ביום 12.6.2019, בעודה נוסעת באוטובוס שהיה נהוג ע"י הנתבע 3, נהג האוטובוס בלם בפתאומיות והתובעת מעדה.
דיון והכרעה
אין מחלוקת בין הצדדים על שאלת האחריות, שאלת הנזק היא שנותרה לבירור, כשהמחלוקת העיקרית נוגעת לראש הנזק הקשור להשפעת מצבה הרפואי הנובע מהתאונות על הפסקת עבודתה.
במועד החקירה (4.8.2020), שהיה סמוך באופן יחסי לסיום העבודה כך שיש מקום להעדיף את הגרסה המוקדמת בזמן, ייחסה התובעת את ההתעמרות הנטענת לרצון המעסיק לסיים את ההעסקה בשל שכרה הגבוה כאמור, בלבד.
בעוד בפני חוקר המוסד לביטוח לאומי שייכה את מצבה הנפשי לאירועים בעבודתה, בבדיקתה אצל המומחה מטעם בית המשפט בתיק זה – בדיקה שנערכה לאחר שתביעתה להכיר בארוע מיום 4.2.2020 כתאונת עבודה נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי - האירועים בעבודה כלל לא נחשפו לפני המומחה, כאילו לא היו הדברים מעולם.
אלא, שהתובעת בחרה שלא לשתף את המומחה במלוא העובדות, ואת זאת יש לייחס כנגדה, שכן ידעה כי הצגת התמונה בכללותה עלולה לפגוע בה.
חרף הסתרה זו, המומחה הבחין בכך שהתובעת אינה חושפת את כל התמונה, ולפיכך קבע שאין ביכולתו לייחס את סיום העבודה של התובעת למי מתאונות הדרכים.
המסקנה היחידה המתחייבת מצרוף כלל האמור היא שהתובעת גמרה אומר בדעתה שלא לשוב לעבודה בשל מערכת היחסים שלה עם מנהלתה, בלבד, ושאין בדעתה לשוב לעבודה עד גיל 60 – לא בשל כך שאין ביכולתה לעבוד (כשם ששבה לעבוד לאחר התאונה הראשונה, השנייה והשלישית), אלא בשל צירוף העובדה שהיא חשה מושפלת ושבורה במקום עבודתה ("ש. למעשה מרגע זה לא יכולת לחזור לעבודה, זה שבר אותך לגמרי. ת. נכון. השבירה הגדולה שהייתה לי זה באוטובוס, אני לא מאחלת לאף אחד דבר כזה...", עמ' 26 לפרוטוקול, שורות 27-26), לכך שהיא מקבלת את מרבית שכרה באמצעות ביטוח אובדן כושר עבודה.
התעוד כולל תלונות רבות על כאבי ראש, כאבי גב תחתון עם הגבלה קלה בתנועות, כאבים בבית החזה, כאבים בגב עליון, היתמוטטות עצבים, כאבי עצמות ושרירים, נימול בכל הגוף, חוסר שינה, חרדות, נדודי שינה, הפרעות חרדה, מגרנות, כאבים בקרסול ובברכיים, סחרחורות, חולשה, צמרמורות, השמנת יתר, כאבים בכתף, ארועי נפילות, כאבי פרקים, משבר בשל לחץ בעבודה (רישומים מהימים 18.12.2008, 18.5.2011, 21.1.2013) וסומטיזציה קשה (צוינו רק תלונות חוזרות).
...
המסקנה היחידה המתחייבת מצירוף כלל האמור היא שהתובעת גמרה אומר בדעתה שלא לשוב לעבודה בשל מערכת היחסים שלה עם מנהלתה, בלבד, ושאין בדעתה לשוב לעבודה עד גיל 60 – לא בשל כך שאין ביכולתה לעבוד (כשם ששבה לעבוד לאחר התאונה הראשונה, השנייה והשלישית), אלא בשל צירוף העובדה שהיא חשה מושפלת ושבורה במקום עבודתה ("ש. למעשה מרגע זה לא יכולת לחזור לעבודה, זה שבר אותך לגמרי. ת. נכון. השבירה הגדולה שהייתה לי זה באוטובוס, אני לא מאחלת לאף אחד דבר כזה...", עמ' 26 לפרוטוקול, שורות 27-26), לכך שהיא מקבלת את מרבית שכרה באמצעות ביטוח אובדן כושר עבודה.
זו גם הסיבה לכך שהיא טרם סיימה את העבודה ("ש. למה את לא מסיימת העסקה? ת. אני אסיים את ההעסקה בסוף השנה. ש. 3 שנים את יושבת בבית ולא מסיימת את ההעסקה. ת. כן, מכיוון שפניתי לוועד כמה פעמים על התעמרות והכל, אבל זה לא הקטע שפה צריך לעניין. אני אסיים את ההעסקה בגיל 60, וזה אוטוטו. אני מקבלת אובדן כושר עבודה ממקום העבודה", עמ' 24 לפרוטוקול, שורות 30-26).
ראיתי אפוא לקבוע כי אין קשר סיבתי בין סיום העבודה ותאונות הדרכים.