בכתב התביעה נטען כי שני הנתבעים הפרו חובות זהירות ונאמנות כלפי התובעים: השמאי ערך את חוות דעתו רק על בסיס נסח רישום וללא בדיקה של הרישום המופיע בתשריט הבית המשותף, ועורך-הדין - אשר לא בדק את התשריט עובר לכריתת הסכם חמו, ולא גילה את הטעות ברשום - הפר את חובתו כלפי התובעים ולא נקט כמצופה מעורך דין סביר וזהיר בנסיבות העניין.
האם הופרה חובת הזהירות, קרי - האם התרשל השמאי? כפי שתיארנו לעיל, לחוות הדעת שהכין השמאי לא צורף התשריט, אלא צורפה סקיצה של הדירה ללא ציון מספרים וכיוונים.
בסעיף 5.1 של ההוראות נקבע: "בשומה לנכס המהוה חלק מבנין, יזוהה באמצעות תשריט הבית המשותף", ובהערת שוליים צוין: "תיקי רישום של הבתים המשותפים שבאגף לרישום והסדר מקרקעין נסרקו והחל מאוקטובר 2010 ניתן לקבל העתק סרוק ממסמכי הבית המשותף, לרבות תשריט, על גבי תקליטור. השרות ניתן בלישכת הרישום שבה רשום הבית המשותף". בדברי ההסבר לתקן החדש נכתב: "תקן זה משנה את קודמו - תקן מס' 4.0, בכך שנוספה דרישת זהוי הנכס באמצעות תשריט. זהוי הנכס באמצעות תשריט הנו מידע בעל חשיבות עבור מזמין השומה".
מהמתואר לעיל עולה כי במועד עריכת חוות הדעת על-ידי השמאי וולקן לא רבצה עליו החובה לעיין בתשריט הבית המשותף, וכי חובה זו הוחלה במועד מאוחר יותר, רק עם כניסתו לתוקף של תקן 4.1.
בעמ' 603 היא קבעה (ההדגשות הוספו - א"ג):
"אף-על-פי-כן, כאמור לעיל, גם אני סבורה כי דין העירעור להיתקבל, וזאת מכיוון שלא הוכח קשר סיבתי בין הפרת החובה על-ידי הבנק לבין הנזק. כדי להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין הפרת החובה לנזק היה על לויט להראות כי הוא הסתמך על חוות-הדעת של בנק מסד - וזאת הוא לא הוכיח. בשלב שבו נכרת החוזה לא נתבקש בנק מסד למסור כל מידע על צעירי. למעשה, על-פי ממצאי בית-משפט קמא, לא גילה לויט כל היתעניינות במצבה הכספי של צעירי ושל החברות שבשליטתה. רק לאחר כריתת החוזה, עובר למסירתה של הערבות הבנקאית, ביקש בנק הפועלים מיוזמתו את המידע מבנק מסד. בשלב זה כבר היה לויט קשור בחוזה שעל-פיו הוא היה מחויב ליתן את כתב-הערבות הבנקאית, דהיינו: החוזה המחייב נחתם בלא שלויט הסתמך כלל על המידע שנימסר מבנק מסד".
מאחר והתובעים לא הסתמכו על חוות דעת וולקן, לא מיתקיים קשר סיבתי-עובדתי בין התרשלותו לבין נזקיהם.
...
התוצאה
הגעתי למסקנה כי השמאי וולקן התרשל במתן חוות דעתו, אולם בהיעדר קשר סיבתי עובדתי ומשפטי בין התרשלותו לבין נזקי התובעים, לא הוכח כי הוא ביצע כלפיהם את עוולת הרשלנות.
לפיכך, הנני דוחה את התביעה ומוחק את ההודעות לצדדים השלישיים.
כמו-כן הנני מחייב את התובעים לשלם לכל אחד מהנתבעים והצדדים השלישיים שבכותרת פסק הדין שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 10,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום.