מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי הצגת מסמכים רלוונטיים בפני העובד בשימוע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

"עיכוב בטיפול בתביעות משפטיות ובמחלוקות עם קבלנים, ספקים ותושבים, כאשר בשל כך נאלץ התאגיד להיתמודד עם תביעות משפטיות והליכים שונים, ולשאת בהוצאות כספיות". במסגרת סעיף זה תחת הציון "דוגמא", הפניתה הנתבעת להליך שהתקיים בעיניינה של חברת מ.ג.א. בבית משפט, ולמחדלה של התובעת מלהשיב במועד לגבי מסמכים רלבאנטיים שנכללו בבקשה לגילוי מסמכים ובמענה לשאלון.
מוסיפה התובעת וטוענת כי משראתה הנתבעת שהקרקע נשמטת תחת רגליה וכי טענות השימוע "אינן מחזיקות מים", היא ניסתה להרחיב חזית בטענותיה כי התובעת פוטרה משיקולים של צימצום בכוח אדם וטענות בדבר היתנהלות לא תקינה של התובעת בהיעדר פתיחת חשבון לכספים המיועדים להשקעות; לטענת התובעת, דין טענות אלו להדחות על הסף, בהיותן טענות חדשות המרחיבות חזית שלא נטענו בשימוע של התובעת; מה גם שכפי שהוכיחה התובעת, גם לגופם של דברים, טענות אלו כיתר טענות הנתבעת הנן טענות בעלמא אשר חוטאות לאמת העובדתית וכל מטרתן להציג מצג שוא בפני בית הדין.
מכל מקום, הגב' אמדור העידה כי לא קיבלה מעולם את חוות הדעת הנטענת (ראה: בעמ' 59 לפרוטוקול ש': 22-24), וכאשר התובעת נישאלה במסגרת חקירתה הנגדית לפנינו, היכן אותה חוות דעת, השיבה: "לשאלת בית הדין איפה חווה"ד משיבה שכפי הנראה בחומר" (ראה: בעמ' 25 לפרוטוקול ש': 6), אלא שעד תום ניהול ההליך שבנידון, לא הוצגה לפנינו אותה חוות דעת עלומה, דבר שהוא כשלעצמו, אומר דרשני ואינו מוסיף אמינות לתובעת.
...
אני כפופה לשכר מנכ"ל היה לי ברור שאם המנכ"ל קיבל והתאגיד שילם לי 3 חודשים והיועמ"ש אמרה, אז זה הנוהל בתאגיד ואם זה הנוהל בתאגיד, אז למה שהנוהל כלפיי יהיה שונה? כשבית הדין שואל אותי כיצד טענת נוהג מתיישבת עם הוראה מפורשת בחוזה שלי, אני משיבה שאתה מודע לזה שיש כבר תקדים של המנכ"ל ואתה מודע לזה שהיועמ"ש אומרת לך וגם מצהירה בבית דין למשמעת שהמקובל הוא שלושה חודשים, ואני מקבלת את השלושה חודשים, אז למה חודשיים או שלושה אחרי שמשלמים לי ואני דורשת טופס 161". (ראה: בעמ' 31 לפרוטוקול ש': 9-30).
משאלו הם פני הדברים, ומשהוכח כי על פי חוזה ההעסקה שלה זכאית התובעת לחודש הודעה מוקדמת, נחה דעתנו שאכן כטענת הנתבעת, תשלום הודעה מוקדמת לתובעת בהיקף של שלושה חודשים נעשה בטעות, ועל כן על התובעת להשיב לנתבעת את שיעור ההודעה המוקדמת ששולם לה ביתר בשווי שתי משכורות אחרונות של התובעת.
סוף דבר – לאור קביעותינו לעיל לפיהן מחד על הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי ממוני בשווי שתי משכורות אחרונות של התובעת, ומאידך על התובעת להשיב לנתבעת את שיעור ההודעה המוקדמת ששולם לה ביתר בשווי שתי משכורות אחרונות שלה – אנו מורים כי שני הסכומים שפסקנו כאמור לעיל, יתקזזו באופן הדדי האחד מן השני, כך שהתוצאה הסופית בשתי התביעות שבכותרת היא שהצדדים אינם חייבים כל סכום האחד למשנהו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לנזק הנטען בגין השארת מוצרי חלב בשמש – לא הוצג כל מיסמך המלמד על השמדת סחורה או נזק ונוימן לא ידע לומר בחקירתו הנגדית האם הסחורה אכן הושמדה או שמא הנתבעת קיבלה זכוי מהספק [עמ' 48 ש' 22-23], הלכה למעשה לא הוכח כי נגרם נזק כלשהוא לנתבעת ומדובר בהאשמת שוא ותו לא. איש ממנהלי הנתבעת לא טרח לברר את טענות הסרק שעמדו ביסוד החלטת הפיטורים [עמ' 56 ש' 10, 19].
