מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי הגשת תביעה במועד הקבוע בביטוח רשלנות עורכי דין

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסעדים המתבקשים הם להורות למשיבה לחדול מהתקשרויות מסוג החוזה עד לקבלת רשיון כנדרש, ולהשיב ללקוחות שהתקשרו עימה במהלך 7 שנים טרם הגשת התביעה, את הסכומים ששלמו לה כפרמיות הביטוח ב-36 החודשים שקדמו להגשתה, בנכוי הפרמיות ששלמו לקוחות שאכן קיבלו שירותים מהמשיבה.
המבקשים מוסיפים כי המשך הפעילות של המשיבה ללא רשיון מבטח ובנגוד לדין, במודע גם לאחר הגשת עמדת הרשות, מהוה לכל הפחות התרשלות רבתי המחייבת אותה לפצות את חברי הקבוצה בגין נזקיהם.
לפי החוזר, חברת ביטוח תהיה רשאית להנהיג כתב שירות, המקיים את המבחנים הקבועים בו: שירות מכוח כתב שירות יינתן בשל מקרה ביטוח המצוין בתכנית הביטוח; מיתקיים קשר ישיר בין השרות שניתן מכוח כתב השרות לבין תכנית הביטוח (מוחרגים מתנאי זה כתבי שירות המעניקים שירותי דרך לרכב, שירות רכב חלופי או שירות תיקון שמשות, וכן כתבי שירות מסוימים בתחום הרפואה); כתב שירות לא יעניק שירות תיחזוקה, שירות תקופתי, טפול מניעה או תיקון מוצרים.
זאת, כיון שהאפשרות כי חוזים דוגמאת החוזה נשוא התביעה ישווקו ללא פקוח למרות אופיים הבטוחי, רק משום שהם משווקים על ידי מי שאינם מבטחים ולא הוגשו לאישור כנדרש, עלולה לעודד הפרת הדין ועשיית דין עצמי על-ידי גופים מסחריים, וגם משום כך ראוי להעתר לבקשת האישור, ולדון בתובענה לגופה.
ביטוח של הוצאות המשולמות לעורכי דין שנשכרו להגן על מבוטח בתביעה פלילית או אזרחית בשל עבירות של גרימת מוות הנובעות מנהיגה ברכב מנועי, כשבידו רשיון בעל תוקף.
...
אני מקבלת את טענות המבקשים בעניין זה, הן לגבי הגדרת יסודות העילה, הן לגבי התקיימותם הלכאורית במידה מספיקה כדי להיעתר לבקשת האישור.
לא שוכנעתי כי יש בטענות אלה, אף אילו הן נכונות, כדי להצדיק את דחיית בקשת האישור, בהעדר ניגוד עניינים או פגם מהותי שנפל ביושרם או ביושרתם של המבקשים ושל באי כח המייצגים.
סוף דבר בקשת האישור והמבקשים עומדים בתנאים הקבועים בחוק תובענות יצוגיות, ולכן אני מקבלת את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

נטען, כי עורכי הדין לא הודיעו למשיבים על מחיקות התביעה בשתי הפעמים, לא הגישו בקשה לביטול המחיקה השנייה ולא הגישו ערעור על פסק הדין.
משהמשיבים ועורכי הדין לא התגוננו, ניתן פסק דין בהיעדר הגנה ולאחר מכן הוא הוגש לבצוע בהוצל"פ. לאחר נקיטת הליכי גבייה פנו המשיבים לעו"ד גבעון לברר את מקור החוב, ורק כאשר נפגשו עמו, לאחר שכאמור נאמר להם בעבר כי הוא נפטר, הם הבינו – כך נטען – שהמבקש פעל כנגדם בתרמית, ורק אז נודע להם על סילוק תביעת הרשלנות שהגישו לפני שנים.
בקשה זו למתן ארכה נדחתה ביום 24.11.21 בשל כך שלבקשה לא צורף תצהיר ממנו ניתן היה ללמוד אודות הטענה בדבר קיומו של כסוי בטוחי, ושמכל מקום, גם אם קיים כסוי בטוחי, לא היה מקום להמתין עם הגשת הבקשה עד לתום התקופה הקבועה בתקנות להגשת בקשה לביטול עיקול שניתן במעמד צד אחד.
טענות ב"כ הצדדים בקשה זו ניפתחה בכך שהתקנות החדשות מאפשרות הגשת בקשה לעיון מחדש בכל עת בשל "שינוי נסיבות עובדתיות חדשות או בשל חלף הזמן". נטען, כי למבקש כסוי בטוחי והיעדר ראיות לכאורה לעילת תביעה כנגדו, כשהוא מסתמך בעיניין זה על עדות המשיבה בתביעת עו"ד גבעון כנגד המשיבים, שם נדרשה לשאלה האם ומתי העבירה את הייצוג בתביעת הרשלנות הרפואית מעו"ד גבעון לידי המבקש.
...
מעבר לצורך יצוין כי גם הטענה שעל בית המשפט לעיין מחדש בהחלטתו להטיל את העיקול גם כיום על בסיס טענות שעמדו למבקש כבר במועד הטלת העיקול על אף שהוא יכול היה להעלותן במועד שנקבע לכך בתקנות – דינה להידחות.
עיון בכתב התביעה גם מלמד כי המשיבים לא טענו במפורש לקושי בהגשת התביעה כנגד הגורמים הרפואיים בשל התיישנותה, וכי קיימות עילות לכאורה כנגד המבקש גם אם תביעת הרשלנות הרפואית טרם התיישנה במועד הגשת תביעה זו. לאמור, הטענות כי התביעה לרשלנות רפואית לא התיישנה, אין בה כשלעצמה כדי לשנות מהמסקנה כי קיימת תשתית ראייתית לכאורה לקיומה של עילת תביעה כנגד המבקש המספקת בשלב זה. ברי, כי הטענות באשר להכבדה בוודאי שהיו צריכות לעלות במועד ולא בחלוף זמן רב. מה גם, שאף לגביהן איני סבור שיש בהן כדי להביא לשינוי מהמסקנה שישנו חשש סביר כי אי מתן צו העיקול המבוקש יכביד על ביצוע פסק הדין אם התביעה תתקבל.
סופו של יום, דין הבקשה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

על פי גרסת התובע, ביום 15.06.2020, עת נהגה הבת שלו ברכבו (ולא התובע כפי שנטען בכתב התביעה) עצרה הנהגת את הרכב אחרי רכבים בכפר ג'דידה-מכר, ולפתע הגיח רכב הנתבעת מידגם שברולט, ש.י. 2018 מ.ר. 254-56-301 (להלן: "רכב הנתבעת") כשנסע במהירות וללא שמירת מרחק ומשלא הספיק לבלום פגע ברכב התובע בחלקו האחורי.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת שמאי; טופס הודעה על תאונת דרכים; צלום רישיון הרכב; חשבונית מס למוסך; קבלה וחשבון מטעם השמאי; אישור על אי הגשת תביעה ומכתב דחייה של הנתבעת.
לאור זאת, ביקשה הנתבעת לדחות את התביעה ולחייב את התובע בהוצאות משפט ושכ"ט עורך דין.
יחד עם זאת - נטל ההוכחה - הוא נטל הבאת הראיות, נקבע במשפט אזרחי עפ"י "הטיית מאזן ההסתברות". לעניין זה נקבע בע"א 475/81 זיקרי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פ"ד מ(1) 589, בעמ' 598 (1986), כי דרושה רק הרמת נטל ההוכחה עד למעלה מ 50% על פי מאזן ההסתברות ונחוץ להגיש ראיות בעלות משקל יתר על מנת להגיע עד לשכנוע של 51%.
בתביעה שלפנינו, מבקש התובע למעשה לייחס לנהגת הפוגעת היתנהגות רשלנית ולחייב את הנתבעת בפיצויים הנתבעים מכוח עוולת הרשלנות.
כל אלו לא נעשו על ידי הנתבעת ועל כן לא מצאתי להתערב בקביעות השמאי של התובע בעיניין גובה הנזקים (ראו והשוו: תא"מ (הרצ') 10068-11-20 אורן ברמי נ' ישיר חברה לביטוח (12.05.2021)).
...
