהוראה הקבועה בתקנות והמאפשרת עדות חזותית לפי הכללים הקבועים בה. הצדדים קיימו הליך גישור אשר לא הסתיים בהסכם בר תוקף, כפי שכבר קבע ביהמ"ש המחוזי באותו הליך.
ראוי להוסיף כי ב"כ התובעת טענו כי מצבה הרפואי לא מאפשר התייצבותה לדיון וכי התייצבותה מיותרת מאחר והבקי בפרטים הוא עו"ד עבוד אך למקרא פסה"ד בביהמ"ש המחוזי אליו הפנו הנתבעים, התברר כי התובעת העידה בהליך זה וכי ביהמ"ש קבע ביחס לעדות קביעות רבות משמעות אשר יובאו בהמשך וכמפורט, לא ברור מדוע לא התבקשה להעיד בהוועדות חזותית בכדי להקל ההתייצבות בביהמ"ש לאור המסמכים הרפואיים.
הנתבע מר נור שחאדה העיד כי הסכים להפניית ההליך לגישור תוך שהוסבר לו כי ההסכם מחייב את חתימתו והוא לא הסכים מאחר ולהבנתו לא הוכחו הזכויות בנכס, כי הסכימו לגישור תוך כוונה למצוא פיתרון אך מאחר ולדבריו הדבר לא עלה, ובקשו "דברים לא חוקיים" הוא לא חתם ואין הסכם גישור.
...
הנתבעים טענו בכתב ההגנה כי דין התביעה להידחות או להימחק מחמת מעשה השתק, כי הצדדים הסכימו לגישור אך אין בכך לחייב מי מהצדדים ולכל צד ברור כי ישא בהוצאותיו, כי כתב התביעה לא מגלה עילה אלא ניצול לרעה של ההליך המשפטי והליך הגישור לא הסתיים בהסכמות.
הנתבעים אף טענו כי דין התביעה להידחות מטעם זה. טענות אלו עלו בדיונים הלוך וחזור ויש מקום להתייחס אליהן בפסה"ד. כן הפנו הנתבעים לפסה"ד בביהמ"ש המחוזי ביחס לתביעה לבטלות הסכם המקרקעין, נשוא הליך הגישור וקביעות ביהמ"ש המחוזי ביחס לגרסת התובעת, קביעות אשר יובאו בהמשך.
הנתבעים עמדו על טענתם כי אין הסכם גישור תקף ודין התביעה להידחות.
כמפורט, התובעת העידה בהליך בביהמ"ש המחוזי וביהמ"ש התייחס בפסה"ד להתרשמותו מעדות זו. בין היתר, קבע ביהמ"ש המחוזי בפסה"ד את הקביעות הבאות : ראה בסע' 64 לפסה"ד : "לא רק שגרסתה של התובעת נסתרה, הרי שגרסתה התובעת אף לא הגיונית וסבירה בעיני...". בסע' 65 לפסה"ד : "הנה כי כן בעדותה של התובעת עלו סתירות רבות אשר יש בהן כדי לקעקע את מהימנות גרסתה. כמו כן גרסתה של התובעת אינה הגיונית וסבירה בעיניי. בשל כל אלה לא מצאתי ליתן אמון בגרסתה של התובעת". בסע' 66-67 לפסה"ד התייחסות לעד מטעם התובעת : "הנה כי כן העד הנ"ל סתר את עדותה של התובעת עד העיד בניגוד להצהרת התובעת כי הוא הכין את ההסכמים ביחד עם התובעת ולא כגרסת התובעת ...לא רק שעד זה סתר את גרסת התובעת, אלא שכלל לא נמצאה תימוכין בעדותו של הנ"ל לגרסת התובעת בכל הקשור להטעיה של הנתבעים...". בסע' 79 לפסה"ד : "במקרה דנן מדובר בתובעת בעלת ניסיון בעסקי מכירה והשכרה של מקרקעין. התובעת אף ניהלה הליכים קודמים בגין עסקאות מכירת זכויות במקרקעין. התובעת הצהירה בתצהירה כי לאחר שעו"ד אבו אחמד (בא כוחה הקבוע) שב מחו"ל ועיין בנוסח ההסכם הוא סיפר לה כי לכאורה מדובר בהסכם סביר.. בנסיבות אלה משנודע לתובעת בדיעבד כי ייתכן שטעתה בכל הנוגע לשווי הנכס יש לראותה כמי שנטלה סיכון בהקשר זה ועל כן אין באפשרותה להסתמך על טעות זו לביטול העסקה. על כן טענתה נדחית". התרשמתי לחיוב מעדות הנתבעים.
