בית הדין האיזורי לעבודה חיפה
פ"ה 9249-11-20
לפני
כב' השופט טל גולן
נציג ציבור (עובדים) מר חיים מויסי
נציג ציבור (מעסיקים) מר זאב וולף פוגל
התובעת:
הדיה עלי
ע"י ב"כ: עו"ד שקיב (שכיב) עלי
הנתבעות:
1. המועצה המקומית בית ג'ן
ע"י ב"כ: עו"ד זיד מועדי
2. מדינת ישראל – הממונה על השכר במשרד האוצר
ע"י ב"כ: עו"ד שיפאא ח'מאיסי
מפרקליטות מחוז חיפה אזרחי
פ ס ק ד י ן
כן היא ציינה, ש"לצערי מי שהיה חשב שכר באותה תקופה נפטר לפני הגשת התביעה אז אין את מי לשאול בתקופה הזאתי, גם הגזבר מר עלי סעד הוא התחיל לעבוד ב-2006 ככה שגם אין לו מידע על התקופה שהייתה לפני"[footnoteRef:29].
]
"ש. ... בהמשך למה שאמרנו קודם, שאת מאשרת שזה פוליסה שבנוסף לביטוח חיים, בנוסף לאובדן כושר עבודה, גם זה לצורך פנסיה לכל דבר ועניין, נכון?
...
המועצה טוענת, מנגד, כדלקמן –
- טענות סף – דין התביעה להיות מסולקת על הסף מטעמי התיישנות, שיהוי והיעדר עילה;
- אשר להתיישנות – בהתאם להלכה הפסוקה המועד הקובע לתחילת מירוץ ההתיישנות הוא מועד ההצטרפות להסדר הפנסיה הצוברת, קרי חודש 9/1999.
על כן, אין כל מקום לדחיית מירוץ ההתיישנות;
- אשר לשיהוי – למועצה נגרם נזק ראייתי עקב נקיטת ההליך בשיהוי ניכר, בחלוף כעשרים שנים ומעלה ממועד תחילת עבודתה של התובעת, ומשעה שמשרדי המועצה הועברו למקום אחר, מסמכים נעלמו ככל הנראה, והוחלפו עובדים מאותה התקופה;
- התובעת ישבה במשך כל השנים בחיבוק ידיים, בידיעה מלאה כי היא מבוטחת במסלול של פנסיה צוברת, ונקיטת ההליך בשיהוי ניכר מהווה חוסר תום לב של ממש;
- לגופו של עניין – טענותיה של התובעת דינן להידחות גם ביחס לטענותיה לזכאות לפנסיה תקציבית, היות שהיא הפרישה לתובעת את הסכומים המתחייבים על פי דין.
באשר לטענת העסקה פיקטיבית שמעלה התובעת - הרי שלאור פסיקתו של בית הדין הארצי בעניין, אף אם התובעת היתה מוכיחה טענתה כי מדובר היה בהעסקה פיקטיבית של המועצה אשר במרוצת השנים העסיקה אותה לכאורה על ידי חברת כוח אדם אך בפועל היתה עובדת של המועצה, טענתה בדבר תחולת ההסדר הפנסיוני לגביה הייתה נדחית.
סוף דבר
לסיכום – לאור כלל האמור והמפורט לעיל, דין התביעה להידחות, ונדחית בקשתה של התובעת להכריז עליה כזכאית להיכלל בהסדר פנסיה תקציבית.
עם זאת, ולפנים משורת הדין, ובשל היות התובעת עובדת פעילה במועצה, אנו קובעים כי התובעת תישא בהוצאות המועצה בסך של 3,000 ₪ בלבד.