מנגד, אלעזרי וסולוקס גם יחד טוענים כי יש לאשר את המתוה החלופי של ההסדר וכי אין למשקיעים כל מעמד להיתנגד לכך, בין משום שלא הוכיחו כל זכאות למניות החברה ובין משום שלא הוכיחו נשייה תקפה כלפי החברה וגם לא הגישו תביעת חוב עד לרגע זה.
הממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי תומך באישור המתוה החלופי להסדר.
על כן, מרגע שסולוקס תומכת בהסדר הנושים במתכונתו הנוכחית, אין סיבה שלא לאשרו.
בנוסף, נזכיר כי מי שמכנה את עצמו "נציג המשקיעים" היה נוכח בדיון מיום 8.3.2020 בו ניתן צו מותנה לפתיחה בהליכים נגד החברה ולפירוקה, ואף טען שם שהמשקיעים הם נושים של החברה וכי בכוונתם להציע הסדר לפיו ייפרע החוב למבקשת הפרוק "שהיא הנושה היחידה למעשה של החברה". מכאן שהעובדות כהווייתן היו ידועות למשקיעים כבר באותה עת, ולא היתה כל סיבה מניחה את הדעת לאי הגשתה של תביעת החוב במועד, תביעה שלא הוגשה אפילו עד לרגע זה, למעלה משנתיים מאז ניתן הצוו לפרוקה של החברה.
כיום, לפי ס' 210(ג) לחוק, "הנאמן רשאי להאריך את התקופה להגשת תביעת חוב אם מצא כי מתקיימות נסיבות שבשלהן לא יכול היה הנושה להגיש את התביעה במועד וכי מן הצדק לעשות כן, בהיתחשב בין השאר בשלב בהליך שבו הוגשה הבקשה". במקרה דנן, לא הוגשה כל בקשה לנאמן; המשקיעים יכולים היו להגיש את התביעה במועד, והבקשה הוגשה בשלב מאוד מאוחר של ההליך, לאחר שהסתיימה בדיקת תביעות החוב ולאחר שכבר הושג הסדר נושים עם הנושה היחידה.
בנסיבות אלה, והואיל והלכה למעשה לא הוקצו מעולם מניות לקבוצת המשקיעים כנגד השקעתם בחברה, דומה כי פתוחה הדרך בפני אותם משקיעים להגיש תביעה אישית נגד אלעזרי, בגין מה שהם מכנים "רישום כוזב במסמכי התאגיד" או בכל עילה אחרת, ומבלי שאחווה דעתי בדבר סכוייה של אותה תביעה ובדבר היכולת להוכיח נזק בגין אי הקצאת מניות בחברה שלימים הפכה לחדלת פרעון.
...
ברם, בסופו של דבר באתי לכלל מסקנה כי הדבר איננו מוצדק, שכן המשמעות של צעד כזה היא הכשלתו של המתווה החלופי להסדר הנושים.
לעומת זאת, המשקיעים לא קיימו אחר דרישות הדין, ואין לאפשר מצב בו מי שתינזק מחמת מחדלם תהיה דווקא סולוקס, על לא עוול בכפה.
סיכומו של דבר, המתווה החלופי של הסדר הנושים מאושר כמבוקש, אך האישור ייכנס לתוקפו בעוד 7 ימים.