בהתאם למאמרו של פרופ' דוידוב, העסקה עקיפה: האם יש להטיל אחריות משפטית על ה"חברות המובילות"? אם מאפייני המעסיק מתחלקים בין המעסיק הישיר לעקיף, נכון משפטית להטיל אחריות משותפת על שניהם בכל מישורי האחריות של המעסיק.
בעיניין מנרב נפסק, כי אף שמדובר באוכלוסייה מוחלשת של עובדים זרים שלא קיבלו זכויות בסיסיות אין להכיר בחברת מנרב כמעסיק.
המבקשת מנסה ליצור יש מאין, התארגנות רוחבית על בסיס השכלה ורגולציה מיוחדת לתפקיד, תוך היתעלמות מהמעסיק, העמיתים, והפלייה מובנית כלפי עובדים אחרים, בעלי השכלה או לא.
המודל של מעסיקים במשותף מתאים למקרים בהם העובד מקופח וזכויותיו המינימליות נפגעות.
...
לאור כל האמור, לא שוכנענו כי מערכת היחסים שבין הרשת לזכייניה היא כזו המצדיקה לחייב את הרשת לנהל משא ומתן קיבוצי על זכויות עובדי החברות הזכייניות.
למעלה מן הצורך, לא שוכנענו מעמדת המבקשת אף בעניין זה.
ככלל, בהתאם להלכה הפסוקה יש להעדיף התאגדות ביחידת מיקוח מפעלית, על פני התאגדות על בסיס מקצועי.
בהקשר זה עולה החשש שהובע בעס"ק (ארצי) 26445-09-13 הסתדרות העובדים הכללית החדשה - מדינת ישראל (26.03.14), בכל הנוגע לפיצול יחידת מיקוח, כדלקמן:
"בפסק דין אלקטרה נקבע, לאחר שנסקרה הפסיקה הרלבנטית לגבי קביעת גבולות יחידת המיקוח, כזאת: 'על פי הגישה המשתקפת מפסקי הדין האמורים, פיצול של יחידת מיקוח קיימת עלול להחליש את כוחם של כלל העובדים מול המעסיק, ליצור מעמדות במקום העבודה כך שקבוצות עובדים חזקות יותר ישיגו תנאים טובים בהשוואה לקבוצות עובדים אחרות, ולגרום לחוסר יציבות במקום העבודה ולסכסוכי עבודה המבוססים על תחרות בין שני ארגונים יציגים באותו מפעל. עם זאת, איזון האינטרסים מאפשר קיומה של יחידת מיקוח נפרדת, כאשר מדובר בקבוצת עובדים שיש לה אינטרס מיוחד, כאשר הייחוד משתנה בהתאם לנסיבות ולהקשר התעשייתי'".
סיכום
לאור כל האמור נדחית הבקשה.