בהודעה על ביטול ההקצאה נאמר: "לאחר שעיינתי בחומר שהוצג לפניי, ולאחר שהושלמו הליכי הבירור והשימוע עם העמותה שלהלן וניתנה לעמותה שלהלן מלוא האפשרות להביא טענותיה ועמדותיה, ואלו היו לפני טרם קבלת החלטתי להלן, ולאחר שבחנתי ושקלתי את האנטרס העירוני וצרכי העיר ובהתייחס למדיניות העירונית ביחס לניהול נכסי הערייה והחשיבות הרבה בניצול יעיל ואופטימלי של מבנים ומקרקעין, ובהתאם להנחיות הכלליות של משרד הפנים ולפסיקה הרלבנטית, כפי שמוכרת לי, ובהתאם להמלצת הצוות המקצועי, החלטתי לאשר ביטול הקצאת המקרקעין.... לעמותת בי"כ חזון יעקב... ובטול חוזה מיום 3.7.94 וכל הסכם שנחתם מכוחה, ככל שנחתם, בטלים" (נספח ט' לכתב-התשובה).
בהודעה בכתב ציינה המדינה, כי הליך הקצאה על-פי "נוהל הקצאת קרקעות ומבנים ללא תמורה או בתמורה סמלית" שפורסם בחוזר מנכ"ל משרד הפנים, תחילתו בהליך מנהלי בבחירת גוף מקבל ההקצאה – הליך לפני ועדת ההקצאות, גיבוש המלצות הועדה ולבסוף החלטת מועצת הרשות המקומית; וסופו של ההליך בחתימת הסכם היתקשרות בין הרשות המקומית לבין הגוף מקבל ההקצאה, ואישור ההסכם על-פי סעיף 188 לפקודת העיריות [נוסח חדש].
לכאורה, היה מקום להעביר בקשתו של ב"כ העותרת להחלטתו של ראש הערייה, בין ישירות ובין באמצעות הועדה הממליצה, בפרט על-רקע הפגם בהליך השימוע; ולא היה מקום לסלק הבקשה על הסף, במכתבה של המחלקה המשפטית, מבלי להעביר הבקשה לגורמים המוסמכים.
מכל מקום, די בעובדה שבעת מתן החלטתו סבר ראש הערייה כי אין היתר בניה תקף לפרויקט, שעה שבמועד זה היה בידי העותרת היתר תקף לעבודות הבנייה (שנופק בין מועד השימוע לבין מועד ההחלטה), כדי להצדיק קבלת החלטה חדשה, שתביא נתון זה במכלול השיקולים.
...
בהודעה על ביטול ההקצאה נאמר: "לאחר שעיינתי בחומר שהוצג לפניי, ולאחר שהושלמו הליכי הבירור והשימוע עם העמותה שלהלן וניתנה לעמותה שלהלן מלוא האפשרות להביא טענותיה ועמדותיה, ואלו היו לפני טרם קבלת החלטתי להלן, ולאחר שבחנתי ושקלתי את האינטרס העירוני וצרכי העיר ובהתייחס למדיניות העירונית ביחס לניהול נכסי העירייה והחשיבות הרבה בניצול יעיל ואופטימלי של מבנים ומקרקעין, ובהתאם להנחיות הכלליות של משרד הפנים ולפסיקה הרלבנטית, כפי שמוכרת לי, ובהתאם להמלצת הצוות המקצועי, החלטתי לאשר ביטול הקצאת המקרקעין.... לעמותת בי"כ חזון יעקב... וביטול חוזה מיום 3.7.94 וכל הסכם שנחתם מכוחה, ככל שנחתם, בטלים" (נספח ט' לכתב-התשובה).
על-רקע האמור מוסיפה וטוענת העותרת, כי לא הייתה הצדקה לבטל את ההקצאה דווקא בשלב שבו ניתן היתר בנייה, ובפרט בשלב שבו חודש ההיתר שפקע.
סבורני, כי בהליך השימוע נפל פגם, שכן העותרת לא התבקשה, במסגרת השימוע, למסור מידע וראיות בנושאים שבסופו של יום עמדו בבסיס ההמלצה לבטל את ההקצאה.