הזימון צורף כנספח לתצהיר נוימן ובו צויין כי בשימוע ידון המשך עתידו בחברה וכי הסיבה בעטיה מזומן התובע לשימוע היא "תיפקוד כללי לא משביע רצון" (זאת בנוסף למלל קבוע המצויין במסמך ובו כתוב, בין השאר, כי התובע מוזמן לשימוע "לנוכח טענות שונות בהתייחס לתפקודך השוטף ואי עמידתך בדרישות החברה". עוד מצויין בזימון לשימוע כי במהלך שיחת השימוע, אליה זכאי התובע להתייצב מלווה בעורך דין, יוכל התובע להעלות כל טיעון ולהציג כל מיסמך רלבאנטי לצורך גיבוש עמדת החברה, שמורה לו הזכות להעלות טיעונים בכתב וככל שלא יתייצב לישיבת השימוע תראה אותו החברה כמי שויתר על זכות הטיעון.
התובע לא סיפק כל הסבר מניח את הדעת לאחר שהוצג בפניו המסמך.
...
כאמור, הגענו לכלל מסקנה כי התובע לא פוטר לאלתר כטענתו, אלא כי נמסר לו זימון לשימוע והוא מיוזמתו ומשיקוליו בחר שלא למצות את זכותו בהקשר זה ולא התייצב לשימוע.
מטעמים המפורטים התביעה ברכיב זה נדחית.
הצהרת הנתבעת לפיה משכורות התובע שולמו עד היום בתשיעי לחודש העוקב לא הופרכה וגולדין לא נשאלה דבר בהקשר זה. מטעמים אלה לא מצאנו מקום לקבל את התביעה גם ברכיב זה. כללו של דבר – מהטעמים שפורטו לעיל נחה דעתנו כי דין התביעה על כל רכיביה להידחות.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

(מב/ 6) ביום 17.11.19, יום לפני המועד שנקבע לשיחת השימוע, פנה מר אליאב עמר מזכיר האגוד המקצועי של מרחב נגב במבקשת (להלן: מר עמר) אל מנכ"ל המשיבה, הציג עצמו כמי שייצג את העובד בהליך השימוע ובקש את דחיית מועד השימוע המתוכנן וכן את החומר הרלוואנטי בעיניינו של העובד.
המבקשת טוענת, כי העובד עבר את תקופת הניסיון המוארכת בהצלחה ולא היתרחש כל ארוע שחייב פיטוריו לאחר מכן; הוכח כי המשיבה לא נוהגת לפטר עובדים וכן לא לזמנם לשימוע לפני פיטורים אלא רק לערוך שיחות בירור; עילות הזימון לשימוע הן עילות מופרכות ובלתי מבוססות; אין שחר לטענה כי מר חליף פעל להתאגדות כדי להגן על עצמו בפני פיטורים; הוכח כי המשיבה ידעה על הליך ההתארגנות במפעל עוד קודם לפיטורי העובד; ההלכה קובעת כי בהתארגנות התחלתית ההגנה על חברי הועד היא חזקה יותר.
מעבר לאמירה זו, לא הובאה כל ראיה שיש בה כדי לתמוך בהילך נפשו של העובד שעל פיה ההנהלה מודעת להליך ההתארגנות ואף לא הוצגה כל הודעה שהפנה העובד לעובדים האחרים שבמסגרתה הוא מנחה את העובדים להפנות אליו את ההנהלה.
יתרה מזו, תמיכה למסקנתנו שההנהלה אינה מודעת לכל מה שמתרחש בין העובדים מצאנו בעובדה שעל אף טענות העובד כי ההנהלה מייחסת לו את כתיבת המכתב מיום 7.11.18 עולה מעדותו של מר סבח כי "שאלו מי כתב את המסמך. היו כמה שאלות על זה: מי ששאל זה המנכ"ל, המנהל... רצו לדעת מי כתב" (עמ' 26 ש' 8-10 לפרוטוקול).
...
אשר למאזן הנוחות - שוכנענו כי פיטורי מר חליף אינם נוגעים להתארגנות ומשאין מדובר בתביעת פרט אלא בטענה לפיטורים על רקע פגיעה בהתארגנות, לא מצאנו כי בפיטורים נגרם נזק להתארגנות.
המבקשת לא ציינה כל פגיעה אחרת נטענת בענין ההתארגנות ועל כן, אין מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקשת בענין זה. אחרית דבר על יסוד כל האמור, לא מצאנו כי הוכח בשלב זה שהליך הפיטורים נעשה מתוך מטרה לפגוע בהתארגנות ושלא מתוך טעמים ענייניים ואנו קובעים כי אין מקום להתערב בהחלטת הפיטורים.
משכך, דין בקשת הצד להשבת מר חליף לעבודה ולקביעה כי פיטוריו נעשו על רקע פגיעה בהתארגנות - להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

אמנם, פררוגטיבה זו אינה מוחלטת, והיא כפופה למידות תום לב, הגינות וסבירות (ראו, בין היתר, ע"ע (ארצי) 491/08 סוהא סארג'י נ' קופת חולים לאומית (פורסם בנבו, 10.5.2009); ע"ע 1159/01 ד"ר אבנר כרמי נ' מדינת ישראל – מנהל המחקר החקלאי (פורסם בנבו, 5.11.2002); ועוד); אולם, כפי שנקבע בע"ע (ארצי) 36614-02-19 רועי פשחור נ' מועצה אזורית עמק המעיינות (פורסם בנבו, 24.5.2021) – "יחד עם זאת, העברת הפעלת הפררוגטיבה הניהולית של המעסיק תחת ביקורתו השיפוטית של בית הדין אין משמעותה ניהול מקום העבודה על ידי בית הדין. ככל שנימצא כי המעסיק פעל בתום לב ובהגינות, כי החלטתו נובעת משיקולים עינייניים והם אינם מסווים שיקולים זרים או שיקולים פסולים, בית הדין אינו שם את שיקול דעתו במקום שיקול דעתו של המעסיק, וזאת גם ניתן היה לקבל החלטה אחרת בעיניינו של העובד." (ההדגשה במקור – י.א.) ככלל, מטרת השימוע תכליתה לאפשר לעובד להציג בפני מעסיקו את הדיעה הנוגדת ולאפשר לו לשכנע את בעל הסמכות שלא לממש הכוונה לפטרו.
באשר לטענות התובעת בסיכומיה, לפיהם הנתבעת לא הציגה מסמכים רלוואנטיים ולא הביאה למתן עדות עובדים לתמוך בטענות כלפי התובעת – נציין, כי נטל ההוכחה מוטל על כתפי התובעת עצמה.
...
על כן, אנו מקבלים את פירוט ניצול ימי החופשה שהוכן על ידי הנתבעת, על בסיס דוחות הנוכחות שהוצגו בפנינו.
על כן מצאנו להעיר לבא כוח התובעת במהלך חקירת העדה, כי לא היה מקום לשאול אודות ריצוי עונש המאסר והנסיבות שהובילו לכך.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים בגין: פגם שנפל בהליך השימוע - סך של 20,000 ש"ח; החזר ניכוי שכר בגין חופשה – 1,109 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים התובעת טוענת כי הנתבעת הפרה את הוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988, גמרה אומר לפטרה בשל שהפכה לאם עוד בחופשת הלידה, עת נעשו פניות מטעם הנתבעת להרתיעה פן תשוב לעבודה אינטנסיבית בהיותה אם המטפלת בפעוט; תנאי עבודתה הורעו עת בוצעו שינויים בתפקידה, ללא קיום שימוע קודם לכן, ונוספו סניפים לטיפולה; הנתבעת קלטה עובדת בתפקידה במקומה כך שחיפשה כיצד להיפטר מהתובעת; התובעת זומנה לשימוע סמוך לסיום התקופה המוגנת והועלו כנגדה טענות שוא לגניבה והונאה, שכלל לא הוכחו; הנתבעת לא העידה את ניבה, שקבלה מהתובעת את הדיווחים הידניים; השימוע עצמו היה דורסני והתנהל כחקירה משטרתית, אשר נתן לה פתח מצומצם ביותר להשמיע את טענותיה, והיא פוטרה פחות מ-24 שעות לאחריו; הנתבעת דרשה ממנה לחשוף חומרים והתכתבויות מהטלפון הנייד בנגוד לרצונה; טענות הנתבעת הועלו נגדה בעלמא ללא הצגת מסמכים.
איננו בטוחות אם מכלול המסמכים שצורפו לזימון לשימוע בתצהיר הנתבעת (נספח 4 שם), אכן נשלחו לתובעת עם הזימון במועד שנשלח, אולם במועד השימוע עצמו הוצגו לתובעת מסמכים רלוואנטיים (עמ' 22 לפרו', עדות אתי, וכן פרוטוקול השימוע עצמו שבו מפורט מה הוצג לתובעת).
ראו עדות אתי – "הצגנו בפניה את חוסר הלימתה בתיקונים ידניים שעשתה. פעם דיווחה שהיא במחלה ופעם דיווחה שהיא בעבודה. על זה היה השימוע, על התיקונים הידניים. דיווח שהיתה, כשלא היתה." (פרו', עמ' 22, ש' 17-15) התובעת העידה שרשמה את שעות עבודתה בפתק אך לא המציאה אותו גם לא בשימוע וגם כראיה בהליך המשפטי.
...
סיכומו של דבר התביעה לתשלום פיצוי בגין הפרת חוק השוויון להזדמנויות בעבודה ופיטורים שלא כדין ובהיעדר שימוע נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 20,000 ₪ כמוסכם בהסדר הדיוני אשר הוגש לתיק ביום 06.03.2023, בגין הפרשי שכר – פדיון הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים, חלף הודעה מוקדמת וגמול שעות נוספות.
התובעת תשלם הוצאות הנתבעת בגין רכיבי התביעה שנדחו בסך 6,000 ₪ אשר ישולמו בתוך שלושים ימים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו