תמורת המחאת בטחון, המתלונן העביר לנאשם כספים במספר הזדמנויות, בסכום מיצטבר של כ- 400,000 ₪ "מתוך אמונה כי הכסף יישמר בנאמנות בידי הנאשם עד לבצוע עסקת המכר, ויוחזר למתלונן אם יבקש זאת".
לאחר שהשנים נקפו ללא כל היתקדמות בעיסקה, דרש יריב את כספו חזרה, אך הנאשם לא השיב לו את הכספים (למעט סכום קטן יחסית- שלושים אלף ש"ח), ועל אף הפצרותיו ופניות אישתו של המתלונן, סרב הנאשם לעשות כן באמתלות שונות, ולבסוף הכחיש כלל שעליו להשיב ליריב כספים כלשהם, ואף טען שאינו יודע כיצד יריב מחזיק בידו המחאת בטחון.
לדברי של יריב בעדותו (עמ' 25-26):
"שכיר במגה ילווה חצי מיליון ₪ לעורך דין ונוטריון? זה נשמע הגיוני? זה מצוץ מהאצבע. אם הייתה הלוואה, איפה החוזה? אנחנו מדברים על עו"ד ונוטריון, לא מישהו מהשוק. זה מרתיח אותי כי עורך דין זו מילה שנייה ליושר. ככה לתקוע סכין בגב? להגיד שהוא לא מכיר שום צ'ק?"
עוד בעיניין זה קבעתי בהכרעת הדין (פסקה 36, עמ' 98):
"לנוכח מערכת היחסים המיוחדת בין הנאשם למתלוננים, האמון הרב שנתנו בו, גם ואולי בעיקר בשל מעמדו ותפקידו כעורך דין, לנוכח הסכומים הגבוהים, משך הזמן שעבר בין קבלת הכספים ועד לסירובו הסופי של הנאשם להשיב את הכספים, לא מצאתי כל קושי בהחלטת התביעה להעמידו לדין פלילי".
במקום אחר בהכרעת הדין (עמ' 99, פסקה 38):
"לפי עדויות המתלוננים, היתנהלות הנאשם הייתה בזיקה הדוקה לעובדת היותו עורך דין ולהסבריו להחזקת הכספים בנאמנות כעו"ד".
אני קובע איפוא שמידת הפגיעה בערכים המוגנים הייתה ממשית.
הנאשם הושעה למשך שנים רבות מעריכת דין, על רקע, בין השאר, "שליחת יד בכספי פקדון לקוח" (ראו בר"ש 1008/15 עו"ד אורי נבו נגד ועדת האתיקה המחוזית תל אביב (2015).
בעיניינו של הנאשם קבע בית המשפט העליון:
"עבירה מעין זו היא, כפי שנאמר, בליבת המיקצוע, והריהי בבחינת כריתת הגזע עליו בנוי המיקצוע, שכל כולו אמון הלקוחות. בהפקידם כמוסות-לבם וענייני ממונם בידי עורך דינם".
לעניין היתחשבות בהליך הפלילי בעבר משמעתי והרשעות בבית הדין המשמעתי של לישכת עורכי הדין, ראו החלטתי בעיניין זה מיום 27.12.23 וכן בעיניין מילשטיין הנ"ל. מהפסיקה שהוגשה על ידי שני הצדדים ניתן לראות שבתי המשפט התייחסו לעבר המשמעתי כנתון רלוואנטי לעניין העונש, ובצדק לטעמי.
...
כתב האישום הוגש בשנת 2020, לאחר עיכוב נוסף כדי לאפשר לנאשם שימוע לאחר שנקט בסחבת גם בעניין זה. סבורני שיש להתייחס בהבנה מסוימת לניסיונות המתלוננים לפעול אל מול הנאשם להשבת כספם, טרם הגשת התלונה למשטרה.
בחירתו של הנאשם שלא להעיד, כמו החלטתו שלא לזמן עדי הגנה מטעמו, לוותה באמתלות שונות, בדמות טענה בלתי מבוססת להעדר כשירות או כשל בייצוג, ואלו אינן אלא טענות סרק ולכן דינן להידחות מכל וכל.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר בפועל למשך 21 חודשים.