מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות משרד החינוך לפציעות תלמידים בבית הספר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעות 2 ו-3 אחראיות, לטענת התובע, בין היתר, על המוסדות החינוכיים בשטחן לאחזקה תקינה של מיתקני בית הספר ולשמירה על בטיחות התלמידים (הנתבע-2, להלן גם: "הקבוץ"; הנתבעת-3, להלן גם: "המועצה").
האופן בו התרחשה התאונה – העדויות והמסמכים שהובאו בכתב התביעה תאר התובע את היתרחשות התאונה, כדלקמן: "תוך כדי משחק רץ התובע אחר הכדור שסטה לכיוון קיר עליו הוקם על ידי הנתבע-1 און מי מטעמו שלט אשר הוצב במרחק של כ- 10 ס"מ מהקיר, התובע התקרב לקיר בניסיון לעצור את הכדור, אלא שאז נלכדה רגלו הימנית במרווח שבין הקיר לבין השלט והוא נפל ארצה". התובע טען עוד בכתב התביעה להעברת הנטל לנתבעים, טענה עליה לא חזר בסיכומים וטוב שכך, שכן התובע יודע את נסיבות היתרחשות התאונה ואין כל עילה להעברת הנטל במקרה זה. התובע הוסיף עוד בסעיף 15 לכתב התביעה, כי התאונה אירעה כתוצאה מרשלנות או מחדל הנתבעים אשר בן היתר – "הינחו את התובע לשחק כדורגל באולם בו היה מפגע המסכן את המשחקים במקום...לא הזהיר את התובע מפני המפגע...לא נהג כפי שבית ספר סביר ואחראי היה נוהג בנסיבות העניין...סיכן את התלמידים... לא התריע בפני סכנה... לא עשה דבר כדי למנוע את התאונה... בנה שלט באופן רשלני שגרם לפציעת התובע". בחינת מסמכים שגובשו לאחר התאונה, מעלה כדלקמן: במסמכים הרפואיים הראשוניים, אין פירוט של נסיבות התאונה מלבד חבלה סיבובית לקרסול.
שאלה זו יש לבחון לגבי כל אחד מן הגורמים בנפרד – משרד החינוך והמורה, בית הספר, הקבוץ והמועצה ולהתייחס לחלוקת האחריות בין הנתבעים ככל שתימצא אחריות כזו.
...
בהקשר זה, ניתן להפנות לפסק הדין שניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, בו מצא בית המשפט להפחית משיעור הפיצוי של קטינה ולהעמידו על שיעור גלובלי של כ- 70% כאשר מדובר היה בנכות של 5%.
כך במיוחד, כאשר באתי לידי מסקנה שהסכום הכולל שנפסק הוא סכום ראוי, המתיישב עם נזקיו של התובע ואינו מקפח אותו באופן כלשהו.
סך הכל סכום של 297,000 ₪ סוף דבר הנתבעים ישלמו לתובע סך של 297,000 ₪ בתוך 30 יום, בצירוף ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל, זאת בהתאם לחלוקה שנקבעה: הנתבעים 1 ו-2 30% מהסכום; הנתבעת 3 – 10% מהסכום; הנתבע 4 – 60% מהסכום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

האם קמה אחריות על בית ספר ומשרד החינוך לפצות תלמידה, אשר ניפצעה בתחרות קפיצה לגובה, במסגרת יום ספורט בית ספרי, זו השאלה הטעונה דיון והכרעה.
...
הנתבעות כופרות באחריות וטענו כי הנזק שנגרם לתובעת אינו רב. הנתבעות טענו גם להרחבת חזית ואולם דין הטענה להידחות שכן גרסת התובעת אינה שונה מכתב התביעה.
מסקנה נוספת היא שאין בהטלת אחריות באירוע דנן משום "אפקט מצנן" על לימודי הקפיצה לגובה, שכן לא בשל האירוע דנן שונו ענפי הספורט ומאחר שאין כל מניעה ללמד גם כיום את ענף הקפיצה לגובה.
סוף דבר התובעת נפגעה עקב התרשלות בית הספר ומכאן חבות הנתבעת 1 לפצותה.
אין מקום לחייב את הנתבעת 2 בנסיבות שפורטו והתביעה בעניינה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום דימונה נפסק כדקלמן:

