בהחלטה מיום 22.9.16 סרב כב' הרשם הבכיר ניר זיתוני לבקשת התובע לתיקון כתב התביעה "ללישכת המפקח על רישום המקרקעין באמצעות הפרקליטות" וזאת מהנימוק כי : "התיקון המבוקש אינו נידרש שכן ממסמכי התיק ברור שהנתבע ,שהנו מפקח על רישום מקרקעין , מיוצג בתיק זה ע"י הפרקליטות .על כן , הבקשה נדחית".
ודוק, התובע לא עתר בבקשתו לתיקון כתב התביעה באופן שהוא יוגש כנגד מדינת ישראל ולא כנגד הנתבע.
עוד נקבע כי חסינותם של נושאי משרה שיפוטית אינה מאפשרת לתבוע את המדינה מכוח אחריותה השילוחית, אף במקרים העולים כדי "רשלנות רבתי". הטלת אחריות ישירה על המדינה מכוח תורת האורגנים, בשל ייחוסן למדינה של פעולות נושא משרה שיפוטית, עשויה להיות אפשרית רק כשמדובר בפעולה מנהלית, להבדיל מפעולה שיפוטית.
לטעמי, אין מקום לחייב את המדינה באחריות שלוחית או ישירה בגין עוולה שביצע שופט.
...
בע"א 693/83 שמעון נ' רשם המקרקעין ואח', פ"ד מ (2) 668, 671-672 נקבע כי:
"מחיקת תובענה או דחייתה על הסף הם בגדר אמצעים הננקטים בלית ברירה ופתרון ענייני של כל מחלוקת, לגופה, הוא לעולם עדיף. רצוי על כן שבית המשפט יבכר תמיד דיון עניני בפלוגתא על פתרון דיוני-פורמליסטי אשר מהווה לפעמים סוף פסוק לתיק הקונקרטי, אולם אינו סוף הדרך מבחינת המשך ההתדיינות סביב אותו עניין".
ר' גם ע"א 5634/05 צוקית הכרמל פרוייקטים בע"מ נ' מיכה צח חברה לקבלנות כלכלית בע"מ [פורסם בנבו] (4.6.07):
"על בית המשפט הדן בבקשות לסילוק על הסף לפלס דרכו בין אינטרסים נוגדים - נוגדים לא רק בין בעלי הדין אלא גם מבחינת המדיניות השיפוטית. מחד גיסא, עשיית צדק מחייבת פתיחתם של שערי משפט; מאידך גיסא, צדק הוא גם מניעתם של הליכי סרק, הטרדת בעלי הדין שכנגד והעמסת יומנו של בית המשפט. מכאן הזהירות הנדרשת".
עוד נקבע כי כללי סדר הדין הם "כללים של נשמה", וכי על בית המשפט לעמוד על משמעותם ולהפעיל את שיקול-דעתו "בהתחשב ברעיונות שעמדו ביסוד התקנתם (אם היו כאלה), במטרותיהם ובתפיסות היסוד של השיטה המשפטית".
על אף האמור, ובהתחשב בכלל הנימוקים שפורטו בהרחבה לעיל, ובזהירות הנדרשת כאמור טרם נקיטת ההליך הדרסטי של דחיית תביעה על הסף, נראה כי במקרה דנן, אין מנוס אלא להיעתר לבקשה ולהורות על דחיית התביעה על הסף.
סיכום:
אשר על כן, ומכלל הנימוקים שפורטו לעיל, אני מורה על דחיית התביעה על הסף.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 2,000 ₪.