השופט אילן איטח
לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי בבאר שבע (השופטת יעל אנגלברג שהם; ב"ל 12227-05-16), שבו נדחתה תביעת המערער להכיר בארוע מוחי מיום 7.3.14 כתוצאה של פגיעה בעבודה.
ביום 6.7.15 דחה המוסד את התביעה, בין היתר, משלא הוכח קיומו של ארוע תאונתי.
אשר לגירסת המערער בנוגע לויכוח הקשה עם הלקוחה שגרם לו לכעס ולרוגז חריגים קבע בית הדין האיזורי "שבפני החוקר ציין התובע 'לא היה משהו חריג באותו יום שישי, הכל היה רגיל' וכן כי 'אין שום סיכסוך ביני לבינה (הלקוחה - י.א.ש) היא אשה טובה, לא היה לי ריב איתה ולא שום סיכסוך' (הדגשה שלי - י.א.ש.)".
מוסיף בית הדין האיזורי ומציין כי:
"הלקוחה אף היא העידה בפניי וציינה כי אומנם הפצירה בתובע להגיע וזאת על רקע העובדה כי הוא אמר לה שהוא אינו חש בטוב, אך לא עולה מדבריה כי הייתה מריבה. אומנם, הלקוחה העידה כי התחננה אל התובע וכעסה משסירב לבקשתה וכי הוא בא כי חש אי נעימות כלפיה (...), אך לא שוכנעתי כי הדברים עלו לכדי וויכוח או מריבה או לחץ חריג בהזמנה של בעל מיקצוע" (הדגשה הוספה – א.א.).
בית הדין האיזורי קבע כי הוא אינו זוקף זאת לחובת המערער שכן "לא מן הנמנע כי במועד הפנייה לא היה איש מהם ער לקשר סיבתי אפשרי בין טענת היתרגזות לבין הארוע המוחי". מוסיף בית הדין האיזורי כך:
"עם זאת, עיון ברשום הביקור ב'ביקור רופא' ביום 7.3.14 בשעה 19:00, בסמוך להתרחשות האוטם המוחי, מעלה כי התובע הלין על 'סחרחורות, כאב ראש וראייה מטושטשת אתמול. היום חש בלבול, לחצים בעניים, כאבי ראש, טישטוש ראייה. היה ארוע של טעות בנסיעה בדרך המוכרת הביתה, כולל פגיעה במכונית חונה' (הדגשה שלי - י.א.ש)"
מסכם בית הדין האיזורי וקובע:
"22. בהצטרף כל האמור, עת עולה מהראיות כי עוד בטרם היתקשרה הלקוחה חש התובע ברע (כפי שאכן אמר ללקוחה), כי העבודה שאותה הוזמן התובע לבצע נעשתה במסגרת עבודתו הרגילה, לא התרשמתי כי השיחה בין הלקוחה לתובע עלתה כדי ארוע חריג ביחסי העבודה של התובע.
"(הדגשות הוספו – א.א.)
הטענות בעירעור
לטענת המערער, בין היתר, מתוך הנסיבות החיצוניות של המקרה "אין ספק שהתרחש ארוע חריג בו המערער נקלע לעימות שלא חפץ בו" עם הלקוחה; בית הדין האיזורי היתעלם מכך שהמערער הגיע לתיקון שלא היה מעוניין בו, וזאת לאחר שבוע מתיש; בית הדין לא נתן משקל לכך שהמערער נפגע קשה והיה מבולבל; בנגוד לרושם השגוי של בית הדין האיזורי, המערער "לא נתפס בחוסר אמינות או בחוסר כנות אלא הציג עצמו כפי שהוא"; מתוך חקירת הלקוחה לא יכול להיות ספק שהיה ארוע חריג, שכן היא הבהירה שהמערער לא היה מעוניין בעבודה והגיע רק בשל מחויבותו ללקוחה, וזאת לאחר לחץ שהפעילה; בעת חקירתו היה המערער מבולבל ולא בכדי החתים החוקר את הרעיה על החקירה, ולכן אין לקבל את עדות החוקר כי המערער העיד בצורה "רגילה"; לא ניתן לשחזר מתוך החקירה את השאלות עליהן השיב המערער; עדות הרעיה היתה מהימנה.
...
]
לא מצאנו כי התקיימו הנסיבות המצדיקות התערבות בקביעת בית הדין האזורי לפיה לא עלה בידי המערערת להוכיח את קרות האירוע החריג הנטען.
סוף דבר – הערעור נדחה.
המערער ישלם למוסד הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום של 4,000 ₪.