השני- אי ביצוע הפרשות בשיעור 2.5% ממשכורתו לביטוח אבדן כושר עבודה.
(יוער כי ישנה אסמכתא לתשלום מקדמה ע"ח שכר לתובע בחודש 11/97, ללא פירוט טעם התשלום זאת במסגרת דרישה להשבתה (13.2.2000- עמ' 55 לקובץ תצהיר התובע)
-בתרשומת סכום ישיבה מיום 15.12.97 (נספח 15לתצהיר פרץ) שבה נדונה טענת התובע לזכאות להפרשות בגין אבדן כושר עבודה- מצוין מפורשות כי אין סימוכין להתחיבות כזו, כי הסימוכין מלמדים אחרת (יש התיחסות להפרשות אחרות) ,כי התובע נתבקש להמציא אסמכתא לכך שכך שולם לו במקום העבודה הקודם וכי יהיה עליו להעביר את הפוליסה ע"ש עירית ירושלים כתנאי לבחינת ענין זה. בהמשך הוצאה חוו"ד נוספת של עו"ד עצמון שציינה כי הכרח שפוליסת ביטוח המנהלים בכללותה תהיה רשומה ע"ש המעסיק ;הבהרה של המשנה למנכ"ל דאז מר מרדכי לתובע כי עליו להעביר את הפוליסה ע"ש העיריה ולא ניתן להסתפק בפחות מכך (11.2.99).
התובע טוען בסכומיו כי יש להחריג את עניינו מהסכם 99 משני טעמים: א. היות והוא חתום על חוזה אישי .לענין זה מפנה להוראות סעיף 3 להסכם זה לפיו "הסכם זה יחול החל מהמועד הקובע (המועד הקובע הוא 31.8.98-הח"מ) על כל העובדים בשירות המעסיקים הכלולים בהסכם זה, המיוצגים על ידי הסתדרות העובדים הכללית החדשה, בדירוגים השונים, למעט עובדים שתנאי עבודתם מוסדרים בחוזים אישיים". ב. במועד הקובע , קיבל התובע את הרכיב במשכורתו ולכן הסכם 99, מתוקף מהותו, אשרר אותו.
...
בקובענו סכום זה שמנו לנגד עינינו גם את חלקו של התובע בהתנהלות ואף את הצעתו של התובע בסכומיו, להעלאת שיעור הפיצוי מעבר לנתבע- שלא מצאנו מקום להענות לה ור' גם המפורט להלן.
איננו מקבלים טענה זו בשל כלל הנימוקים דלהלן: ראשית- המסמכים שהוגשו ,הוגשו מתוך תיקו האישי של התובע בנתבעת והוגשו, בחלקם הגדול על ידי שני הצדדים (אף שגם התובע לא היה צד לעריכתם של חלקים גדולים מהם)- בכך לא זו בלבד שטענתו פועלת כחרב פיפיות, אלא שהוא גילה דעתו כי ניתן להסתמך על המצוי בתיק האישי כפי שהוא; עסקינן על פני הדברים בתעודות ציבוריות ; מכל מקום, כאשר מוגשת תביעה המתייחסת לארועים שארעו במהלך למעלה מ30 שנה , כאשר התובע עצמו מבקש להסתמך על מסמכים מאותה עת להוכחת טענותיו הרי שאלו המקרים שבהם יש ליישם את הוראות סעיף 32 לחוק בית הדין לעבודה התשכ"ט-1969
סוף דבר
התביעה בעיקרה נדחית, והנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 40,000ש"ח.
אשר לשאלת ההוצאות- התובע ניהל את ההליך באופן מכביד ביותר.
למרות האמור ומשעסקינן בגמלאי שמצב בריאותו אינו משופר, ובהתחשב ברקע לתביעה החלטנו להעמיד את סכום ההוצאות על סכום סמלי של 4000 ₪ בלבד שעל התובע לשלם לנתבעת.