לפניי תביעת נזיקין ע"ס 50,000 ₪ בסדר דין מהיר, שעניינה בנזקים כספיים נטענים שונים שנגרמו לתובע עקב היתנהלות נטענת של הנהלת בתי המשפט ושל פרקליטות המדינה (שתי זרועות שונות של מדינת ישראל), בכל הנוגע למעשים ולמחדלים נטענים בנוגע להליכים בתיק פלילי בבית המשפט המחוזי בירושלים.
ביום 3.8.21 נתתי החלטה (מפורטת ומנומקת), שבה דחיתי את בקשת הנתבעת מיום 30.5.21 לסילוק התביעה על הסף "בשל קיומה של חסינות שיפוטית, העידר סמכות עניינית והיעדר עילה". באותה החלטה קבעתי כי הנתבעת מייחסת (באופן מאולץ ובלתי משכנע) לתובע תקיפה (עקיפה) של החלטות שיפוטיות שניתנו באותו תיק פלילי, בשעה שהתובע אינו עושה כן והוא אף חוזר ומבהיר שאינו מתיימר לעשות כן, אלא ממקד טענותיו אך ורק בהתנהלות הרשלנית הנטענת של הנהלת בתי המשפט (מזכירות בית המשפט המחוזי בירושלים) ובהתנהלות הרשלנית הנטענת של פרקליטות המדינה, שתי זרועות של המדינה שאינן נהנות מחסינות שיפוטית כלשהיא.
בפס"ד כהן מנסח כב' השופט שטיין, כותב חוות הדעת העיקרית בפסה"ד שהייתה דעת הרוב בעיניין זה, את השאלה הרלוואנטית שלפתחו כך: "האם, מכוח מה, ובאלו תנאים ניתן להטיל אחריות כספית על בעל דין בגין שימוש לרעה בהליכי משפט אשר גרם נזק כלכלי לבעל הדין שכנגד?". והתשובה שנותן ביהמ"ש לשאלה זו היא הבאה: במסגרת היתדיינות אזרחית דוקטרינת השמוש לרעה בהליכי משפט היא הדוקטרינה העיקרית שלפיה ביהמ"ש מוסמך להטיל סנקציות שונות על בעל דין שעושה שימוש לרעה, בכוונת מכוון, בהליכי בימ"ש, כאשר דוקטרינה זו מעוגנת בהוראות סעיפים 39 ו-61(ב) לחוק החוזים, שמחייבים לנהוג בתום לב ובדרך מקובלת בכל פעולה משפטית.
...
למעלה מן הצורך למעשה אציין עוד מספר נקודות הרלוונטית לנושא הרשלנות הנטענת:
הנתבעת חוזרת וטוענת, גם בסיכומיה ולמרות החלטתי הנ"ל מיום 3.8.21, כי התובע מתיימר למעשה לתקוף את החלטת השופט בהליך הפלילי, למרות שלא ניתן לעשות זאת בשל החסינות השיפוטית של השופט וגם של המדינה כשולחתו.
ניתן להוסיף בהקשר זה כי היה צריך להיות ברור לתובע, בנסיבות ולאור מהות אותו הליך של הסרת חיסיון וגם של ימי תקופת הקורונה, שהפרקליטות "תתעשת" בסופו של דבר ותשמיע את קולה, וגם מסיבה זו הסתמכותו המופרזת (הוצאת ספר עליו שקד במשך שנים בדיוק בימים שלאחר ההחלטה שניתנה במעמד צד אחד) היא מופרזת ובלתי סבירה, ובטרמינולוגיה נזיקית ניתן לומר שיש לתובע מעין "אשם עצמי תורם" משמעותי.
סיכום
התביעה נדחית.