אפנה בעיניין זה לרע"א 9680/17 אוניברסיטת תל אביב נ' פיקארד (08.04.2018), בו נקבע כי "מטרתו של כתב תשובה היא לאפשר לתובע לחדד ולהסביר את טענותיו על רקע הטענות שהועלו בכתב ההגנה".
בע"א 3114/12 ששון נ' משרד הרווחה (13.04.2014) נקבע כי "טענת ההתיישנות הועלתה על ידי המדינה והמוסד בכתבי ההגנה והמערער נימנע מלהגיש כתב תשובה, כך שיכולה הייתה להתעורר השאלה אם יש לו פיתחון פה להעלאת טענות הנוגעות להארכת תקופת ההתיישנות... אולם, משהוגשה על ידי המדינה בקשה למחיקת התביעה על הסף מחמת היתיישנות וניתנה תשובת המערער, איני רואה להדרש לנפקות אי הגשת כתב תשובה."
בעניינינו, תשובת התובע לטענת הסף שהועלתה ע"י הנתבעת מהוה במהותה כתב תשובה כמוסבר לעיל, שמטרתה להשיב טענה עובדתית (שאינה מהוה עילה חדשה) לטענת הנתבעת בדבר היתיישנות ולכן היא חלק מהפלוגתות שבמחלוקת, וממילא אינה בגדר הרחבת חזית.
מקובלת עלי טענת התובע כי לו היתה טענה מועלית בשלב מקדמי, היתה עותרת לתיקון כתב התביעה ועל פי ההלכה בעיניין זה המתירה, בדרך כלל, תיקון כתב טענות בשלבים הראשונים של הדיון, ישנה אפשרות ממשית כי הבקשה היתה מתקבלת, והדיון כעת היה מתייתר.
...
מקובלת עלי טענת התובע כי לו היתה טענה מועלית בשלב מקדמי, היתה עותרת לתיקון כתב התביעה ועל פי ההלכה בעניין זה המתירה, בדרך כלל, תיקון כתב טענות בשלבים הראשונים של הדיון, ישנה אפשרות ממשית כי הבקשה היתה מתקבלת, והדיון כעת היה מתייתר.
לפיכך, משהועלתה טענת הנוהג על ידי התובע בשלב מקדמי, ללא מחאה מצד הנתבעת, יש לראות בה כחלק מהפלוגתאות שבמחלוקת וטענת הנתבעת להרחבת חזית שהועלתה לאחר הגשת ראיות התובע דינה להידחות.
סוף דבר
אני דוחה את בקשת הנתבעת למחיקת סעיפים 16-10 לתצהיר שהוגש מטעם התובע בשל "הרחבת חזית".
אני מחייבת את הנתבעת בהוצאות התובע בגין בקשה זו בסך 2,000 ₪, שישולמו בתוך 30 ימים מהיום, ללא קשר לתוצאות ההליך.