השאלה הנבחנת בפסק-הדין היא, האם רובצת לפתחו של המוסך אחריות להיתלקחות האש ברכב?
טענות התובעת והראיות שהוצגו מטעמה
חברת GTC-חברה כללית למסחר (להלן: "המבוטחת") היא חברה העוסקת בייצור מוצרי אלומיניום.
שני עדים נוספים שהגישו תצהירים לתיק: מר ציון סעדה שביצע את אותו תיקון "זמני" ברכב לאחר תאריך 25.9.16 ומר יעקב משה שנהג ברכב בעת התלקחותו, לא הגיעו למועד שמיעת הראיות ועל-כן, בהסכמת ב"כ התובעת, תצהיריהם הוצאו מתיק בית המשפט.
המומחה טען שבעקבות תיקון תקלת התחממות מנוע (תקלה שהצריכה פירוק והרכבת ראש מנוע) נגרם ככל הנראה נזק לאחד מצנורות הדלק ברכב ולכן הרכב נשרף.
...
דיון והכרעה
טרם נבחן את אחריות הנתבעת לנזקי התובעת, יש להכריע תחילה בשאלה על מי רובץ נטל הבאת הראיה במשפט זה. כזכור, התובעת טענה, כי במקרה הנדון יש להחיל את הכלל הקבוע בסעיף 41 לפקודת הנזיקין לפיו "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא היתה ידיעה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע היתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה-על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי המקרה שהיא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה".
כדי שיחול היפוך נטל השכנוע נדרש תובע להוכיח את כל התנאים (שלושה במספר) שנמנו: כי אין לו ידיעה או יכולת לדעת מה מקור הנזק, כי הנזק נגרם על-ידי נכס שלנתבע שליטה מלאה עליו, וכי הסיכוי שהמקרה שגרם לנזק נובע מאי-נקיטת זהירות סבירה על-ידי הנתבע נראה סביר יותר מהאפשרות כי הנתבע נקט זהירות סבירה.
גם בנקודה, לא שוכנעתי שאכן עלה בידי התובעת להוכיח, כי מצב הדברים הוא זה שהוצג על ידי נציג המבוטחת.
סיכום הדברים מוביל למסקנה כי לא עלה בידי התובעת להוכיח את תביעתה, קרי להוכיח רשלנות מצד הנתבע שהובילה לנזק.
לכן, דין התביעה להידחות.