לסיכום, התובעת לא הוכיחה כי קיימת לה זכות כלשהי לקבלת כספים מאת התובעים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה והתשובה לה בפניי בקשה של התובע שהוגשה ביום 27.6.2022 להעיד בדיון ההוכחות שנקבע ליום 19.9.2022 בהוועדות חזותית (להלן: "הבקשה").
בתגובת התובע מיום 25.7.2022 (שהתרתי הגשתה מעבר למתחייב על פי התקנות) נטען: (א) בשל המדיניות הנוקשה של המשטר הסיני לגבי מגיפת הקורונה, הקונסוליה הישראלית בסין לא מקבלת קהל ולכן לא היה ביכולתו של התובע לחתום על תצהיר בתמיכה לבקשה; (ב) מאחר שהתובע לא הגיע להסכמות בהליך הסדר נושים כפי שקיווה, "לא יכול התובע להכנס לישראל" ובכוונתו להגיש בקשה להעיד בהוועדות חזותית גם בהליך המקביל; (ג) כב' השופטת רונן לא דחתה את בקשת התובע להיות נוכח בדיון קדם המשפט באמצעות היועדות חזותית, אלא ציינה שאין חובה על בעלי הדין להישתתף בדיון; (ד) "התובע עומד בקריטריונים של היועדות חזותית" הקבועים בתקנה 72 לתקנות; (ה) בת"א (שלום פ"ת) 2179-03-18 פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוח רכב – הפול (נבו, 3.2.2021) (להלן: "עניין הפול") בית המשפט קבע בנסיבות דומות כי ניתן לקיים את החקירה באמצעות היועדות חזותית; ו-(ו) טענות התובע נסמכות בעיקרן על הסכמים ומסמכים ולא תפגע כל זכות של הנתבעים אם חקירתו התובע תתקיים באמצעות היועדות חזותית.
יתר על כן, כפי שנפסק בע"א אזרחי 397/87 גיל נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ, פ"ד מד(2) 397, 404 (1989): "כפי שהוסבר כבר, 'סיבה טובה' אינה קיימת בעניינינו. אי-התייצבותו של המערער לחקירה בבית המשפט בישראל מוסברת על-ידיו רק על רקע חששו שמא תעוכב יציאתו מישראל על-ידי נושיו. בחשש זה אין, כאמור לעיל, כדי להצדיק את אי-הופעתו". אמנם הדברים נאמרו לגבי עדות מחוץ לתחום השיפוט שלא באמצעות היועדות חזותית, ואולם הם יפים גם לענייננו.
...
הבקשה הוגשה בעקבות החלטתי בתום הדיון מיום 2.6.2022 לפיה ככל שבכוונת התובע לבקש להעיד באמצעות היוועדות חזותית על התובע להגיש בקשה עד ליום 16.6.2022.
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות.
שלישית, גם אם התובע היה עומד בתנאים המצטברים הקבועים בתקנה 72(א) לתקנות (וכאמור הוא כשל בהוכחת שניים מהם), עדיין מוקנה לבית המשפט שיקול דעת האם להיעתר לבקשה למתן עדות בהיוועדות חזותית (התקנה נוקטת לשון "רשאי" ולא חייב), כאשר כאמור הכלל הוא שמיעת העדות באולם בית המשפט ולא באמצעות היוועדות חזותית.
נוכח כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על אף שהוסבר לנתבע לפני הדיון, כי במידה והוא מעוניין להזמין עדים, עליו להגיש תצהירי עדות ראשית של העדים, הנתבע לא עשה כן. לא למותר לציין, כי התביעה נשוא הבקשה הוגשה ביום 16.10.18, הרשמת הבכירה שדנה בתיק זה בתחילתו, מיכל פרבר, קיבלה את ההיתנגדות ביום 24.9.19 וביקשה מהצדדים להתאים תביעתם להליך של סדר דין מהיר.
הדיון נקבע ביום 4.12.23 וביום 10.12.23 הגיש הנתבע בקשה נוספת לדחיית הדיון ולביטול ההיוועדות החזותית.
