זוהי פגיעה שאינה מוצדקת, והיא אינה מתיישבת עם הראציונאל שבבסיס תורת האורגנים [עוד על העידר הצדקה להטלת אחריות פלילית על תאגיד אשר פעולות האורגנים כוונו לפגוע בו, ראו: מאמרו של ד"ר א' חמדני-גבולות האחריות הפלילית של חברה למעשי בעל השליטה, תאגידים, חוברת ג/3 (יוני 2006), עמ' 30].
...
קדמה לה החלטתי מיום 9.10.07, בה דחיתי את עתירתם של הנאשמים 1 עד 4 בתיק זה, לבטל את כתב האישום מטעמי הגנה מן הצדק (להלן: "ההחלטה הקודמת").
לסיכום פרק זה, בנסיבות המפורטות בעובדות כתב האישום, מאחר שההחלטה שהתקבלה באסיפה הכללית במרמה, נועדה להיטיב עם בעל השליטה ואורגנים נוספים, ובמהותה הוותה נטל כספי על החברה; ומאחר שלא נאמר בכתב האישום כי ההוצאה הכספית היטיבה עם החברה או נועדה להיטיב עמה; לא היה מקום לייחס לחברה אחריות פלילית בגין קבלת דבר במרמה, בנסיבות מחמירות.
אכיפה בררנית-היישום על פי ההלכה הפסוקה, אמורה ההכרעה בטענה שעניינה אכיפה בררנית פסולה לשקף אותו איזון בין מכלול הערכים, העקרונות והאינטרסים שעליהם כבר עמדתי לעיל בהרחבה בפרק הדן בהיבט הנורמטיבי של "ההגנה מן הצדק".
אלא שבניגוד למסקנתי שם, אני סבורה כי בכל הנוגע להחלת תורת האורגנים הופר כלל השויון באכיפה.
לסיכום:
אני מקבלת את טענת ב"כ נאשמת 5 לעניין הטענה המקדמית בדבר אכיפה בררנית פסולה, ומקבלת את הטענה כי כתב האישום אינו מגלה עבירה כנגד הנאשמת 5.