טענות בעלי הדין לעניין האחריות טענות התובע הנתבעת מעצם היותה אחראית על ציוד העזר, המתקנים, אולם הספורט ועצם היותה המעסיקה של מנהלת בית הספר וכל יתר המורים לרבות המורה אשר ניהל את הבחינה ואשר אמון על שמירת בטחונם ובריאותם של תלמידי בית הספר בהתאם לחוזרי המנכ"ל של משרד החינוך, אחראית לפצות את התובע על נזקיו.
בעניינינו, התאונה אירעה במהלך שיעור ספורט, אשר מטיבו ומטבעו טומן בחובו סיכונים טבעיים ורגילים שנוטלים על עצמן המשתתפים כגון נפילה, פציעה, היתקלות וכיו"ב. אין ספק, כי מחובתו של מורה לספורט להשיג ולפקח על התלמידים במהלך שיעור או אימון, אך חובתו אינה למנוע כל סיכון וסיכון, אלא את אותם סיכונים שהנם בלתי סבירים.
...
אף ביחס לשאלה האם התובע נפצע כתוצאה מכך שקפץ בסיום הריצה, הנני מקבל את גרסת המורה, לפיה התובע קפץ, כפי שיבואר להלן.
הדעת אינה נותנת כי מורה לא ינחה את תלמידיו בביצוע התרגיל ובהנחיות הבטיחות, בטרם תחילתו ועל כן הנני מקבל את גרסת המורה.
מכל המקובץ, הנני קובע כי גרסת המורה היא הנכונה ומשכך הרי שהתובע קפץ בסיום הריצה.
יפים לענייננו דבריו של השופט עציוני באשר לאיזון בין החובה להשגיח על התלמידים ובין חופש הפעולה שראוי לאפשר להם: "באופן תיאורטי ניתן אמנם לתאר גם שיטת השגחה שיש בה כדי למנוע כל אפשרות של תנועה מצד התלמיד שעשויה לגרום לסיכון, ולו הופעלה השגחה כזו אי אפשר היה לשחק במשחקים מסוכנים, אך גם משחקים רגילים היו למעשה בלתי אפשריים ובלתי מהנים. כבר נאמר שאין זה הפתרון וכי מידת ההשגחה הראויה היא ענין של פשרה בין אינטרסים מנוגדים" (עא 635/70 יעקב מנדלסון, קטין ואח' נ' יעקב קפלן פ"ד כה(2) 113, 119) לפיכך התוצאה היאה כי לא עלה בידי התובע להוכיח כי הנתבעת או מי מטעמה התרשל כלפיו ולפיכך, דין התביעה כנגד הנתבעת להידחות וכך גם התביעה כנגד צד ג'.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 66627-07 פישר ואח' נ' רועי -עיזבון המנוח(המנוח) ואח' בפני כב' השופט רמי חיימוביץ תובע גדעון פישר באמצעות עו"ד ירון נתבעים 1. עיזבון המנוח רועי קרן ז"ל באמצעות עו"ד בן גד 2. מדינת ישראל - משרד החינוך והתרבות באמצעות עו"ד מושקוביץ צד שלישי עריית פתח תקווה באמצעות עו"ד גליקמן פסק דין
לטענת התובע אין חולק כי הרשויות אחראיות לשלום התלמידים ודומה כי הוא סבור שעצם הפגיעה בתלמיד בתחומי בית-הספר מלמדת כי התרשלו בתפקידם.
נוכח הפערים מונה ד"ר זק"ש כמומחה מטעם בית-המשפט, ולאחר שבדק את התובע ואת בדיקות הראיה האובייקטיביות מצא כי "בדיקת Hess Screen מדגימה דיפלופיה במבט למעלה, כפל ראיה שניגרם מהחבלה הישירה לעין" וכי פגיעה זו מזכה ב-15% נכות בהתאם לתקנה 57(2) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (תקנות המל"ל), שעניינה "דיפלופיה במבט להקף שדה הראיה". יוער כי מאז ניתנה חוות הדעת תוקנו תקנות המל"ל בסוגיית הנקודה זו ונקבע כי כפילות ראיה במבט למעלה מזכה ב-10% נכות בלבד.
...
סוף דבר אירוע אלים, ללא כל צורך גרם לפגיעה בכל המעורבים בו. התובע, הוא הקורבן, הותקף, נפגע והפגיעות הפיסיות שנגרמו לו יפריעו לו כל ימי חייו.
התביעה כנגד נתבעת מס' 2 נדחית.
הודעות הצד השלישי נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

אותה גרסה נכתבה על ידי המעסיק בטופס 250 שם צוין כי "במהלך שיעור בית הספר נתפסה הרגל ברשת ונחבלה" (ראו נספח 1 לכתב התביעה).
באשר לחובת הזהירות הקונקרטית של משרד החינוך, קבע בית המשפט העליון לא אחת, כי המדינה איננה בגדר "מבטחת על" ואין להרחיב את אחריותה לכל ליקוי בטיחותי המתרחש בארץ בכל זמן נתון: ראו: ע"א 7008/09 ג'אבר עדנאן נ' עבד אל קאדר (מיום 7.9.10) (להלן: "פס"ד ג'אבר), פסק דינו של כב' השופט עמית שם נידונה אחריות הערייה כמחזיקה בנכס ובמתקן שלא היה תקין וכן אחריותה ברשלנות שילוחית, בהיותה המעסיקה של המורה ואחראית לרשלנותו. שם אף נבחנה השאלה אם הפר מנהל בית הספר את חובת הזהירות הקונקרטית המוטלת עליו, הרי אין חולק לגבי חובת הזהריות המושגית של מנהל בית ספר כלפי תלמידיו, ומתוקף זה אחריותה השילוחית של הערייה. שם אף נידונה סוגית אחריותו של משרד החינוך בהיותו מפקח ונוכח "אי וידוא" ביצוע עבודות התיקון כפי שהוכח שם. בפסק דין ג'אבר הבהיר כב' השופט עמית שאין להרחיב את אחריות משרד החינוך לכל ליקוי בטיחותי בבתי הספר בארץ, שהרי אין באפשרות משרד החינוך לפקח על כל בתי הספר בכל רגע נתון.
...
בהתחשב במהות הפגיעה, ובעזרה לה נזקק התובע לאחר האירוע, וכן בהתחשב בעזרה לה יזקק בעתיד, אני קובעת פיצוי בסך של 15,000 ₪ בגין ראש נזק זה. הוצאות רפואיות ונסיעות: התאונה הינה תאונת עבודה, כךשכל ההוצאות הרפואיות מכוסות על ידי המל"ל מכוח חוק הביטוח הלאומי ותקנות הביטוח הלאומי (מתן טיפול רפואי לנפגעי עבודה), תשכ"ח- 1968.
לסיכום: בהתאם לפיצויים שנקבעו לעיל, ולהפחתה בגין אשם תורם, ולאחר ניכוי תגמולי המל"ל, ישלמו הנתבעות ביחד ולחוד לתובע סך של 62,496 ₪, בצירוף הוצאות משפט בסך 6,000 ₪ (כולל שכר מומחים) ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 11,000 ₪.
אני דוחה את ההודעה לצד שלישי, ומחייבת את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לצד השלישי הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו