בית משפט השלום בתל אביב - יפו
ת"א 48927-07-15 לורנץ ואח' נ' בן יהודה ואח'
לפני
כבוד השופטת לימור ביבי
התובעים:
1.מירה לורנץ
2.אביבה פלד כץ
3.עדי גודלמן
4.רועי גודלמן
5.חנה מגן
6.לואיזה בכר
7.אנה בן ארויה
8.****ה מילר
9.טובה גולדשטין
ע"י ב"כ עו"ד יצחק הוס
הנתבעות:
1.תרצה בן יהודה
ע"י ב"כ עו"ד עידן מרום.
2.גוגא אחזקות בע"מ
ע"י ב"כ עו"ד קסטנבאום
פסק דין
הנתבעת 1 הצהירה כי יש ברשותה פוליסת ביטוח תקפה ביחס לכל הסיכונים הטמונים בניהול ותפעול הגן והיא התחייבה לצרף את הנציגות ובעלי היחידות האחרים בבית כמוטבים בפוליסה, לעניין תאונות אישיות או אחריות צד ג' בקשר עם פציעת ילדי הגן.
חמישית- בכל המקרים דובר בשכונות מגורים שקטות, בשעה שבמקרה לפנינו מדובר בנכס בסביבה עירונית רועשת הסובלת ממצוקת חנייה.
בשולי הדברים ולסיכום נקודה זו הנני מוצאת להביא כלשונם דברי בית המשפט ב ת"א (שלום ת"א) 15064-07-12 יואב גולוב נ' אורן נגל (פורסם בנבו, 24.07.2012), אשר מתייחסים למדיניות אותה רשות ובאותו עניין – קרי העידר אכיפת הדין בנוגע לשימוש כגן ילדים – דברים אשר הנני סבורה שהנם קולעים באופן מלא ומדוייק לעמדתי:
"כאמור, פרנסי העיר והציבור נושאים עיניהם לפעולת גני ילדים במוסדות פרטיים ובאיזורי מגורים, ואין ספק כי רק טובתו של הציבור עומדת לנגד עיניהם. ברם נכונותם לקדם את הליכי ההיתר לשימוש חורג ולהמנע מנקיטת הליכי אכיפה אינה שוללת מבית המשפט את סמכותו להורות על סגירת גן ילדים הפועל שלא כדין, והיוצר הפרעה לשכניו (כאשר ראוי לציין כי גן היוצר הפרעה לשכניו אף אינו אמור להיות חסין מפני הליכי אכיפה מנהליים, כעולה מפורשות מהוראת היועץ המשפטי לממשלה מיום 24.8.11, נספח י"ב לתגובת המשיבים). כאמור, חוק התיכנון והבניה אינו מכיר ב"היתר זמני לשימוש חורג", אף לא למטרת גן ילדים, וזאת חרף מהלכים שונים, שטרם קרמו עור וגידים, לשינויו של החוק (כעולה לדוגמה מדיוני הועדה לזכויות הילד בהצעת חוק הפיקוח על מעונות יום לפעוטות, התש"ע-2010 מיום 7.3.2011).
הנני סבורה כי האמור חל ביתר שאת בהנתן שהשימוש המותר מלכתחילה ביחידות הנו למשרדים ולא למגורים, עובדה המטילה ספק רב בשאלה (ואשר מחזקת הצורך בחוות דעת מקצועית בנושא) האם ערך דירות בבניין שבו משרדים שבהם עובדים רבים, המחנים רכביהם לאורך כל שעות היום, אשר בהם מבקרים אנשים מבחוץ ואשר יכול שיעשו שימוש בחצר הבית המשותף כאזור העישון שלהם, גבוה יותר מדירות בבניין שבקומת קרקע עם כניסה נפרדת בו גן ילדים, שאין להם חצר חיצונית אלא פנימית ומשכך, לא מתקיימים ממנו מפגעי רעש (טענה שנטענה בתחילה על ידי התובעים ואולם, נזנחה בסיכומיהם) ואשר הוריהם מביאים אותם לגן ולוקחים אותם מהגן בשעות מוגדרות ונקודתיות בהן נוצרת מצוקת חנייה.
...
לאור האמור, הנני קובעת כי השימוש הינו מותר ואין בו בכדי להוות פגיעה בזכותם הקניינית של התובעים ברכוש המשותף.
סוף דבר ;
הנני קובעת כי נאסר על הנתבעות אי מי מטעמן לעשות כל שימוש בחצר הבית המשותף למעט למעבר מפתח הגן ועד ליציאה לרחוב, או לשם השארת עגלות.
למעט האמור בסעיף 48 התביעה נדחית.