מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי ביצוע צו הריסה עד להיתר בניה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך ובהסכמה, ניתן פס"ד בבית המשפט המחוזי כי "לאור ההבנות וקידום התכנית, כפי שעולה מהצהרת ב"כ הצדדים, ניתן צו עיכוב ביצוע הריסה עד לקבלת היתר בנייה. ברם, היה ויוברר כי עד ליום 8.12.10 לא בוצעה אטימת החלק העודף בגינו הוגשה תב"ע נקודתית העומדת בפני פירסום וקבלת תוקף (אותם השטחים נשוא צו ההריסה), בטל עיכוב ביצוע צו ההריסה, וזאת תבוצע על ידי המשיבה" (ת/8).
...
לעניין הדיון כאן די לומר כי היה על התובע נטל להוכיח כי האחריות לשאת במלוא התשלומים עבור הכשרת הבנייה הייתה של ונציה (תהא אשר תהא המסקנה אותה הוא אולי מבקש להסיק מכך).
לא שוכנעתי בדבר.
התביעה שכנגד כלפי הנתבע שכנגד 3 (סמי) נדחית.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

מובהר לנאשם כי במידה וצו ההתאמה לא יבוצע עד תאריך זה, בין אם בדרך של הריסת המבנה ובין אם בדרך של השגת ההיתרים הנדרשים לפי דיני התיכנון והבנייה, ניתן יהיה להגיש נגדו כתב אישום בגין עבירה של אי־קיום צו שפוטי.
...
יש לתת בנוסף משקל לכך שמדובר בעבירת אי־ציות שלישית בה מורשע הנאשם ולכך שתקופת אי־הציות המיוחסת לנאשם היא כולה לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 116.
לסיכום ולאור האמור, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: עונש מאסר: הנאשם יישא בעונש המאסר למשך חודשיים שהוטל עליו במסגרת ת.פ. 70128-03-17.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 24.5.23, התקבלה בבית משפט קמא, חרף היתנגדות המשיבה, בקשת המערערת ועוכב ביצוע צו ההריסה עד ליום 1.8.23, זאת על מנת לאפשר למערערת לפעול בדחיפות להכשרת הבנייה.
כך גם נקבע בעיניין גוינה שצו הריסה לא יבוצע לאלתר מקום בו קבלת ההיתר היא בהשג יד. כלומר, עיכוב הבצוע הוא החריג ולא הכלל.
הנטל המוטל על מבקש עיכוב הבצוע הוא כבד וכלל עליו להוכיח שקיבלת ההיתר היא בהשג יד. עם זאת, ככל שהמאשימה נתנה הסכמתה למיצוי אפשרויות הכשרת הבניה והנאשם פעל בנמרצות לשם כך, יש לאפשר לו את מיצוי ההזדמנות, גם אם קבלת ההיתר אינה בהשג יד. הכרעה: בעניינינו, אין חולק, כי המשיבה נתנה הסכמתה לעיכוב ביצוע של שנה לשם ביצוע צו ההריסה וזאת, בין היתר לצורך הכשרת הבניה.
...
" לעניין הצורך באכיפת צווי הריסה של בניה בלתי חוקית ראו, בין היתר, רע"פ 885/23 אנגל נ' מדינת ישראל (נבו, 13.2.2023), שם נקבע כך: "החלטות בתי המשפט בכגון דא, קשות, אך הן בבחינת הכרח בל יגונה. הדברים מקבלים אף משנה תוקף לנוכח העובדה שהתופעה של בנייה בלתי-חוקית הפכה לחזון נפרץ. כפי שנפסק לא אחת, מדובר בתופעה פסולה שיש לעקור מהשורש, ולשם כך יש צורך באכיפה יעילה ומהירה של דיני התכנון והבנייה ובפיקוח הדוק על בנייה ללא היתר. בהקשר זה, נודעת חשיבות רבה לביצועם של צווי הריסה במועד שנקבע לכך, זאת בכדי למנוע קביעת עובדות בשטח."   עוד ראו הדברים שנקבעו ברע"פ 1331/23 אבו חג'ג' נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבניה – עיריית טייבה (נבו, 21.2.203) שם נקבע כך: "תכליתו של צו הריסה שיפוטי היא סילוק בניה בלתי-חוקית. בהתאם, בפני המבקש עיכוב ביצוע צו הריסה ניצבת משוכה גבוהה ביותר". נראה שלאור תיקון 116 לחוק התכנון והבניה, צומצמו מהותית סמכויות בית המשפט להיעתר לבקשה לעיכוב ביצוע של צו הריסה.
משכך, קשה להלום את טענת המשיבה, כפי שהועלתה בדיון, שבית המשפט אינו מוסמך להיעתר לבקשה שכן הבניה בפועל אינה תואמת את התכנית החלה.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בגזר הדין הורה בית-משפט קמא למבקש להתאים את הבנייה להיתר, לרבות בדרך של הריסתה (להלן: הצוו), ודחה את כניסת הצוו לתוקף למשך שנה, עד ליום 21.7.2021.
(ד) (1) בית המשפט לא יעכב ביצוע צו בבקשה שהוגשה לפי סעיף זה אלא מטעמים מיוחדים שיירשמו, ואם נוכח כי העבודה האסורה או השמוש האסור שלגביהם חל הצוו אינם מסכנים את שלום הציבור או את בטיחותו; (2) נוסף על האמור בפיסקה (1), בית המשפט לא יעכב את ביצועו של צו הריסה שניתן לפי סעיפים 217, 221, 235, 237, 239 או 254ב אם העבודה האסורה אינה תואמת את התכנית החלה על המקרקעין או אם מצא כי העבודה שלגביה ניתן הצוו נמשכה, לאחר שהומצא הצוו; לעניין זה, "תכנית" – תכנית שניתן להוציא מכוחה היתר בנייה בלא צורך באישורה של תכנית נוספת.
...
בית המשפט ציין כי "מוטב היה לו התקלה שארעה בתיק דנן לא היתה קורית, יחד עם זאת נתתי דעתי לכך כי המשיבה פעלה לתיקונה בהקדם והגישה הודעה מתקנת בחלוף 24 שעות ממתן ההחלטה. במצב דברים זה בו נעדר בית המשפט סמכות לעכב את ביצוע הצו אין מנוס מביטול החלטתי שניתנה ביום 29.10.23 וכך אני מורה. הבקשה לעיכוב ביצוע הצו נדחית". טענות המבקש המבקש טוען לחוסר תום לב של המשיבה, ששינתה את עמדתה לאחר שנתנה הסכמה לדחיית המועד לביצוע צו ההריסה.
בית-משפט קמא דחה את המועד לביצוע צו ההריסה למשך שנה, עד ליום 21.7.2021, וזאת בהתאם לסעיף 254ד(א) לחוק, לפיו "צו שנתן בית המשפט לפי סעיף 254ב יבוצע על ידי המורשע בתוך 30 ימים מיום שניתן הצו, אולם רשאי בית המשפט... לדחות את מועד ביצוע הצו, מטעמים מיוחדים שיירשמו, ובלבד שמועד ביצוע הצו לא יידחה ביותר משנה מיום שניתן". דחיית המועד לביצוע הצו, לאחר תום השנה, מוגבלת בהתאם לתנאים הקבועים בסעיף 254ט לחוק, הקובע כדלהלן: "(א) בעל זכות לגבי מקרקעין שניתן לגביהם צו מינהלי, צו לפי סעיף 235 או 237, או צו שיפוטי לפי פרק זה, לרבות צו שניתן לפי סעיף 254ב, או מי שהיה צד להליך לפי סעיף 254ח, הרואה את עצמו נפגע מצו כאמור, ולא חלות לגבי אותו צו הוראות סעיף 254ח, רשאי לבקש מבית המשפט כאמור בפסקאות (1) או (2) שלהלן לעכב את ביצוע הצו האמור:
אשר על כן, בקשת הרשות לערער נדחית.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנאשם מוזהר כי באם לא יהיה בידו היתר בנייה או אם לא תיתקבל אורכה נוספת להשגת ההיתר ואם לא תתבצע ההריסה עד ליום 1.6.24, הוא עשוי למצוא עצמו מואשם בעבירה נוספת של אי קיום צו שפוטי וכי ההיתחייבות עליה נידרש לחתום כוללת עבירה זו, והעונש שעשוי להיות מוטל עליו בגין עבירה זו יבוא בנוסף לעונשים שהוטלו עליו במסגרת גזר דין זה. רישום הערת אזהרה בפנקסי המקרקעין, ככל שניתן.
...
אני מורה לנאשם להרוס את הבנייה מושא כתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו