הנתבע 2 החל עבודתו בתובעת ב-1.1.12 (תוקן בדיון ל-19.6.11) כראש צוות מתקינים ("סרגיי"), כשעם קבלתם לעבודה נחתם בינם לתובעת הסכם העסקה, בו התחייבו, בין היתר, לשמור על סודיות המידע שהגיע אליהם עקב עבודתם, לא לפעול בנגוד עניינים ולא להתחרות בתובעת, או לעשות שימוש ברשימת ספקיה ולקוחותיה של התובעת, תוך שאי עמידה באלה, תחייבם בפצוי מוסכם של 10,000$.
התובעת בעדויותיה טוענת כי 2 עדיה הקריאו לנתבעים ההסכם, נתנו להם כל ההסברים וההבהרות, כולל בשפה הרוסית, וכי הנתבעים אף נטלו עימם ההסכמים לביתם והחזירו אותם כעבור מספר ימים, וממילא, ידעו והבינו היטב אלו התחייבויות נטלו על עצמם.
סרגיי בתצהירו מכחיש תקופת העבודה וטוען כי החל לעבוד אצל התובעת ב-9.6.11 ולא חתם על ההסכם עם קבלתו לעבודה, אלא בחודשי הקיץ של 2012, כתנאי להמשך העסקתו (גרסה חדשה המנוגדת להגנתו!) כן חזר על הטענה כי מתקשה הוא בקריאת עברית וקיבל הסבר ע"י ודים, תוך שהוסבר לו כי מדובר בהסכם סטנדרטי.
איננו מקבלים עדות סרגיי כי כנראה לא הבין (עמ' 20 שורות 25-30).
...
איננו מקבלים עדות סרגיי כי כנראה לא הבין (עמ' 20 שורות 25-30).
לא שוכנענו בהסבר הנתבעים ביחס למשמעות של תאריך הרישום במע"מ (ס' 24) – ולא רק משטענו כי התובעת לא הביאה כל הוכחה לטענתה, שהרי הנתבעים ודאי לא הוכיחו טענתם זו שבסיכומיהם, ודאי לא בתצהיריהם! – בתעודת מע"מ נרשם כי תאריך הרישום הוא 1.1.13 ורק תאריך ההדפסה הוא בסוף החודש – וזה (תאריך ההדפסה), ודאי "פחות" קונסטיטוטיבי מתאריך הרישום (שלא לומר, כי עסקינן "בטענה בע"פ" ועוד בסיכומים – כנגד מסמך בכתב).
בהנתן טענות הנתבעים בהן כלל לא שוכנענו ומנגד הנתונים המספריים ומשלא הוכח בפנינו נזק בסך 100,000 ₪, שגרם כ"א מהנתבעים – ומנגד, מששוכנענו כי הנתבעים פעלו בחות"ל ובחוסר נאמנות תוך הפרת ההסכם עם התובעת כל אחד מהם, ודאי שניהם יחדיו, וכי בכוונת מכוון התקשרו מיידית עם מגלקום ובכך "גזלו" העבודה מהתובעת – מצאנו לקבוע חבותו של כ"א מהנתבעים לנזקיה של התובעת בסך של 10,000 $ לפי ערכו בשקלים נכון להיום, סכום שישולם בתוך 30 יום, אחרת ישא ה"ה וריבית כחוק מיום 1.6.13 ועד לתשלום בפועל.