מבירור שנערך מול מזכירות בית הדין עולה, כי חרף החלטתי הנ"ל, סיווגו של התיק לא שונה במערכת נט המשפט ל"ממתין לפס"ד" עם קבלת תשובת הנתבעת ביום 22.12.21, ולכן במהלך חודש מאי התיק לא הופיע ברישומיי עם יתר התיקים שסווגו במערכת כממתינים לפס"ד.
בעקבות האמור לעיל, חודדו נהלי העבודה בין לישכת האב"ד למזכירות על מנת שמקרה זה, בו תיק "נופל בין הכסאות", לא יישנה, וכאמור בפתח הדברים, עם הצדדים הסליחה.
מצב זה גרם, לדבריה, לכך שדוח השעות לא הועבר למחלקת השכר בסמוך לאחר הגשתו, ויש לראות את העיכוב כנובע מתוך טעות כנה בתום לב. הנתבעת הפניתה בהקשר זה להוראות סעיף 18 לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958, הקובע כי בית הדין רשאי להפחית פיצוי הלנת שכר או לבטלו, אם נוכח כי שכר העבודה לא שולם במועדו בשל טעות כנה, או בשל סיבה שלמעסיק לא היתה שליטה עליה.
...
אשר להחלטתי – מקובלת עלי טענת הנתבעת, כי מדובר בהרחבת חזית, וכי שעות חודש מרץ ששולמו בצוותא חדא עם שכר חודש אפריל, לא היוו חלק מההסכמה אליה הגיעו הצדדים במהלך הדיון בפניי.
לפיכך, אני דוחה את הטענה ביחס לחודש זה.
ביחס לחודש אפריל 2020, טענה התובעת בתגובתה, כי הנתבעת מודה בהלנת שכרה של התובעת בשל "האנדרלמוסיה" ששררה אצלה (סעיף 8 לתגובת התובעת).
אין לי אלא להניח, שמחדלה של התובעת להעביר את הדוח עד לסוף חודש מאי, נבע מטעות אנוש, ולמצער, מהבוקה ומהמבולקה שהיתה מנת חלקם של כל תושבי ישראל באותם ימים שהיו מלאים בחרדה בריאותית, בחוסר ודאות ובבלבול רב. לפיכך, אני דוחה את הדרישה להשית פיצויי הלנה בשל האיחור בתשלום שכר מאי 2020.
יחד עם זאת, מקובלת עלי טענתה, כי היא נדרשה, לשם מיצוי זכויותיה, לשכור את שירותיה של באת כוחה, ועל כן, בשים לב לסכום הפסוק, אני פוסק לה השתתפות בהוצאות משפט בסך 750 ₪.
אחרית דבר
הנתבעת תשלם לתובעת פיצויי הלנה בסך 1,500 ₪ והשתתפות בשכ"ט עו"ד בסך 750 ₪.