בהתייחס ליום הארוע, מסרה המתלוננת את התאור הבא:
"אני ירדתי מבית אימי ב- 05:30 בבוקר. ירדתי מדלת האינטרקום בבית אימי, הדלת ניסגרה, ואז התחיל הסיפור. אז אני רואה אותו (מדגימה את מקום דלת האינטרקום ואת הכניסה לבניין). הדלת ניסגרה. ואז הנאשם הגיע מולי (מדגימה) בריצת אמוק אלי, שאלתי אותו מה אתה עושה פה? זה הספקתי להגיד. הוא רץ אלי בריצת אמוק, לא הייתי צריכה מה להגיד. עשה לי תנועה כזאת (מדגימה) כדי שלא אברח (מראה תנועת חיבוק) הצמיד אותי לדלת האינטרקום והתחיל להכניס בי את הסכינים כאילו אין מחר (מדגימה). בצואר הוא התחיל, אחר-כך בבטן, בחזה, בשד הימני, בבטן, במותן. באמה. היו לו שני סכינים, אחת בכל יד. והוא הכניס בי את הסכינים בכל הכוח, וצעק איך את שורדת? איך את נלחמת? איך את עוד חיה? כמה כוח יש לך? ... זה אי אפשר לתאר את התופת שעברתי. נהלתי מילחמה עקובה מדם נגדו. ברגע שהבנתי מה קורה, לקח לי שניה להבין מה קורה. אני הייתי בהלם. אז אמרתי ד.ש (במקור - שמה של המתלוננת, ב.ש) החינוך שקבלת בבית זה להלחם על חייך הדפתי אותו, ולא את הסכינים, אותו, אותו, הצילו, הצילו, הצילו, הצילו, הצילו, הצילו. לא זוכרת כמה זמן זה לקח. לא הרבה זמן. ואז, אחרי כמה דקות, לא יודעת כמה, התחילו לרדת שכנים, כי יש לי קול חזק, שמעו את הצעקות שלי, ובא איזה שכן אחד שהציל את חיי. אדם גבוה, קירח מבוגר, אמר לו - תזרוק את הסכין! הוא אמר לא, והוא לקח אותו בחולצה (מדגימה) זרק אותו לגינה שם. והוא זרק אותו על הקרקע, השכן הוריד את הנאשם מעלי, והנאשם עדיין היה עם הסכין ביד (מדגימה). השכן הפריד בינינו והציל אותי. לולא השכן היה הנאשם ממשיך לנעוץ בי את הסכינים ללא הפסקה עד שאמות. הוא רצה לעשות וידוי הריגה. הוא ידע שאני לא אישה חלשה, אבל כנראה שלא חשב עד כמה. היו לו כוחות בלתי מוסברים, ואני הייתי שותתת דם בכל גופי העליון, והכל היה כאבי תופת. אבל אמרתי שאני חייבת להלחם למען משפחתי, למען אימי הזיקנה ניצולת השואה שיום אחד לא תחזיק מעמד אם תדע שאני בקבר. ועד יום מותה, היא לא ידעה מזה, לא סיפרנו לה. אח שלי שיקר לה שנפלתי בחדר כושר וכל מיני סיפורים, ואחר-כך שאלה שאם נפלה בחדר כושר למה לא לקחו אותה לבי"ח מאיר בכפר סבא? שקרים שאחי סיפר לאימי כדי לתחמן אותה שלא תאמין למה שקרה. היא הלכה לקבר בלי שידעה" (פרו' עמ' 26 ש' 1).
בעקבות התחושות האמורות, ובמהלך הערב והלילה, החליט הנאשם להצטייד בשתי סכיני מטבח גדולות ולארוב למתלוננת בשעת בוקר מוקדמת, בכניסה לבניין מגוריה בתל-אביב, וזאת בידיעה כי בסביבות השעה 05:30, מדי בוקר, יוצאת המתלוננת לאימון בחדר הכושר.
במאמר מוסגר ראינו לציין, כי השאלה האם על בית המשפט לבחון קוי הגנה חלופיים, גם כאלה שלא הועלו על-ידי הנאשם, זכתה בפסיקת בית המשפט העליון למגוון התייחסויות, תוך מתן משקל לשאלות משנה, ובהן: האם קו ההגנה החלופי הועלה על-ידי ההגנה (במובחן מקוו הגנה שהעלה הנאשם); מהו עתוי הצגת קו ההגנה; האם מדובר במארג ראיות ישירות או נסיבתיות וכיוצ"ב.
המלומד, ד"ר יניב ואקי, מתייחס בספרו "דיני ראיות" לסוגיה, ומציין כדלקמן:
"אני סבור שגם אם בעת חקירתו במישטרה, או בעת עדותו בבית משפט, אין הנאשם מעלה תרחיש חלופי לגירסת האשמה, וגם אם הנאשם נקט קו הגנה שנידחה, על בית המשפט מוטלת האחריות להעלות מיוזמתו את דבר קיומו של תרחיש מזכה שבכוחו להטיל ספק בגירסת המאשימה.
...
עם כל ההבנה לטיעון, אין בידינו לקבלו.
באותו אופן יש להתייחס גם למסקנה בדבר העדר החלטה להמית, אותה מבקש הסנגור להסיק מעדותו של השכן קסלר, לפיה עם ירידתו לזירה, הבחין בנאשם כמי ששכב על המתלוננת ללא ניע ומבלי שביצע פעולות דקירה כאלה ואחרות, שיכול היה לבצע, עוד טרם ניגש אליהם.
על בסיס אותו רציונל, ראינו לדחות את טענת הסנגור, שהועלתה בשולי סיכומיו, לפיה ניתן להסיק מעדות השכן קסלר, על קיומה של הגנה בדבר "פטור עקב חרטה".
אף אם לטעמנו, די בעובדה כי הטענה במקרה דנן, אינה מתבססת על עדות "המתחרט" (שמסר גרסה אחרת לחלוטין) כדי להוביל לדחייתה, ראינו לציין את הדברים הבאים: (א) הפסקת ניסיונות החיתוך והדקירה רחוקה לטעמנו מלשקף חרטה, וממילא כפי שפורט לעיל, אינה קשורה אליה; (ב) הסכין חולצה מידו של הנאשם על-ידי השכן קסלר שהגיע לזירה והתקרב אל הנאשם, תוך צעקות "מה אתה עושה תעזוב אותה" ואין עסקינן בסיטואציה בה הנאשם שמט את הסכין מיוזמתו, כך שגם מהתנהלות זו - לא ניתן ללמוד על קיומה של חרטה כלשהי.