ביום 29.6.2020 התובע הגיע לעבודה עקב טעות שלו למשמרת ערב למרות שנקבע לו לעבוד במשמרת לילה, והוא הודיע שהוא חולה ולכן מהוה סכנת הדבקה לדיירים ולצוות, כאשר ביקשו ממנו ללכת הביתה ולהביא אישור מחלה, התחיל התובע להתווכח וסרב ללכת לרופא.
אולם, שעה שהעדים הנוספים לא הגיעו, הודיע ב"כ התובע כי רק תצהיר התובע יישאר בתיק.
דיון והכרעה
זכאות התובע לפצויי פיטורים
לפי הפסיקה פיטורים או התפטרות יש להוכיח בפעולת היתנהגות אשר יש בה להצביע על כוונה והבעה מפורשת של המעשה, כך ש:
"היסוד הן של הפיטורים והן של ההתפטרות הוא, שהצד הפועל נתן ביטוי שאינו משתמע לשתי פנים לכוונתו להביא את יחסי העובד והמעביד, הקיימים בין השניים, 'לידי גמר'" (ר' דב"ע שן/6-3 ניהול רשת חניונים (א. מרקור) - ז'ק לוי פד"ע כא 309 (1990), דב"ע (ארצי) ל/1-3 זמל הרמן – דואיב גילה, פ"ד א (1) 18 (1970)).
בע"ע 24649-10-14 לירן לחיאני – פיינסטון בע"מ (10.1.16) (להלן: עניין לחיאני) ציין בית הדין הארצי כי:
"הקביעה אם לפנינו פיטורים או התפטרות מהוה, דרך כלל, קביעה עובדתית, אך קיימים מקרים שאינם חד משמעיים בהם נידרשת מסקנה משפטית האם מערכת עובדות מסוימת מעידה על פיטורים או התפטרות..."
לגופם של דברים, לאחר ששמענו את העדים, עיינו במסמכים שצורפו ובחנו את טענות הצדדים, הגענו למסקנה כי התובע הרים את הנטל הנידרש ממנו להוכיח כי פוטר מעבודתו.
יתר על כן, הנתבעת לא הציגה כל ראיה כי אכן ביום 29.6.2020 התובע היה משובץ למשמרת לילה מלכתחילה ולא למשמרת ערב, כפי שהתובע אכן התייצב הלכה למעשה, כעולה מכרטיס הנוכחות ליום זה.
ערים אנו לטענת הנתבעת לפיה, העובדה שהתובע הוציא אישור מחלה ליום אחד סותרת את טענתו לפיטורים.
בנוגע לחלק העובד, טוענת הנתבעת כי נתקלה בקשיים טכניים להפקדה, ושעה שהתובע נטש לא נעשה לו גמ"ח.
עיון בסעיף 1יא1 לחוק עובדים זרים, תשנ"א-1991 מטיל על מעסיק חובה לבצע הפרשות לפקדון בעד כל חודש בו משולם שכרו של עובד זר שהוא מסתנן, קרי מהחודש הראשון להעסקתו (16% חלק מעסיק ו- 20% חלק עובד).
...
ומשכך לא שוכנענו כי יש לקבל רכיב תביעה זה.
סוף דבר
הנתבעת תעביר לפיקדון מסתננים על שם התובע, לא יאוחר מיום 3.8.22 סך של 5,849 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 15.10.2019 (אמצע תקופת העסקה) ועד למועד התשלום בפועל.
ככל שלא ניתן לבצע הפקדה לפיקדון עד למועד זה , הנתבעת תשלם לתובע סכום כאמור, עובר למועד יציאתו מהארץ.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובע, תוך 15 ימים מקבלת פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 30.6.2020 (סיום יחסי עבודה) ועד למועד התשלום בפועל.