בעיניין אחר, קבע בית המשפט המחוזי בחיפה תא (חי') 11650-05-14 אחמד מאדי נ' נואף בדארנה כך: "על פי נוהלי הנשיא לטפול בבקשות דחיית דיון, רשאי בית המשפט לבקש ממבקש דחיה המבוססת על מחלה, לצרף אישור רפואי לפי סימן ג' לפקודת הראיות. בתיק זה הוגשה בקשה לדחייה המבוססת על מחלת התובע, לפי מיסמך מרופא המציין שהתובע סובל מחום וכאבי בטן. חום וכאבי בטן הם סימפטומים למחלה קלה או קשה. יש שופטים, עורכי דין ומתדיינים, שכאשר הם סובלים מחום וכאבי בטן הם לוקחים כדור וממשיכים בעבודה, ויש כאלה שסובלים במידה שאינם יכלים לתפקד. איני רופא, ואיני יודע אם מצבו של התובע מצדיק העדרות מישיבת הוכחות בתביעה שהגיש לבית המשפט. על כן, קבעתי שעל המבקש להמציא אישור רפואי לפי פקודת הראיות או תעודה רפואית לפי תקנות הרופאים, אשר יכללו קביעה רפואית, לפיה התובע אינו מסוגל להתייצב לדיון. המבקש המציא את המסמך הקודם, כשעליו חותמת של קופת החולים. אין ראיה מספיקה לכך שהתובע מנוע מלהופיע לדיון בשל מחלה. הסכמת הצד שכנגד אינה מספיקה, ובין היתר משום שדחיית הדיון תבוא על חשבון תיקים אחרים שהגיע זמנם, שלא הסכימו לדחייה. על כן, אני דוחה את הבקשה לדחיית הדיון." אי לכך ציינתי שבמקרה דנן אין לקבל את סקירת מצבו הבריאותי ומכתבי הזימון לבדיקות שצרף הנתבע כראיה המעידה על מחלה שמונעת ממנו להתייצב לדיון, ואין לקבל את טענת הנתבע, לפיה לא ניתן להמציא אישור רפואי בהתאם לפקודת הראיות אודות מחלה שסובל ממנה.
לסיכום, אני סבור, כי הנתבע נהג בזלזול חמור כלפי בית המשפט מקום שלא התייצב לדיון, וכן, כאשר הגיש בקשות חוזרות לדחיית הדיון בסמוך למועד הדיון.
...
בעניין ע"א  765/18 חיון נ' חיון ואח', נאמר על ידי כבוד השופט שטיין כי בדבר שקר יש להפעיל את ההלכה הבאה: "סבורני, כי שקרים אלו של בעל דין הנוגעים לעניינים המצויים בליבת המחלוקת – הם לבדם – צריכים היו לשמש בסיס לדחיית תביעתו ללא צורך בניתוח ראיות נוספות. דחיית התביעה בשל שקרים אלו היתה – ועודנה – תוצאה מתחייבת לנוכח שלושה כללים שעניינם פרוצדורה וראיות. מדובר בכללים ידועים ומושרשים, אך הפעלתם נתונה במידה רבה לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית, ומסיבה זו – כך נראה לי – היא לא יצרה עדיין נורמות כלליות ותקדימים מחייבים.
" יצוין כי בעניין רע"א 1957/12 זהרה חלה נ' יוסף כהן נאמר, כי "השיקול המנחה השני בבחינת בקשה לביטול פסק דין, נוגע לסיכויי ההגנה. על מבקש ביטול פסק הדין להראות, ברמה הלכאורית, שיש לו אינטרס בביטולו ושטיעוניו אינם עולים בגדר הגנת בדים, שכן אין תועלת בביטול פסק-דין אם אין כל סיכוי שתוצאתו תשתנה לאחר בירור ההליך". אני סבור שסיכוייו של הנתבע לזכות במשפט הם קלושים ביותר ואף ניכר כי הגנתו הינה הגנת בדים.
לסיכום, אני סבור, כי הנתבע נהג בזלזול חמור כלפי בית המשפט מקום שלא התייצב לדיון, וכן, כאשר הגיש בקשות חוזרות לדחיית הדיון בסמוך למועד הדיון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו