ענייננו בתביעה לפצוי בגין ניזקי גוף.
אפשר ומעשהו הפזיז של התובע בלקיחת הדיסק על דעתו מבלי לערב את הממונה עליו בפעולה שנראתה לו אותה העת פשוטה, היה מתוך רצון לבצע את מלאכתו על הצד הטוב ביותר והרי הלכה ידועה היא, כי "...עובד העושה עבודה מסוכנת למען מעבידו אינו נותן את דעתו תמיד רק על ביטחונו האישי שלו. אין זו ממידת הסבירות לידרוש ממנו שינהג כן, ולבוא אליו בטענה שאילו עשה הכל כדי להשמר לנפשו, הייתה הסכנה חדלה להיות סכנה. בודאי עליו להיזהר בעבודתו. אבל יש להכיר בכך שדווקא אצל העובד הטוב קיים הרצון לעשות את מלאכתו היטב, ולשם כך הוא מוכן אפילו לקבל על עצמו סכוני גוף. ועוד הכירו בתי-המשפט בכך שכרגיל העובד אינו עושה את עבודתו בתנאים המאפשרים לו לשקול בישוב הדעת את הסיכונים לעומת הצורך לעשות את המלאכה, כדרך שאנו עושים לאחר מעשה באווירה השקטה של אולם המשפטים". (ראו: ע"א 477/85 בוארון נ' עריית נתניה פ"ד מב(1), 415, 426, פסקה 15 (1988)) בציטוטו את: ע"א 5/65 המוסד לביטוח לאומי נ' שירותי נמל מאוחדים בע"מ ו-3 אח', פ''ד יט 205 (1965)) (להלן: "עניין המוסד לביטוח לאומי").
הנתבעת טענה לפניי במסגרת תצהירו של מנהלה כי "לא יכולנו בשום אופן לצפות כי התובע יעשה מעשה כה אווילי וחסר אחריות..." (סעיף 13), ואולם גם בעיניין זה נפסק כי "המעביד חייב לצפות גם מעשה רשלני של העובד, אפילו כשהוא בא בנגוד לחובות מפורשות, ואף כשהעובד מודע לסכנה שבמעשהו". (ההדגשה אינה במקור) (ע"א 688/79 נימר אסעד יזבק נ' מונעים קובטי, פ''ד לו(1) 785, פסקה 7 א (1982); ראו גם עניין המוסד לביטוח לאומי לעיל).
נוכח תקופת אשפוזו של התובע (6 ימים החל מיום התאונה ועד 03.06.2014), הניתוח שעבר והביקורים לטיפולים רפואים והנכות הפלסטית שנוצרה אצלו, אעמיד את הפצוי בגין ראש נזק זה, על סך 35,000 ₪.
...
אף על פי כן שוכנעתי כי אין בכך כדי להפחית מאחריות הנתבעת משלא הציגה לפני בית-המשפט משנה סדורה בכל הנוגע להדרכת עובדיה ו/או אספקת כלי עבודה והדרכת העבודה בהם ואף לא פחות מכך – כפי שיובא להלן.
בהתאם אני קובעת כי נכותו הרפואית של התובע הינה בשיעור 10% בגין צלקת מכאיבה או מכערת באמת ידו, לפי סעיף 75 (1) (ב) למבחני הנכות.
משהגעתי לכלל מסקנה, כי נכותו הצמיתה של התובע איננה תפקודית, אין מקום לפיצויו בגין ראש הנזק של הפסד כושר השתכרות לעתיד.
סוף דבר:
הנתבעת תשלם לתובע סך של 45,364 ₪.