סוף דבר: לאור כל האמור והמקובץ לעיל, מצאתי לקבוע כי התובע עמד בנטל ההוכחה וכי האחריות לקרות התאונה מוטלת על כתפי נהגת הנתבעת.
על כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 3,679 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ב- 16.09.2020 ועד היום.
לפיכך, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע אגרת משפט בסך 765 ₪, ושכר טרחת עו"ד בסך 1,170 ₪.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי מיום 14.11.21 שלא להעניק למערער ייצוג משפטי לצורך הגשת תביעה נזיקית בגין רשלנות מקצועית נגד עורך הדין נפתלי גור אריה (להלן: עו"ד גור אריה), מחמת חוסר סיכוי משפטי (להלן: ההחלטה).
המערער הגיש תביעה נגד חברת הביטוח ובאותה עת יוצג על ידי עו"ד גור אריה.
כידוע, ללישכת הסיוע המשפטי הסמכות לדחות בקשה למתן סיוע משפטי מחמת העידר סיכוי משפטי, כקבוע בסעיף 4 לחוק הסיוע המשפטי, תשל"ב-1972 שלפיו: "ראש הלישכה רשאי לדחות בקשת שירות משפטי, אם היה סבור שענינו של המבקש אינו אלא טרדני או קנטרני, או שאין לו על מה לסמוך, או שאין לו בסיס סביר מבחינת הדין, העובדות או הראיות...". לאחר עיון בחומר שלפניי לא מצאתי כי החלטת המשיב בדבר היעדרו של סיכוי משפטי היא החלטה בלתי סבירה.
...
לסיכום, מורה על דחיית הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב -יפו ת"א 73614-01-23 חברת עורכי דין עזריאלנט לישראל נ' ליברמן מספר בקשה: 2 לפני כבוד השופטת בכירה רונית פינצ'וק אלט המבקשת: שרה ליברמן, עו"ד ע"י ב"כ עו"ד אילן נוי המשיבה: חברת עורכי דין עזריאלנט לישראל ע"י ב"כ עו"ד אוריה גל החלטה
התובעת לא תבעה מעבר לסכומי השיטריות למרות שהייתה לו היזדמנות לעשות כן. ככל שברצונה היה להגיש תביעה חוזית היה עליה לעשות זאת עוד בשנת 2015, עת אוחדו תביעת הרשלנות שהגישה הנתבעת ותביעת השיטריות שהגישה התובעת.
יש לדחות את הפרשנות המשפטית של התובעת בהתייחס לסוגיית ההתיישנות: אין מדובר בהתיישנות של ביצוע פס"ד, אלא בהתיישנות של עילת תביעה (7 שנים – עפ"י חוק ההתיישנות), שכן הקביעות בפס"ד השלום ובפס"ד המחוזי אינן קביעות המקיימות את התנאים לפס"ד שניתן לבצוע בלישכת ההוצל"פ, לכל היותר מדובר בקביעות שמקימות מחסום דיוני של השתק.
העובדה שהתובעת לא הגישה את התביעה בטרם חלפה תקופת ההתיישנות אמנם אין בה כדי ללמד על כך שהיא גילתה דעתה שאין יתרת חוב או שהיא מוותרת על יתרת החוב, אך, דבר זה אין בו מכדי למעט מהמחסום שקבע המחוקק לעניין ההתיישנות, שאין לחרוג ממנו אף לא ביום אחד (אם הנתבע עורר את טענת ההתיישנות במועד) [רע"א (נצ') כלל חברה לביטוח נ' אליה לויתן מיום 23.3.20 (פורסם בנבו)].
...
יוצא אפוא שהתובעת הייתה רשאית להגיש תביעה אך לא עשתה זאת, לא במסגרת תביעה שכנגד, לא במסגרת תביעה עצמאית ולא במסגרת בקשה לתקן את התביעות השטריות שהגישה לכתב תביעה מתוקן שיכלול גם את העילה החוזית.
סוף דבר לאור האמור לעיל, מתקבלת הבקשה לדחיית התביעה על הסף.
התובעת-המשיבה תשלם לנתבעת-המבקשת שכ"ט והוצאות ההליך בסך 15,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו