מטעמי זהירות טענה, כי רכבה פגע קלות ברכב התובעת שעמד לפניו, ונהג התובעת החמיר את הנזק בכך שלאחר הפגיעה נסע לרחוב הסמוך תוך שהוא גורר עימו את רכב הנתבעת, כשחזיתו תקועה בתוך וו הגרירה של רכב התובעת.
דיון והכרעה
סעיף 68 לחוק חוזה ביטוח, קובע כדלקמן:
"68. בביטוח אחריות רשאי המבטח - ולפי דרישת הצד השלישי חייב הוא - לשלם לצד השלישי את תגמולי הביטוח שהמבטח חייב למבוטח, ובילבד שהודיע על כך בכתב למבוטח 30 ימים מראש והמבוטח לא היתנגד תוך תקופה זו; אולם טענה שהמבטח יכול לטעון כלפי המבוטח תעמוד לו גם כלפי הצד השלישי".
כאמור, הסעיף מאפשר יריבות ישירה בין התובעת (חברת הביטוח של צד ג') לחברת הביטוח
הנתבעת.
(2) אם הוא נוהג רכב כאמור –
(א) בתקנות 176 עד 181 – שהותו בישראל, מיום כניסתו האחרונה, אינה עולה באופן מיצטבר על שנה, אלא אם כן הוא יצא מישראל במשך תקופה זו ליותר משלושה חודשים, באופן מיצטבר;
(ב) בתקנות 182 עד 185 – שהותו בישראל, מיום כניסתו האחרונה, אינה עולה באופן מיצטבר על שלושה חודשים, אלא אם כן הוא יצא מחוץ לישראל בתקופה זו ליותר מ-30 ימים באופן מיצטבר.
...
התובעת טענה כי שילמה תגמולי ביטוח בסך של 21,674 ₪ ועל הנתבעים לשאת בסכום זה.
בכתב ההגנה שהוגש על ידי הנתבעת, נטען כי דין התביעה כנגדה להידחות.
התאונה
לאחר ששמעתי את נהג רכב התובעת, ראם אילוז ואשתו שהיתה עימו, אפרת אילוז, כאשר הנתבע לא העיד, מצאתי לקבל את גרסתם לתאונה.
עדות זו, כאמור לא נסתרה, העדים העידו באופן אמין וברור ועל כן הנני מקבלת את גרסתם ודוחה טענת ההגנה לפיה נהג התובעת הגדיל את הנזק בכך שגרר את רכב הנתבע תחת המתנה לגרר במקום.
סוף דבר
לאור כל האמור, מצאתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את סכום התביעה בסך של 21,674 ₪ בתוספת אגרת בית משפט כפי ששולמה, הוצאות העדים כפי שנפסקו ושכ"ט עו"ד בסך של 4,500 ₪.