מנימוקי הבקשה, לאור עמדת הכונ"ר והמנהלת המיוחדת, לאור ההסכמות עם הנושים בדין קדימה ובהיעדר היתנגדות מטעם נושי החייב אשר לא התייצבו לישיבת בית המשפט שנוהלה בעיניינו של החייב, אני מקבל את הבקשה ומכריז כי החייב פושט רגל.
לאור תוצאות ההליך, ישולמו הוצאות ההליך ושכר המנהל המיוחד, בהתאם להנחיות הכונ"ר.
עסקינן בהליך פש"ר החוסה תחת הרפורמה בהליכי פשיטת רגל של חייבים שהנהיג הכונ"ר. הנושים, פרט לנושה שבכותרת, לא התייצבו לדיון אף שהובהר להם בצו הכנוס שבית המשפט עשוי להכריע בתוכנית פרעון ו/או ליתן צו הפטר מותנה במעמד הדיון בבקשה העיקרית.
להשלמת התמונה עלי להתייחס לעמדת המוסד לביטוח לאומי , אשר בהתאם להודעתו מיום 15.3.22 היה נכון להסתפק בקבלת 50% מקופת הפש"ר לצורך החרגת חוב המזונות, ולקבל את יתרת החוב בפריסה לאחר סיום הליך הפש"ר, על בסיס צו תשלומים שיקבע לחייב בהליכי הוצל"פ. בעיניין זה אציין כי קבעתי בטעות בהחלטתי בתום הדיון כי המוסד לביטוח לאומי נתן הסכמתו למחיקת יתרת החוב לאחר קבלת 50% מקופת הפש"ר וכאמור לא כך הם פני הדברים.
ו. הסתרת מידע מהכונ"ר ובית המשפט בנוגע לזכויות החייב, עשויה לשמש גם עילה לביטול הליכי פשיטת הרגל או ביטול ההפטר, במידה וניתן, ולהגשת כתב אישום פלילי כנגד החייב.
...
מאידך, במסגרת תוכנית הפירעון שאושרה ולאור היקפה, המוסד לביטוח לאומי עתיד בכל מקרה לקבל חלק מכריע מהחוב בדין קדימה במסגרת הליך הפש"ר. על פי תוכנית הפירעון קופת הפש"ר תעמוד בסיכומו של דבר על סכום כולל של כ-216,000 ₪, ואילו סך החובות שאושרו בדין קדימה עומדים על סך של 225,550 ₪, כך שגם לאחר ניכוי הוצאות הליך (בסכום מוערך של כ-40,000 ₪), עדיין שיעור הדיבידנד שישולם הינו משמעותי ויעמוד על כ-80%.
בנסיבות אלו , אני מאשר את תוכנית הפירעון שפורטה לעיל ונותן לה תוקף של צו הפטר מותנה, והמוסד לביטוח לאומי יקבל את חלקו היחסי בקופת הפש"ר בהתם לחלקו היחסי בחובות בדין קדימה .
בגמר תשלומי תוכנית הפירעון יהיה החייב זכאי כאמור לקבל צו הפטר בגין כלל החובות בהליך הפש"ר לרבות חוב המזונות לגרושה שלגביו אני קובע כי ככל שהחייב ישלים גם את התשלומים שעליו לשלם במישרין לגרושה, יכלול צו ההפטר הוראה בהתאם לסמכותי על פי סעיף 69(א)(3) לפקודה שלפיו הצו האמור חל גם ביחס לחוב המזונות לגרושה.
כמו כן והואיל ופסק דין זה ניתן שלא במסגרת דיון, אני מורה כי פסק הדין הינו פסק דין מותנה אשר ייכנס לתוקפו רק לאחר שב"כ החייב ימציא לתיק בית המשפט בתוך 60 יום מהיום אישורי מסירה המאשרים כי כל נושי החייב אשר תביעות החוב שלהם אושרו (כולל המוסד לביטוח לאומי, ופרט לגרושת החייב שנכחה בדיון) קיבלו לידיהם העתק של פסק הדין במסירה אישית, ובמקרה ולא תוגש התנגדות מצד מי מהנושים האמורים בתוך 30 יום ממועד מסירת פסק הדין לידיהם, ייכנס פסק הדין לתוקף ללא דיון נוסף.