לפניי תביעה לתשלום סך של 10,000 ש"ח שעילתה היתחייבותם של הנתבעים לשאת בעלויות תיקון של תיבת ההילוכים ("גיר") של מכונית שמסרו לתובעים במסגרת עסקת חליפין.
לטענת התובע, סוכם כי אם תתגלה תקלה בגיר או במנוע במשך שלושה חודשים ממועד העסקה, הנתבעים יישאו בעלות התיקון.
התובע הזמין גרר ושלח את הרכב למוסך מורשה של וולוו, שם נימסר לו כי הגיר "גמור" ויש לשלוח אותו לשפוץ כללי; כי נורת האזהרה שנדלקה מעידה על תקלה שייתכן שקשורה לגיר; שלאחר השפוץ היא תיכבה; וכי כבר במועד שרכש את הרכב הגיר היה "גמור". לפי הצעת מחיר שקבל מהמוסך של וולבו, עלות שפוץ הגיר היא 12,000 ש"ח (נספח 2 לכתב התביעה).
בחשבונית זו נכתב כדלקמן:
"אחריות מוח גיר 6 חודשים בלבד. אין אחריות על הגיר בידיעת הלקוח. יש מים בגיר, שטפנו את המערכת פעמיים, נימסר ללקוח שאין אנו יודעים כמה זמן זה יחזיק מעמד בגלל המים בגיר. עלות שפוץ גיר עולה 6500 ש"ח לא כולל מע"מ. היה ולקוח יצטרך עד תאריך 17-8-14 לשפץ את הגיר, יוסיף את ההפרש ממש ששילם היום שזה 4,600 ש"ח לא כולל מע"מ. הכל בידיעת הלקוח הסכמתו וחתימתו".
את הבקשה לידון בתיק ללא דיון במעמד הצדדים הגיש הנתבע ונימק זאת במצבו האישי ובמצבה הרפואי של אישתו.
...
לאחר שעיינתי בחומר שהוגש, באתי למסקנה שדין התביעה להתקבל.
אשר על כן אין מנוס מקבלת התביעה.
סוף דבר: אני מקבל את התביעה בחלקה ומחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעים את עלות שיפוץ הגיר בסך של 7,500 ש"ח ואת עלות הגרר בסך של 640 ש"ח. לסכומים אתה ייתוספו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (5.6.2014) ועד ליום פסק הדין.