מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי הצגת נתונים מלאים למצב הכלכלי

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

עם זאת, סבורני שלא ניתן לומר, כך על פי השכל הישר וניסיון החיים, כי הסכם הגירושין משקף נאמנה את מצבו הכלכלי של אליהו זגורי בתקופה שחלפה מאז גירושיו מהמשיבה, והמדובר בתקופה של כשנתיים וחצי עד להגשת התובענה.
נראה כי המבקשת ניסתה להצניע במסגרת תצהירה את תרומתו הכלכלית של אליהו זגורי לרווחת חייהם המשותפים, על מנת לתמוך בטענתה כי המיטלטלין נרכשו בכספה בלבד, ולטעמי יש לזקוף לכף חובתה את אי הצגת מלוא הנתונים הנוגעים להכנסותיו של בן זוגה, ואת הישתתפותו בעלות מימון ההוצאות השוטפות של חייהם.
...
בנסיבות אלה, הדעת נותנת כי ההחלטה לשכור את הדירה לא הייתה של המבקשת בלבד, כפי שניתן להבין מעיון בסעיף 5 לתצהירה ("... החלטתי לעבור לדירה שכורה..."), אלא החלטה משותפת של שני בני הזוג, מה גם שהעידה כי התגוררה אצל אליהו זגורי כארבעה חודשים טרם המעבר לדירה השכורה, ושניהם שכרו במשותף את הדירה "אנחנו משכירים דירה יחד מאוגוסט 2015..." (ע' 2, ש' 1-3).
"... אין כל ספק כי יש לדחות את ערעורו של המערער בכל הנוגע לתכולת הדירה. יצוין כי לצורך זה ספק אם כלל יש צורך להיזקק לחזקת השיתוף. מדובר במיטלטלין שנרכשו במהלך החיים המשותפים. אין ראיות שמיטלטלין אלו או אחרים נרכשו על-ידי אחד מבני הזוג, מתוך הכנסותיו הוא ולשם שימושו שלו בלבד. כאמור, החזקה היא שמיטלטלין הנרכשים במהלך החיים המשותפים על-ידי אחד מבני הזוג ומוכנסים למסגרת השימוש המשותף והשוטף, שייכים, בחלקים שווים, לשני בני הזוג. לעניין זה, בהיעדר ראיות סותרות, אין חשיבות לשאלה מי מבני הזוג רכש את הנכס פיזית, ומכיסו של מי יצאה ההוצאה. זהו אחד מן ההסדרים שסעיף 4 לחוק יחסי ממון אינו שולל תחולתם" (פסקה 30; הדגשה לא במקור- מ.ה.).
באשר למכשיר הטלפון הנייד, סבורני שנוכח תפוצתם הרבה של מכשירים אלה, ושכיחות השימוש בהם, ניתן לקבוע כי זה נרכש על ידה לשימושה האישי בלבד, וכך גם לגבי משקפי השמש.
המבקשת טענה, באמצעות בא כוחה, כי בינה לבין אליהו זגורי נחתם הסכם ממון, אלא שלא ראיתי לנכון ליחס לכך משקל של ממש, מכיוון שההסכם נחתם יום לפני הדיון בבית המשפט, ולא מן הנמנע שנעשה מטעמים טקטיים, בניסיון לשפר מצבה של המבקשת בהליך זה. התוצאה היא שהתובענה מתקבלת לגבי חמשת הפריטים שצוינו לעיל, וניתן פסק דין הצהרתי לגבי בעלותה של המבקשת בפריטים אלה.
התובענה נדחית לגבי יתר הפריטים שצוינו ברשימה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הצגת נתונים עובדתיים מלאים אודות מצבה הכלכלי של הנתבעת 1 ובעיקר אודות תזרים המזומנים שלה, שהוא נתון רלוואנטי יותר לבחינת יכולתה של הנתבעת 1 לעמוד בהתחייבויות הברורות שנטלה על עצמה בעת ההיתקשרות מול התובעת, הייתה יכולה לסייע בהגעה למסקנה מושכלת בעיניין זה. כך למשל, אם הנתבעת 2 הייתה מצביעה על ארוע פיתאומי ולא צפוי שהביא לשינוי במצבה הכלכלי של הנתבעת 1 יכול והיה ניתן לקבוע כי בעת ההיתקשרות עם התובעת היה מצבה הכלכלי של הנתבעת 1 כזה שמאפשר לה להיתקשר עם התובעת.
ובמה דברים אמורים? התובעת לא הציגה נתון עובדתי ביחס לבדיקה שנעשתה הגב‘ לוי טענה בחקירתה תשובה מפתיעה ולפיה ”אני מניחה שנעשתה בדיקה אבל לא נכחתי בעיסקה…התשובה של בקרת האשראי לא מופיעה במערכות.
...
עם זאת, סבורני כי בנסיבות ענייננו אין משקל לתשובתה של העדה מטעם התובעת.
לנוכח כל האמור סבורני כי יש מקום להרים את המסך החוצץ בין הנתבעת 1 לבין הנתבעת 2 ולייחס את חובה של הנתבעת 1 לנתבעת 2 במלואו.
סיכומו של דבר לנוכח כל האמור לעיל אני מקבל את התובענה במלואה ומחייב את הנתבעת 2 לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 25,217 ₪ בגין החוב שנתבע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש הביאה היתנהלות הנתבעים כנגדו לכך שמצבו הכלכלי קשה ביותר, ואין באפשרותו לשאת בתשלום האגרה.
