על יסוד האמור, טענה התובעת, לאחריות הנתבעת, בגין הנזקים שנגרמו לה, מהתאונה ולחילופין, טענה לתחולתו של הכלל הראייתי, בעניין "הדבר מדבר בעד עצמו" ולעניין פרטי התרשלותה של הנתבעת, טענה, כי העמידה לרשותה, סוסה חמת מזג, ללא אזהרה והדרכה מתאימה, מפני "השתוללות", כי לא שלטה כראוי, על הסוסה ואפשרה לתובעת לרכב עליו, ללא תמיכה ושליטה מספקת, חרף היותה חסרת כל נסיון וידע, ברכיבה ובטיפול בסוסים.
אין חולק, כי התובעת עשתה שימוש בקסדת מגן, לא נטען להעדרה של ערכת עזרה ראשונה, לא נטען, כי לא הוצבו במקום, שלטי אזהרה, בדבר כללי התנהגות והוראות רכיבה ומעדויות הצדדים, עולה בעליל, כי המדריך העביר הדרכה ראויה ומספקת לתובעת, עובר לתאונה (על אמצעי הזהירות שעל מפעיל חוות רכיבה, לנקוט כלפי המשתמשים והרוכבים בסוסים, ראה: עניין מימוני, לעיל, פיסקה 5).
...
כפי שפורט לעיל, לא הוצגה ראיה של ממש, שיש בה, כדי ללמד, על התרשלות לכאורית, של הנתבעת ומשכך, לא ניתן לגבש את המסקנה, כי הארוע שגרם לנזק, קרי: דהירת הסוסה, מתיישב יותר עם המסקנה, בדבר התרשלותה (ראה והשווה: ע"א 10566/05 דוד שלג נ' אמיר חברה להנדסה וסחר בע"מ – פורסם בנבו – 26/2/09).
הנה כי כן, משקבעתי, כי אין מקום, לתחולתם של הכללים הראייתיים, בעניין העברת נטל השכנוע, חוזרת הסוגיה, לפתחה של התובעת, בעניין הוכחת יסוד ההתרשלות ומשלא שוכנעתי, כי הנתבעת התרשלה, בשעה שהמדריך שחרר את החבל, בסיום השיעור השני, אין מקום, לקבל את טענות התובעת, גם לעניין הפרת החובה (וככל שזו קיימת) ודין טענתה-להדחות.
ד.סוף דבר,
משכשלה התובעת להוכיח את קיומה של חובת הזהירות הקונקרטית, של הנתבעת, כלפיה ולמצער, את הפרתה, אין מנוס, אלא מלהורות על דחיית התובענה, חרף פציעתה המצערת, נוכח העדר אחריות הנתבעת, לתאונה.