כאן המקום לציין, כי לא הוגשו לתיק הקלטות ו/או תמלילים כל שהם.
מדוע, איפוא, נרשם השטר באופן הפוך? כשהנתבעת היא "עושה השטר" ואביה הוא הערב? לא מן הנמנע, כי רישום השטר בחופזה, כטענת הנתבעת, הוא הסיבה לרישום השטר באופן זה.
כאן המקום להעיר, כי אדיב הכחיש את חתימתו על השטר, אולם הוא לא נתבע במסגרת תיק ההוצאה לפועל שניפתח לביצועו של השטר; כך שהוא לא נידרש להגשת היתנגדות, ונושא אמתות החתימה המיוחסת לו על השטר לא נידרש לבירור כלל.
סעיף 14 לחוק החוזים עוסק בטעות, והטעות המנויה בסעיף 14(א) מקנה אף היא לנפגע זכות לבטל את החוזה: "מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה". הנסיבות שהוכחו בפניי, כמפורט מעלה, מלמדות לא רק כי הנתבעת לא הייתה חותמת על שטר החוב אילמלא הטעות, אלא גם כי התובע ידע זאת, ולמצער היה עליו לדעת על כך, וזאת בשים לב לגילה הצעיר של הנתבעת ולחובו הגדול של אביה.
...
גם אם לא היה מקום להגיע למסקנה האמורה, נוכח הודאת הנתבעת בחתימתה על שטר החוב, הרי שהיה מקום לדחות את התביעה, בשל אי-קיום הוראות חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, אשר היה בתוקף בעת חתימת השטר.
הפרת הוראות החוק במקרה הנוכחי היא בוטה, ומצדיקה דחיית התביעה מטעם זה.
אשר על כן, אני מורה על דחיית התביעה.
בשים לב לסכום התביעה, למספר הדיונים שהתקיימו בתיק, ולאחר שלקחתי בחשבון גם חיובים קודמים בהוצאות (החלטה מיום 4.3.20 ומיום 4.11.20), ישלם התובע לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 20,000 ₪.