התובע טוען כי באותה שיחה שהנתבעת מכנה אותה שימוע נאמר לו, כי יוכל להמשיך לעבוד – אך לא כמנהל אולם המכירות – ושכרו יופחת ב- 3,000 ₪ (לפי חישובה של הנתבעת בסעיף 20 לסיכומיה אף ביותר):
"עו״ד ברטלר: שינמוך, הורדה, הורדה בתפקיד, הורדה בדרגה, הורדה בשכר.
האם זכאית הנתבעת להשבת השכר מאת התובע?
בשימוע לא נטען כנגד התובע כי לא עבד בשעות שהתחייב להן וכי נטל את ימי רביעי כימי חופשה והתייצב רק אחת ל-3 שבועות ביום שישי לעבודה.
עכשיו זה לא משנה אם הוא שעה חסר בה זה או לא, אבל זה תפקיד של אמון זה מנהל סניף, זה שלו, זה המפתחות בידיים שלו,
(עמ' 34 לפ' שורות 16-13 לעדות חבוש)
כל הטענות כנגד התובע הועלו בדיעבד:
תראה רק בדיעבד, אחרי שכל העסק הזה היתפוצץ, התחלתי לבדוק מה קרה פה, ולראייה ברגע שהוא עזב את המקום, מיד פניתי לשאר העובדים ושאלתי אותם, תגידו איך זה שיום בשבוע לא עבדתם? כי ככה צביקה נתן לנו את האפשרות הזאת, לא לעבוד.
עם זאת יוער כי התובע הסביר כי הגיעו להסכמה באשר לתקופת ההודעה המוקדמת:
"ואני חושב שלא בחרתי בנושא הזה, כי ברגע שהגענו כבר להצעות כאלה, אמרתי אני לא הולך לפגוע בעסק ולכן לא ישבתי עוד 60 יום לקבל שכר ולא לעשות כלום, אלא הצעתי לו להיות עוד שבועיים בכדי לעזור לאחד העובדים לצאת לחופש."
(עמ' 21 לפ' שורות 22-19 לעדות התובע).
התובע מודה כי מילא בנזין ולא סולר, בשל שגגה לטענתו, אך לקח את הרכב ותיקן את התקלה, דבר המעיד שלקח אחריות: "אני שלמתי את מחיר התיקון ומחיר החלפת הדלק מכיסי. את הקבלה מסרתי לדירקטור." (ס' 39 לתצהיר התובע).
...
סוף דבר
על הנתבעת לשלם לתובע סך של 30,000 ₪ בתוספת ריבית והצמדה מיום 1.12.18 ועד התשלום בפועל.
נוכח התנהלות הנתבעת כאמור בהחלטה מיום 20.12.21 וקבלת רוב התביעה, תשלם הנתבעת לתובע שכ"ט עו"ד בסך 6,000 ₪ והוצאות משפט בסך 500 ₪.
התביעה שכנגד נדחית.