מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי השבת כספים לחבילת תיור שלא מומשה עקב מחלה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הדיון נדחה על מנת לאפשר לתובעת לממש את זכויותיה במרוקו.
בחקירתה התברר שלא פנתה לעורך דין מקומי, לא ניסתה ליצור קשר עם המבטחת המקומית בדרך מקובלת ושהקשיים לגירסתה, נובעים מדרך הפעולה שנבחרה על ידה: לדבריה שלחה 500 דולר לראש הקהילה, וזה נתן אותם לבחור שנעלם אך לא ידעה להשיב כיצד נשלח הכסף ואין בידיה מכתב על כך. לדבריה פנתה למבטחת המקומית אך שוב, לא ידעה להשיב באיזו דרך נעשה הדבר ולא ראתה מכתב המופנה אל אותה מבטחת (עמ' 21 – 22).
בנוסף, חלה עליה חובת גילוי כמו זו החלה על סוכנות נסיעות מכוח תקנות שירותי תיירות (חובת גילוי נאות), התשס"ג – 2003 (להלן: תקנות גילוי נאות), בגדרה עליה למסור להם מידע בכתב בכל הנוגע לשירותים הניתנים במסגרת חבילת התיור.
התובעת הצהירה על הוצאות רבות שנאלצה להוציא עבור ביקורים אצל רופאים, נסיעות רבות לטיפולים רפואיים, רכישת תרופות ומשככי כאבים ועזרים אורתופדיים אשר אינם מוענקים באמצעות קופת חולים.
...
הגעתי אם כך למסקנה שדין התביעה להידחות, בהיעדר אחריות.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת שכר טרחת עורך דין בסך 8,190 ₪ וכן תשיב לנתבעת שכר טרחת מומחה מטעמה וחלקה בשכר טרחת מומחה בית המשפט (כנגד קבלות).

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת לא השיבה לתובעים את המקדמה, והבטיחה לתובעים כניסה לשתי מסיבות ביעד הטיסה במקום החזר עבור המקדמה, כאשר יזמינו חופשה חדשה.
אולם, הנתבעת טוענת כי מאחר ובסופו של דבר מימוש ההטבה לא התאפשר, השיבה הנתבעת לתובעים את כספי המקדמות ששלמו עוד ביום 25.08.2021.
סעיף 1 לתקנות שירותי תיירות (חובת גילוי נאות), תשס"ג-2003 (להלן: "התקנות") מגדיר "חבילת תיור" ו"סוכנות נסיעות" כדלקמן: "חבילת תיור – צירוף של שניים או יותר משירותי סוכנות נסיעות.."; "סוכנות נסיעות – נותן שירותי סוכנות נסיעות כהגדרתם בחוק". מכאן שמערכת היחסים בין התובעים לאיסתא חוסה, בין היתר, תחת ההוראות הקבועות בתקנות.
לבסוף, בנוגע לטענת היות אחד התובעים חולה סוכרת אשר בשל מחדלי הנתבעת לא יכל לנטר את רמת הסוכר בדמו במשך יום שלם, בהיתחשב בכך שמדובר בגירסה כבושה שמשקלה נמוך ביותר ובהיעדר פניה אל איסתא בזמן אמת, אין לאיסתא אחריות כלשהיא לטענות אלה.
...
בנוגע לטענת התובעים על אופן ביצוע בדיקות קורונה, מקובלת עליי טענת הנתבעת בסעיף 29 לכתב ההגנה, שם ציינה כי נציג הנתבעת דגם מעל 1,000 לקוחות, צעירים ומבוגרים כאחד, וכי מעולם לא נשמעה תלונה אחת על איכות וטיב הדיגום.
סוף דבר התביעה – מתקבלת חלקית .
הנתבעת תשלם לתובעים פיצוי בסך של 12,000 ₪ (4,000 לכל אחד).

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

תביעה להחזר תשלום בסך 21,714 ₪ ששלמו התובעים לנתבעת עבור רכישת חבילת נופש הכוללת טיסה לתאילנד ומדינות המזרח, טיולים ובתי מלון, אשר לא מומשה על ידם.
נגיף הקורונה מנע את מימוש חבילת הנופש והנו בבחינת "כוח עליון" ולכן אין מדובר בהפרת חוזה מצדם והם זכאים להשבת הכספים ששלמו.
בת"א (שלום תל אביב-יפו) 36507/01 ג'רני הפקות בע"מ נ' עובדיה איציק (נבו 22.05.2005) נקבע, כי מחלה איננה דבר שלא ניתן לצפות מראש ועל כן קשה לקבל את טענת הסיכול כטענת הגנה (ראו גם: ת"ק (תביעות קטנות חי') 23328-07-20 הדס מרומי נ' פינגווין שירותי תיירות בע"מ (נבו 14.03.2021)).
...
בית המשפט מצא, כי מדובר בחבילת נופש שהתקיימה, לרבות טיסות ושהות בבית מלון ועל כן לא קמה לו זכות לבטל את הנופש.
בנסיבות אלו ברור כי לא ניתן לקבל הודעת ביטול בדיעבד, ומקובלת עליי טענת הנתבעת כי היא כבר שילמה מראש עבור לספקים עבור הטיסה והמלון שהוזמנו.
לאור מכלול האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

באשר לתנאי הראשון והשני אין חולק כי פטירתו של אב המשפחה לא הייתה ברת מניעה כמו גם שאין חולק כי בנסיבות האמורות נימנע מבני מישפחת חסונה לממש את הנופש אליו התכוונו לצאת עם אב המשפחה שנהרג כאמור.
כך למשל בפסק דין ת"א (שלום תל אביב-יפו) 23122/05 שלמה קסלר נ' רוז נסיעות בע"מ (היסתור אלטיב בע"מ) (נבו 10.12.2006) קבע בית המשפט כי מחלה "יכולה שתהווה ארוע מסכל" הואיל ולא ניתן לצפות את המועד שבו אדם יחלה.
גם אם התובע סבר שהנתבעת לא תשיב למשפחת חסונה את הכספים ששולמו עבור חבילת הנופש, לא ניתן לראות בכך הפעלת לחץ פסול, עושק או כפיה שמצדיקים את ביטול החוזה ומזכים את התובע בהחזר כספי מלא.
המסקנה המתחייבת מכל האמור לעיל היא שהנתבעת לא הסכימה לבטל את חבילת הנופש ללא עלות, אחרת מדוע שהנתבעת תאפשר לתובע להביא נוסעים חלופיים ומדוע התובע בחר לעשות כן במקום לעמוד על זכותו לכאורה להשבת הכספים לבני מישפחת חסונה.
...
באשר לרכיב עוגמת הנפש, לא שוכנעתי כי התובע עמד בנטל הנדרש.
סוף דבר בנסיבות האמורות, התביעה מתקבלת ברובה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 16,200 ₪ בתוספת הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים, שלמה קסלר (להלן-התובע) ורעייתו גב' לוסי קסלר (להלן-גב' קסלר) הגישו תביעה כספית על סך 5,350 ₪ נגד סוכנות הנסיעות, רוז נסיעות בע"מ (להלן-הנתבעת או רוז), בגין אי השבת כספים ששילמו עבור חבילת תיור לחו"ל, שלא מומשה עקב מחלתה הפתאומית של גב' קסלר.
...
בהתאם לכל האמור סבורני, כי התובעים לא עמדו בנטל הנדרש להוכחת תביעתם ואני מורה על דחיית התביעה.
משנדחתה התביעה, אני מורה על דחיית ההודעה לצד השלישי.
התובעים ישלמו לנתבעת את האגרה ששולמה בהודעה לצד השלישי וכן שכ"ט בסך של 2,500 ש"ח בתוספת מע"מ כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו