מנגד ב"כ הנאשם הציג אסופה של פסקי דין מהם ניתן ללמוד שבמקרים בהם הורשעו נאשמים בעבירה זהה, קרי, פזיזות ורשלנות בנשק, העונש שנגזר עליהם היה עבודות לתועלת הציבור ללא הרשעה, ראו ת"פ (מחוזי נצרת) 1085/05 מ"י נ' גדיר יעקב (23.3.06), ת"פ (שלום ב"ש) 49735-09-11 מ"י נ' רן תמם (10.7.12), ת"פ (שלום ת"א) 1675/08 מ"י נ' שמואל (8.6.09).
כב' בית המשפט המחוזי דחה את עירעורו, וקבע כדלקמן:
"המערער ידע שהוא מבצע ירי בכינון ישיר, ועשה זאת בכדי להניס אנשים. די בכך כדי לבסס את יסודות העבירה שבה הורשע. כמו כן, המערער היתעלם מאזהרת החייל, והמיר את המשך הירי מתמ"ק עוזי לרובה אם 16 שהטווח שלו אפקטיבי יותר. בסיטואציה זו הירי בנשק הנו לפחות מעשה רשלני. ... ירי לעבר אנשים הנו מעשה מסוכן הטומן בחובו סיכוי לפגיעה בחיי אדם או פציעתם..." (שם, פסקות 5 ו-6).
...
בנסיבות אלה ולאור כל האמור בהכרעת הדין, קבעתי כי "הואיל ובמשפט פלילי עסקינן, אני סבורה כי קיים ספק סביר וכי לא הוכח מעל לכל ספק סביר כי המנוח נפגע מהקליע שיצא מהרובה של הנאשם, ומשכך מצאתי כי יש להורות על זיכויו של הנאשם מחמת הספק מהעבירה המיוחסת לו בכתב האישום, עבירה לפי סעיף 304 לחוק העונשין". עם זאת, קבעתי כי אני רשאית להרשיע הנאשם על פי עובדות שהוכחו בפני בעבירה אחרת.
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל, הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
עונש מאסר על תנאי למשך 6 חודשים, התנאי הוא כי הנאשם לא יעבור במשך תקופה של 24 חודשים מהיום, עבירה של מעשה פזיזות ורשלנות, לפי סעיף 338(א)(5) לחוק העונשין.
אני מורה לנאשם לבצע עבודות לתועלת הציבור בהיקף של 250 שעות, על פי המלצת שירות המבחן מיום 5.2.13, במסגרת עיריית טבריה, במתנ"ס אופק בשיכון ג'.
המזכירות תשגר החלטתי לשרות המבחן.