הוסיף התובע וטען כי ביום הטיסה, משביקש להעלות את המזוודה הקטנה שהייתה ברשותו, עימו למטוס, סורב על ידי דיילת הקרקע של הנתבעת, וזאת על אף הסבריו בפניה, על חששו כי המזוודה תיאבד באחת מטיסות ההמשך שבדרך, ובסופו של יום המזוודה נשלחה לתא המטען של המטוס.
עוד טען התובע כי לאחר הנחיתה בנמל התעופה של גואטימלה סיטי, לא הגיעה המזוודה ממדריד, על אף שזו נימצאת באחריותה של הנתבעת, כאשר נתבקש למלא בדלפק של החברה הנוספת שביצעה את טיסת ההמשך, טופס דיווח על אובדן מזודה, אשר נשלח אל הנתבעת.
...
מסקנה זו, תואמת את שנקבע בבית משפט העליון בע"א 20/83 סלומון דדון ואח' נ' אייר פרנס נתיבי אוויר צרפתיים, שאוחד עם רע"א 371/83 אייר פרנס נתיבי אוויר צרפתיים נ' טייכר, פ"ד לח(3) 785.
אחריותו של המוביל לנזק שנגרם לנוסעים או לכבודה, על פי האמנה, היא אחריות מוחלטת שאינה דורשת כל הוכחה, כל עוד הנזק נגרם "בזמן ההובלה באוויר" [ראו בבר"ע 2224/02 (ת"א) קיבריש טורקיש אייר ליינס נ' קוגן אביאל (3.2.04), עמ' 12 ש' 1-3)] (להלן: "עניין קוגן") עוד נקבע, כי הובלה באוויר מורכבת, על פי ההגדרה בסעיף 18 (4) לאמנה, "מפרק הזמן שבו מצויים הכבודה או המטען באחריות המוביל".
על מטרות הטלת האחריות על כתפי המוביל האווירי, עמדה כב' השופטת יהודית שטופמן בעניין קוגן הנ"ל, בציינה, כי "מקובלת עלי קביעתו של בית המשפט קמא [...] כי המונח 'אחריות', מטבעו, רחב הוא, ובוודאי שאינו מחייב כי הכבודה תהיה בכל עת בחזקתו הפיזית של המוביל. פירוש כזה עלול לרוקן את הוראות האמנה מתוכן, שכן המילה 'מוביל' מתייחסת לחברת התעופה שבאופן הרגיל פועלת באמצעות עובדיה ו/או באמצעות אחרים מטעמה. האמנה דנה לכל אורכה במוביל עצמו, ובאחריות הישירה כלפי הנוסע, ולפיכך האחריות לפיצוי לפי האמנה מוטלת במלואה על המוביל, ולא על גוף אחר [...]. אינני סבורה שהגדרתה של המערערת למונח 'אחריות' עולה בקנה אחד עם מטרות האמנה ורוחה. אחת ממטרות האמנה הייתה להקל על הנוסע המבקש לקבל פיצוי על נזק שנגרם למטענו במהלך טיסה בינלאומית, ומנוסח סעיפי האמנה עולה בבירור, כי האמצעי בו נקטה האמנה, לשם הבטחת הפיצוי והקלת גבייתו, היה הטלת אחריות מוחלטת על המוביל כלפי הנוסע. מבחינתו של הנוסע- מרגע שמסר את כבודתו לידיו של המוביל, נציגיו או סוכניו, הכבודה נמצאת באחריות המוביל. הנוסע אינו בא במגע ישיר עם עובדי רשות שדות התעופה המטפלים בכבודתו, והוא נותן את אמונו המלא במוביל, אש מתחייב כלפיו להביא את כבודתו ליעדה". באותו עניין קוגן הנ"ל נקבע, כי האמנה קובעת בסעיפים 18 (3) ו-20 רשימה סגורה של סייגים לאחריותו המוחלטת של המוביל כלפי הנוסע, אך נטל ההוכחה לגבי נסיבות גרימת הנזק או אובדן הכבודה, הוא על המוביל.
המסקנה העולה מהנימוקים שפורטו לעיל היא, שלא ברור ולא הוכח היכן התעכבה הכבודה של התובע, האם בטיסה הראשונה או בטיסת ההמשך, ומשלא הוכיחה הנתבעת, שהכבודה התעכבה בטיסת ההמשך, ובעת שהייתה בחזקתה ובאחריותה של החברה הנוספת, הרי שלא עמדה בנטל המוטל עליה לקיומו של הסייג הקבוע בסעיף 18 הנ"ל ולכן נותרה עדיין בעינה אחריותה של הנתבעת כלפי התובע.
סוף דבר
מכל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה, באופן חלקי, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע הסך של 2,000 ₪, בצירוף אגרת משפט והוצאות בסך של 300 ₪.