אחריותו של שותף יוצא
שותף הפורש משותפות לא יחדל בשל כך מהיות חב לחיוביה שנוצרו לפני פרישתו, אלא בהסכם מפורש או משתמע בינו לבין הנושים והשותפות בהרכבה החדש.
מקום בו לא ברור אם החוב נוצר לפני או לאחר מועד השינוי בהרכב השותפות, יחולו הוראות סע' 27 הנ"ל או הוראות סע' 48(א) הנ"ל. משמע, כי אם נוצר החוב לפני פרישת השותף מן השותפות, הרי הוא חב בחוב זה, אלא אם יוכיח כי נכרת הסכם מפורש או משתמע, בינו לבין הנושה, הפוטר אותו מהחוב הקיים.
...
המסקנה נובעת מן העובדה, כי החשבוניות שהוצגו כדי לתמוך בתביעה, בסך כולל של כ- 27,000 ₪ (נספח ב' לכתב התביעה המתוקן), הוצאו החל מחודש מאי 2012 ועד יולי 2013, וכי בוצעו תשלומים מרובים לאחר מכן, בסכומים העולים על סכום זה (כמפורט בכרטסת, נספח 5 לכתב התביעה המתוקן).
בת.א (נצ') 28581-06-10 אמנון רמזי פרג' נ. כפיר גולן (פורסם בנבו), נדון מקרה קרוב מאד בעובדות למקרה דנא, כאשר התובע עתר לחיוב שותף שפרש מן השותפות וטען שלא ידע על כך. לאחר שבית המשפט בחן את הראיות, בא לידי מסקנה כי הוא מעדיף את גרסת הנתבע, על פיה נמסרה לתובע הודעה על יציאתו מהשותפות, על פני גרסת התובע שלא ידע על כך. בית המשפט השית את מסקנתו הנ"ל על מהימנות הכללית של הנתבע בכל הנוגע לעיקר המחלוקות העובדתיות, על פתיחת חשבון בנק נפרד ע"י מי שהיה שותפו של הנתבע ומסירת שיקים על שמו בלבד, החל ממועד השינוי.
ומן הכלל אל הפרט:-
האם ידעה התובעת, בעת שסיפקה את הטובין לחנות בשנים 2012 ואילך, כי השותפות פסקה לפעול? כאמור, בסופו של דבר, הנטל להוכחת טענה זו מונח על כתפי הנתבע.