מר יוליאן גרניציה להלן – התובע) הגיש תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע) להכיר בפגיעה בשמיעה וטינטון, כתאונות עבודה בהתאם לסעיף 84א לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), תשנ"ה-1995 (להלן- החוק).
(ב) רעש תמידי באוזניים (להלן – טנטון) עקב חשיפה לרעש, לא יוכר כפגיעה בעבודה אלא אם כן היתקיים האמור בסעיף קטן (א), וכן כל אלה:
(1) כושר השמיעה בתדירויות הגבוהות פחת בשיעור של 25 דציבל לפחות בכל אחת מהאוזניים; לענין זה, "תדירויות גבוהות" – תדירויות של 3000 ו-4000 מחזורים בשניה;
(2) הטנטון תועד לראשונה ברשומה רפואית, לפני שהמבוטח חדל לעבוד בחשיפה לרעש מזיק;
(3) הפגיעה בתיפקוד עקב הטנטון חייבה פניות חוזרות ונישנות לטפול רפואי, שתועדו ברשומה רפואית.
...
בחוות דעתו מיום 12.12.2019 קבע המומחה כי לא מתקיים קשר סיבתי ובלשון המומחה –
"...כידוע נזק שמיעתי מושרה רעש פוגע במרכיב העצבי של השמיעה ולא במרכיב ההולכתי, אי לכך בחישובים השונים אתייחס למרכיב זה בלבד. אם לחשב את המרכיב העצבי בתדירויות הדיבור בבדיקה המוקדמת...הרי הערכים הם לגבי אוזן ימין...הממוצע הוא 30 דציבל לכל אוזן. באשר לבדיקה המאוחרת יותר הערכים באוזן ימין...ממוצע 15 דציבל. לגבי אוזן שמאל... הממוצע הוא 16.5 דציבל באוזן זאת. היות וקיימת הלכה משפטית שאין האדם עושה עצמו שומע וכו'... הרי שעל פי הבדיקה מן ה-3.7.2017 לא מתמלאת דרישת יסוד חשובה על פי הקריטריונים של נזק שמיעתי מושרה רעש. לסיכום, תשובתי לשאלות א + ב היא כי כושר השמיעה של התובע הוא טוב יותר מ-20 דציבל ועל כן, לדעתי, יתכן שיש קשר בין ירידת השמיעה ותנאי העבודה אך קשר זה אינו מקנה נכות.
על כן, בהתאם להלכה לפיה הספק פועל לטובת המובטח, יש לקבל את התביעה.
לטענת הנתבע, דין התביעה להידחות מהטעמים פורטו בחוות דעת המומחה, קרי אי עמידה בתנאי הסף של סף השמיעה.
אחרית דבר
לאור כל המקובץ לעיל - התביעה נדחית.