הוסיפו המשיבים והעלו טענות לעניין הסתרת מידע, אי הצגת נתונים, והצגת נתונים מגמתית.
תביעתו של המבקש הועמדה בתחילה על סך של 4,000,000 ₪ כאשר לא ברור האם עתירתו של המבקש הנה לחיוב כלל המשיבים, יחד ולחוד, במלוא סכום הנקוב (לכאורה נוכח הרישא של כתב התביעה אלו הם פני הדברים), וממילא בכל הנוגע לשיעורו של הסעד הנתבע, רב הנעלם על הנגלה.
...
פעם אחר פעם, פנה המבקש בבקשות שונות בעניין זה. פעם אחר פעם, לפנים משורת הדין, ניתנה למבקש האפשרות להסיר מחדליו לעניין זה. על אף כל האמור לעיל, ובעבור למעלה מארבעה חודשים, לא ניתן להורות כי כלל המשיבים קיבלו את הבקשה למתן פטור מתשלום אגרה.
משנתתי דעתי לאמור בכתב התביעה, באתי לכלל מסקנה כי סיכויי ההליך אינם נחזים כגבוהים.
משימה למתן החלטה ליום 5.2.17 המזכירות תמציא העתק החלטתי זו לצדדים ניתן בסמכותי כרשמת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התנאי השני, הכלכלי, משמעו כי בעל דין הטוען שאין ביכולתו לשלם את האגרה, מחויב להביא הוכחות הכוללות תעוד ואסמכתאות לאי יכולתו, וכך עפ"י תקנה 14(א) לתקנות האגרות: "בעל דין הטוען שאין ביכולתו לשלם אגרה, יצרף לתובענה, עם הבאתה לראשונה לבית המשפט, בקשה לפטור מתשלום אגרה בגין אותה תובענה בצרוף תצהיר שיפרט בו את רכושו, רכוש בן זוגו ורכוש הוריו אם הוא סמוך על שולחנם, ומקורות הכנסתו בששת החודשים שקדמו לתאריך הבקשה". על המבקש פטור מתשלום אגרה להציג בפני בית המשפט את מלוא הנתונים לגבי מצבו הכלכלי על מנת לשכנע בדבר אי יכולתו לעמוד בתשלום האגרה.
...
מנגד, לאור סכום האגרה שהתובע נדרש לשלם בשלב זה, בשים לב להכנסתו החודשית, כפי שפירט בבקשתו, ולאור העדר הוכחה מספקת בדבר הוצאותיו, אני סבורה כי אין הצדקה לפטור מתשלום אגרת הפתיחה.
סוף דבר מכאן, ולאור המקובץ, אני מורה על דחיית הבקשה לפטור מתשלום אגרת הפתיחה.
התובע ישלם את האגרה עד יום 15.11.22, שאם לא כן תימחק התביעה ללא צורך בהחלטה נוספת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התנאי השני, הכלכלי, משמעו כי בעל דין הטוען שאין ביכולתו לשלם את האגרה, מחויב להביא הוכחות הכוללות תעוד ואסמכתאות לאי יכולתו, וכך עפ"י תקנה 14(א) לתקנות האגרות: "בעל דין הטוען שאין ביכולתו לשלם אגרה, יצרף לתובענה, עם הבאתה לראשונה לבית המשפט, בקשה לפטור מתשלום אגרה בגין אותה תובענה בצרוף תצהיר שיפרט בו את רכושו, רכוש בן זוגו ורכוש הוריו אם הוא סמוך על שולחנם, ומקורות הכנסתו בששת החודשים שקדמו לתאריך הבקשה". על המבקש פטור מתשלום אגרה להציג בפני בית המשפט את מלוא הנתונים לגבי מצבו הכלכלי על מנת לשכנע בדבר אי יכולתו לעמוד בתשלום האגרה.
התובע לא הציג פירוט מלא אודות נכסיו, לא נימסרו פרטים כלשהם אודות דירת המגורים בה הוא מתגורר ואודות נכסים אחרים הנמצאים בבעלותו (ולא הוצהר על העידר נכסים), מקורות הכנסתו בצרוף אסמכתות מתאימות, חיסכונות, פקדונות, פירוט הוצאות שוטפות ואחרות; בנוסף, התובע לא הצהיר אם יש לו חשבון בנק אחר מלבד זה אשר ממנו הוגשו דפי חשבון הבנק.
...
לטענת התובע, בעקבות אותו הליך פנה למשרד עורכי דין ברזילי, אשר ליוו את חברת מילי, וביקש לקבל לידיו העתקים מכל הסכמי המכר, הפרוטוקולים ויתר המסמכים הרלוונטיים בנוגע לעסקאות המכר של החברה, אלא שהוא נתקל בחומה והתנגדות להמצאת המסמכים הנדרשים למרות שהוא בעל מניות בחברה, ובסופו של דבר הוא קיבל מסמכים חלקיים בלבד.
בנסיבות אלה, וגם לנוכח היתרה בחשבון, אני סבורה כי התובע לא הניח תשתית כנדרש בדבר מצבו הכלכלי ולא הוכיח העדר יכולת לממן את האגרה.
לאור כל האמור, ומאחר והתובעים היו רחוקים מלבסס את סכום התביעה, ומאחר והתובע מבקש הפטור, לא הניח תשתית מקיפה בדבר יכולתו הכלכלית, לא מצאתי להיעתר לבקשה, והיא נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו