ראשית, התובע לא הצביע על מחדל של הנתבעת, והחקיקה, המסדירה ביטול טיסה, כולל אי עליה לטיסה, מייחדת את האחריות לפצוי ל"מוביל האוירי".
חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 מתייחס רק לאחריות "מפעיל הטיסה ומארגן".
חוק התובלה האוירית, תש"ם-1980 קובע את עיקרון "ייחוד העילה" ואחריות "המוביל":
"אחריותו של המוביל, עובדיו וסוכניו לפי חוק זה לנזק, לרבות לנזק שניגרם עקב מותו של נוסע, תבוא במקום אחריותו לפי כל דין אחר, ולא תישמע כל תביעה לפצוי על אותו נזק שלא על פי חוק זה, תהא עילתה הסכם, עוולה אזרחית או כל עילה אחרת ויהיו התובעים אשר יהיו".
הנתבעת, כ"מארגן" וכמתווכת בין הנוסעים לספקי השירותים השונים, אינה שולטת בהתנהלות חברת התעופה או רשות שדות התעופה, ואין מחדל הרובץ לפתחה.
...
אני מקבלת את טענת הנתבעת לפיה מהתנהלות התובע אין לקבל את טענתו כי לא הוכרז שמו או מספר הטיסה, וכי סביר יותר כי לאור חוסר ערנותו, לא יכול היה לדעת, גם לו היה הדבר נעשה.
בסיכום אני קובעת כי הנזק, שנגרם לתובע, נגרם באשמו, וגם אם היתה מוטלת על הנתבעת חובה כלשהי, שהופרה, התנהגותו של התובע מצדיקה פטור מלא של הנתבעת מפיצוי:
סעיף 64 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובע:
""אשם" הוא מעשהו או מחדלו של אדם, שהם עוולה לפי פקודה זו, או שהם עוולה כשיש בצדם נזק, או שהם התרשלות שהזיקה לעצמו, ורואים אדם כמי שגרם לנזק באשמו, אם היה האשם הסיבה או אחת הסיבות לנזק".
סעיף 65 לפקודה, שכותרתו "התנהגות התובע" קובע:
"נתבע שגרם לנזק באשמו, אלא שהתנהגותו של התובע היא שהביאה לידי האשם, רשאי בית המשפט לפטור אותו מחבותו לפצות את התובע או להקטין את הפיצויים ככל שבית המשפט יראה לצודק".
אני דוחה את התביעה במלואה, ומחייבת את התובע לשלם לנתבעת הוצאות בסכום מתון של 400 ₪.