עוד ציינה הערייה כי לאורך השנים, בכל פעם שעמדו לפתוח בהליכים לגביית חוב בגין היטל ההשבחה משנת 2006 טענו המשיבות כי מלון קרלטון שבבעלותן סובל מהפסדים גדולים ומתקשה לקבל מימון מגופים פינאנסיים ודי בכך, כדי ליצור חשש ממשי כי במידה ותידחה התביעה שכנגד תעמודנה המבקשות בפני שוקת שבורה בכל הנוגע לאפשרות לפרוע את הוצאותיהן בגין התביעה שכנגד.
כתמיכה בטענתן צרפו המשיבות הסכם המכר של המקרקעין שצורף עם תצהיר מר אפרים שורקה בעל השליטה במשיבות (להלן: "שורקה").
עוד ציין כי אין למשיבות תיקים פתוחים בלישכת ההוצאה לפועל ואין כל תביעה תלויה ועומדת נגדן לתשלום חוב כלשהוא, זולת תביעת הערייה.
"
זאת ועוד נקבע כי:
"ההסדר הנוכחי, סעיף 353א לחוק החברות, קובע כלל לפיו לבקשת נתבע יש לחייב חברה-תובעת שאחריות בעלי המניות בה מוגבלת במתן ערובה לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, אלא בהתקיים אחד משני אלה: בית המשפט סבר כי נסיבות העניין אינן מצדיקות את חיוב החברה במתן ערובה; או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשאת בהוצאות הנתבע אם יזכה בדין. במילים אחרות, החיוב בהפקדת ערובה להוצאות הנתבע מוגדר ככלל, וההימנעות מהטלתו היא חריג. הנטל להוכיח כי יש הצדקה לפטור את החברה-התובעת מהפקדת ערובה להוצאות מוטל על כתפיה" – ראו עניין חסן , פיסקה 12.
לטעמי, הן המכתב של רואה החשבון מר יוסף, הן המכתב של מר שרוקה והן הסכם רכישת המקרקעין, אין בהם כדי להעיד על יכולת לשלם הוצאות משפט, זאת משלא צורפה שום אסמכתא על מצבן הכלכלי של המשיבות ודי אם אפנה לאמור במכתב של מנכ"ל המלון מיום 13.2.13 ולמכתבו של מר שורקה מיום 13.5.14 שבהם צוין כי מלון קרטון נמצא בהפסדים ובגרעון, "חובותיו הכוללים הנם מעל 30,000,000 ₪" ומצוי במצב של תזרימים שליליים.
...
עוד טענו המבקשות כי כעולה מכתב התביעה שכנגד, המדובר בתביעה קלושה ביותר, שהוגשה בחלוף למעלה מ- 11 שנים מאז ששילמו המשיבות את חובן לפי שומת 2009 ולכן לטענת המבקשות דין התביעה שכנגד להידחות מפאת התיישנותה.
זאת, אף אם טענת ההגנה בדבר התיישנות התביעה שכנגד עשויה להידחות לפי סעיף 4 לחוק ההתיישנות, תשי"ח – 1958 הקובע:
"בתובענה על תביעה שלא התיישנה או שהתיישנה אך לא נטענה נגדה טענת התיישנות, לא תישמע טענת התיישנות נגד קיזוז באותה תובענה ולא נגד תביעה שכנגד, כשהיא והתביעה שבאותה תובענה נושאן אחד או כשהן נובעות מאותן נסיבות"
סוף דבר:
אשר על כן, על המשיבות להפקיד ערובה להוצאות העירייה, על פי סעיף 353א לחוק החברות.
לפיכך, אני מחייב את המשיבות – התובעות שכנגד להפקיד בבית המשפט ערובה במזומן או בערבות בנקאית צמודה בסך 20,000 ₪ עד יום 30.9.21, שאם לא כן תימחק התביעה שכנגד.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.