מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות ונזק בתאונה בגרם מדרגות נעות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, ביום 8.5.2019, ביקרה התובעת בסניף של הנתבעת בקריות ונפלה במדריגות החשמליות (יצוין כי התובעת אין מדובר במדריגות נעות-דרגנוע אלא בסוג של מסוע חשמלי היורד מקומת הסופר לקומת החניון לצורך ירידה עם העגלות מאחר והתובע טענה שנפלה במדריגות החשמליות ובעלה העיד שנפלה בשרשרת, לא ישונו תיאורים אלה בהמשך אך כאמור מדובר במסוע חשמלי-ב'ב') אשר נימצאות במקום.
טענות הצדדים בתמצית התובעת טענה שביום התאונה היא נפלה במדריגות חשמליות בסניף סופרמרקט של הנתבעת וכתוצאה מהתאונה נגרמו לה נזקים רבים.
דיון והכרעה הוכחת ארוע התאונה אני סבור שהתובעת הוכיחה את עצם היתרחשות ארוע התאונה אך לא הוכיחה את אחריות הנתבעת לתאונה ולהלן אפרט טעמיי: התובעת הגישה תמליל של שיחה שהתקיימה בין סגן מנהל הסניף בזמנים הרלוואנטיים לתאונה מר שריף חלבי (להלן: "סגן המנהל") לבעלה של התובעת.
...
מכאן, הרי שיש לדחות את התביעה.
לסיכום, התובעת לא הוכיחה את נסיבות התאונה או את העברת נטל הוכחת הנסיבות לנתבעת ומשכך הרי שהתביעה נדחית.
בנסיבות תיק זה, אני מורה לתובעת לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 5000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום מהיום שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם מוטלת אחריות על הנתבעת בגין נזקיה של התובעת? ככל שקמה אחריות, מהם נזקיה של התובעת? אלה הן השאלות העיקריות בהן יעסוק פסק דין זה. רקע כללי- נסיבות התאונה: התובעת, ילידת 1950, מורה בביה"ס לאחיות לעת התאונה, טוענת בכתב התביעה כי ביום 20.9.2012 הגיעה לנמל התעופה בגרמניה כשהיא מלווה בחבריה לטיול מאורגן שערכה הנתבעת.
הפניית חברי הקבוצה העמוסים מזוודות אל עבר גרם מדרגות נעות תחת הפנייתם אל המעלית הסמוכה, בעיקר מקום בו לא היה כל חשש של איחור לטיסה, הייתה בלתי סבירה.
...
לאור כל האמור לעיל הגעתי כדי מסקנה כי נכון לפסוק לתובעת פיצוי גלובאלי עד גיל 67, בראי שכרה קודם התאונה, הן לתקופה שסמוכה לתאונה והן לתקופה שעד גיל 67, ואני מעמידו על סך של 30,000 ₪ כולל הפסדי פנסיה.
לאור כל האמור לעיל אני פוסק לתובעת סך של 1,500 ₪ בראש נזק זה. עזרת צד שלישי לעבר ולעתיד: התובעת גרושה אשר לעת התאונה גרה בגפה.
בראי חוות דעתו של המומחה ועדותה של התובעת אני סבור כי פיצוי גלובאלי בסך של 5,000 ₪ ישקף נכונה את נזקיה של התובעת לעבר ולעתיד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעתו של מר יוסי אורן (להלן: "התובע"), לפיצויים לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש], בגין ניזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מנפילתו במהלך ירידה במדריגות נעות בנמל התעופה בן גוריון (להלן: "נתב"ג").
לטענת התובע, מאחר והוא נפגע במיתחם הרכבת בנתב"ג, הנתבעות אחראיות לניזקי הגוף שנגרמו לו בארוע, שהנו תוצאה ישירה של רשלנותן ומחדלן של השתיים המתבטאים בכל אלה: הן לא דאגו לבטיחות ותקינות מתקן הדרגנוע; הן לא הנהיגו פקוח ראוי באשר לדרגנוע; הן לא דאגו למרווח גדול דיו לגובה ולרוחב לאדם האוחז במזודה; הן לא דאגו למקום מסודר ובטיחותי למזוודות על הדרגנוע ; הן לא תלו שלוט בדבר הסכנה הצפויה מעליית אדם עם מזודה על הדרגנוע ו/או איסור העלייה עם מזודה על דרגנוע.
במובן זה לא עלה בידי התובע להוכיח כי דוקא השמוש שנעשה על ידי התובע ואותו נוסע אנונמי בדרגנוע, היה גורם ישיר לתאונה, במובן זה שהדרגנוע לא היה בגדר זירה בלבד לתאונה והיה בעל השפעה והשלכה ישירות להתרחשותה של זו. בנסיבות העניין אך ברי כי הטלת חובה על מחזיק במקרקעין להציב 'שוטר' על יד כל גרם מדרגות, הנה דרישה שהציבור אינו יכול לעמוד בה, וממילא אין מדובר באמצעי זהירות סבירים שהחברה מעוניינת כי ינקטו כדי למנוע את אותו סיכון, ככל שאין מדובר בסיכון סביר.
...
לאור כל המקובץ נחה דעתי כי דין התביעה להידחות.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, הריני דוחה את התביעה.
בנסיבות העניין, לפנים משורת הדין ולמרות עלויות ניהול ההגנה המשוערות, ראיתי לעשות את הדחיית ללא צו להוצאות ואני קובעת כי כל צד ישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הצדדים חלוקים בשאלת האחריות ובשאלת הנזק.
המומחה לא בדק את תקינות גרם המדריגות ולא היה צריך לבדוק זאת הואיל ובעת התאונה, גרם המדריגות לא פעל.
אני אינני סבור כך. אמנם, ירידה בגרם מדרגות נעות שאינו פעיל, כאשר ממש צמוד לו נמצא גרם מדרגות רגיל ותקין, היא היתנהגות בלתי זהירה החורגת מסטאנדארט הזהירות המצופה מאדם בוגר, בודאי מאם לילד האחראית גם לשלומו.
...
אם יורשה לי, במקרה בדקתי את התיק לפני ויש פה בדיקה של משרד העבודה שהתרחשה ב-15/3/12 שבמקרה רשום בהערות הבדיקה "כאשר דרגנוע אינו פועל אין לאפשר עליה וירידה דרך הדרגנוע במקום גרם מדרגות, באחריות אחזקת הבניין"."
לפיכך, אני סבור שיש להסתפק בקביעת אשם תורם בשיעור של 15%.
התוצאה התוצאה היא כי התביעה מתקבלת.
התביעה כנגד נתבעים 3-4 נדחית ללא צו להוצאות הואיל וייצוגם היה משותף לנתבעים 1-2 ולא הוצגה על ידם הוצאה שיוחדה להם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ככול שהיה צמצום בהיקף הכנסותיו, לא הוכח, לעמדתה, קשר סיבתי בין פגיעתו של התובע לבין נזק זה. גרסאות בעלי הדין: התובע טען, כי ידועה לו עובדת הימצאו של חומר נוזל על גבי המדרגות, וליתר דיוק הימצאות נוזל על גבי שלח הדרגנוע, כגורם לאירוע התאונה, ואולם, אין הוא יודע ואין באפשרותו לדעת מה מקור הנוזל.
הנתבעת אמנם אינה מכחישה כי לתובע נגרם נזק עת עשה שימוש בדרגנוע שבתחום אחריותה, אולם היא מכחישה כי היא אחראית לנזק וטוענת כי התובע מעד באורח טבעי, עקב חוסר תשומת לב מצדו.
המומחה ציין כי בשל העובדה שבכניסת הדרגנוע נעים השלחים באופן אופקי, יתכן מצב שהמשתמש יניח את רגלו על החיבור שבין השלחים וכך ימצא עצמו כשחלקה הקדמי של כף רגלו מצוי בשלח אחד וחלקה האחורי-על האחר, דבר העלול לגרום למעידתו.
...
המסקנה המתבקשת מן האמור שספק אם אכן הייתה החלקה אשר גרמה לנפילתו של התובע.
התוצאה: אשר על כן, התביעה נדחית וכן נדחית הודעת צד ג'.
התובע ישלם הוצאות משפט לנתבעת ולצד ג' וכן שכר טירחת עורך דין בסכום של 3,500 ₪, בצרוף מע"מ כחוק, לכול אחד מהם, תוך 30 ימים מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו