מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות העירייה לניקוז יעיל של מי גשם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הוא סיפר כי ראה שרכבה רטוב, הגם שלא היה מדובר ביום גשם, ואף הוסיף וסיפר כי בשלב זה גם הבחין בממטרות הפועלות.
קולטנים אלה, כך לגירסת הערייה, מספיקים כדי להבטיח נקוז יעיל של מים בקנה המידה המדובר, ואין כל הסבר להיקוות המים על הכביש, כנטען על ידי הנתבע 2.
לצורך הכרעה במחלוקת, יש לקבוע בנפרד האם היו מים במקום, וככל שהיו – האם היקוותם שם היא באחריות הערייה; וכן יש לקבוע, האם מים אלה גרמו להתרחשות התאונה שהסבה נזק לרמזור.
...
סבורני, שלא ניתן לקבל את עדותו של הנתבע 2, כי נהג במהירות של כ-40-45 קמ"ש, לאור האמור לעיל, במיוחד אם נזכור, כי מדובר בשעת לילה מאוחרת, ובכביש ישר, רחב ידיים וריק למדי, כשהנתבע 2 מגיע אל מול אור ירוק, אותו עליו לחצות.
אני סבור, לאור כל האמור לעיל, כי יש לקבוע כי אלמלי המים – לא היתה נגרמת התאונה; אולם גם אלמלי מהירות הנסיעה – לא היה במים כדי לגרום לה. לטעמי, נכון יהיה לחלק את האחריות בין שני גורמים משותפים אלה בשיעור 2:1 לחובת מהירות הנסיעה, ולפיכך לקבוע, כי לנזקי התובעת אחראים הנתבעים והצד השלישי בשיעור 2:1 לחובת הנתבעים, באופן שהנתבעים ישאו ב-2/3 מהנזק, והצד השלישי ב-1/3.
בנוסף, אני מחייב את הצד השלישי לשלם לנתבעים מחצית מהאגרה ששולמה על ידם, בסך של 377.50 ₪, ובשכ"ט עו"ד בסך 1,218 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יצוין כי בסיכומים שהגישה הערייה לא העלתה את הטענה שצוינה במקור בכתב ההגנה, לפיה פסקי הדין אליהם הפניתה מהוים "מעשה בית דין", ומשכך מוחזקת כמי שויתרה על טענתה לעניין זה. הנתבעות טענו עוד כי הנחלים המנקזים את מי הגשמים של העיר נתניה אל הים הם באחריות תכנונית ותחזוקתית של רשות הנקוז ולא של הערייה.
לטענתו החוק מחייב כל 5 שנים לבצע עידכון של תכנית האב והדבר נעשה וכי ב – 2016 נערכה תכנית אב חדשה ונעשו "הרצות". עוד הוסיף, כי אנו מדינה צעירה והסטטיסטיקה היא בעייתית ולא קל לשנות ולהגדיל כל הזמן ו"לא פשוט לנקז בצורה יעילה וטובה שקעים אבסולוטיים" (עמ' 225-223 לפרוטוקול).
בית המשפט המחוזי דחה שם את טענת המדינה כי מדובר באסון טבע שלא ניתן היה לצפותו, וזאת על אף שכמות הגשמים החריגה בחורף תשנ"ב הוכרזה כאסון טבע על ידי הממשלה בהתאם לחוק פיצוי נפגעי אסון טבע, ועל אף שקבל את חוות דעתו של גאוגרף מומחה לגיאומורפולוגיה ולמורפולוגית נהרות, שהוגשה על ידי חברות הביטוח, לפיה עוצמת הספיקה של מי הגשמים שנמדדה בארוע הייתה אחת לשלושים שנה.
...
הנתבעת 1 (עיריית נתניה) תשלם לתובעת סך של 149,215 ₪ בגין נזקי המבוטח מר סמי אסולין והתביעה כנגד הנתבעת 2 (מי נתניה בע"מ) בגין ראש נזק זה - נדחית.
הנתבעת 2 (מי נתניה בע"מ) תשלם לתובעת סך של 47,672 ₪ בגין נזקי המבוטח גיל פריז והתביעה כנגד הנתבעת 1 (עיריית נתניה) בגין ראש נזק זה - נדחית.
בתביעת ישיר רכבים (ת.א. 14431-12-15) – הנתבעות תשלמנה לתובעת סכום כולל של 89,728 ₪ בתוספת אגרת משפט מלאה ובתוספת שכ"ט ב"כ התובעת בסכום של 18,000 ש"ח. בתביעת כלל רכבים תשלם הנתבעת (עיריית נתניה) לתובעת את הסכומים הבאים: ג.1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

כתוצאה מארוע של הצפת מי גשמים בשנת 2013 ניזוק המטע, והנזק הוערך על ידי מומחה מטעם התובע בסכום של 125,000 ₪.
הטלת האחריות על הערייה אינה נובעת, איפוא, רק משום הפרת חובתה הסטאטוטורית לדאוג לתקינות מערכת הנקוז בתחומה; הטלת האחריות על הערייה במקרה הנוכחי הנה תולדת מעשיה ופעולותיה של הערייה, אשר חסמה תעלת נקוז קיימת, ולאחר שנוכחה כי נוצרה בעיה, יצרה בעצמה תעלת נקוז חדשה, אשר לא הצליחה למלא את ייעודה בימות הגשמים.
. רשות הנקוז היא, איפוא, הגוף המופקד על ביצוע כל הפעולות הנדרשות לשם נקוזו היעיל של האיזור הנמצא תחת אחריותה.
...
באופן עקרוני נראה לי כי מן הראוי שיתקיים יחס ישיר בין רוחב הסמכויות הניתנות לרשות על פי דין לצורך ביצוע תפקידה ובין רמת ההתנהגות הנדרשת ממנה כרשות סבירה בהקשר זה. ובמלים אחרות, ככל שהסמכויות הנתונות לרשות לצורך ביצוע תפקידה רחבות יותר וככל שהכלים שמעמיד הדין לרשותה רבים יותר, כך גבוה יותר סטנדרט ההתנהגות הנדרש ממנה על מנת שתיחשב כמי שפעלה כרשות סבירה" (סעיף 23 לפסק הדין).
בהציבי זה מול זה את מעשיה ומחדליה של העירייה, לעומת מחדליה של רשות הניקוז, המסקנה הברורה היא כי מידת האשמה הרובצת לפתחה של העירייה גדולה בהרבה מזו של רשות הניקוז.
סוף דבר, רשות הניקוז (הנתבעת מס' 2) תשלם לעיריית כרמיאל (הנתבעת מס' 1) סכום של 18,583 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

אליבא דה ערייה על פתח הנקוז להיות נמוך במעט מהכביש לצורך יעילות הנקוז, ולטענתה לא היה כל ליקוי במקום וכי ככל וקיימת אחריות על מי מהנתבעות, זו חלה על הגיחון.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, במסמכים שהוצגו, שמעתי את עדויותיהם ועיינתי בתמונות, אני מוצא לחייב את הנתבעות בנזקי התובעות וזאת לאחר שיופחת 30% מהנזק בגין אשם תורם מצידו של הנהג, כפי שיפורט להלן: את תאי הנקוז נשוא תביעה זו, מתקינה חברת הגיחון בצמוד למדרכה ומטרתם לאסף את מי הגשמים לתעלות תת קרקעיות שמצויות מתחת לכבישים.
אין חולק, כי על תאי נקוז אלה להיות נמוכים מגובה מפלס הכביש וזאת על מנת לאפשר נקוז יעיל של המים.
...
משכך, משלא ניתן ליצור הפרדה מוחלטת בין הנתבעות כאשר בוחנים את תקינות פתחי הניקוז, והמדרגה נוצרה כתוצרה מהפרש הגבהים כאמור, אני סבור כי גם לגיחון אחריות, גם אם פחותה משל העירייה לקרות התאונה.
משהגעתי למסקנה, כי העירייה הינה האחראית העיקרית להיווצרות המפגע, נוכח סלילת הכביש בצמוד לתא באופן שיצר את המפגע, אף כי גם לגיחון אחריות המחייבת כי תא הניקוז יהיה תקין ובטיחותי, סבורני כי סביר לחלק את האחריות בין העירייה לגיחון באופן ש 70% מהאחריות תיוחס לעירייה ו30% מאחריות תיוחס לגיחון.
סוף דבר הנתבעות לא צרפו חוות דעת שמאית מטעמן וכן לא ביקשו לחקור את שמאי התובעות ומשכך אני מקבל את הקביעות בה ואת הסכום הנתבע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2010 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת, העירייה בשתי התביעות הינה הרשות המקומית אשר הקימה קיר בקדמת המגרשים אשר היתמוטט, על פי הטענה, כתוצאה מניקוז קלוקל של מי גשמים ביום 26.3.03.
ביחס לאחריות הנתבעת 2, עריית חיפה, נטען כי יש להסתמך על מסקנת האינג' פרמינגר כי הסיבה הישירה להיתמוטטות הקיר היתה זרימת מים בכמות גדולה לכיוון החניה והקיר שאחראית לה היא עריית חיפה; זאת, לאור העובדה שהשיפועים ברחוב פנחס לבון בוצעו על ידי הערייה בהיפוך מהתכניות החלות במקום ויתר על כן בגלל שהקולטנים למי גשם לא הספיקו לנקז את כמויות המים שהגיעו מהרחוב שבשנות ה-90 הורחב.
הגורם האחראי הבלעדי לשיפועי הכביש, ולאי הסדרת נקוז חדש ויעיל שלא דרך מיגרש מס' 17 היה הערייה.
...
התובענה בת.א. 8301/04 נגד יתר הנתבעים נדחית.
התובעים ישלמו שכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ₪ בתוספת מע"מ לכל אחד מהנתבעים האמורים בתוספת מע"מ כדין, שהרי נתבעים אלו צורפו בשלב מאוחר יחסית להליך ו-1,000 ₪ הוצאות.
ההודעות לצדדי ג' וההודעות הנוספות נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו