חוק הנזיקים האזרחיים (אחריות המדינה), ה'תשי"ב-1952 (להלן: "חוק הנזיקים האזרחיים"), קובע בסע' 6(א) כי:
"אין המדינה אחראית בנזיקים על חבלה שנחבל חייל בתקופת שרותו ועקב שרותו, ואולם לעניין חייל בשירות קבע – אין המדינה אחראית בנזיקים על חבלה כאמור שהיא חבלת שירות"
שני הצדדים עמדו על כך שבפסיקה נקבע כי דין זה, המתייחס לחיילים, חל אף בנוגע לשוטרים, בעת מילוי תפקידם (ראו: ע"א 5164/91 מדינת ישראל נ' עזרא [פורסם בנבו, 26.01.1994], שהוזכר ע"י הצדדים, וכן ע"א 7468/10 פלוני נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו, 25.12.2011]).
סע' 8(ב) לחוק הפלת"ד קובע כך:
"מי שאילמלא הוראות סעיף 22(ב), היתה תאונת דרכים מקנה לו עילת תביעה כאמור בסעיף קטן (א), דינו לענין הוראות סעיף זה, כדין מי שיש לו עילת תביעה על פי חוק זה"
עולה כי פטור המדינה מאחריות נזיקית, כנטען, חל גם ביחס לאחריות המדינה מכוח חוק הפלת"ד. לעניינינו - המדינה אמנם נחשבת כמבטחת הרכב בו נהג המנוח, ועל כן המנוח רשאי לתבוע רק את המדינה, ולא את נהג הרכב הנוסף ומבטחתו, בהתאם לחוק הפלת"ד, אף אם המדינה פטורה מאחריותה זו, ובפועל לא ניתן לחייבה בנזק הנטען (ראו גם: אנגלרד פיצויים לנפגעי תאונות דרכים [יהלום, מהד' 4, 2013], עמ' 255-257).
...
במסגרת תשובה לבקשה, טענה המבקשת כי התביעה כנגדה הוגשה, לאחר תיקון כתב התביעה, בחלוף תקופת ההתיישנות, ומשכך דינה להידחות.
לאור כל האמור, הרי שכלל ייחוד העילה מתקיים בענייננו, והמשיבה 1 לא הייתה רשאית להגיש את התביעה הנוכחית כנגד בעל הרכב שפגע במנוח, או כנגד מבטחתו, ודין התביעה להידחות מטעם זה.
למעלה מן הצורך יוער, כי אף אם היה מקום לקבל את עמדת המשיבה 1 בהיבט המשפטי, עדיין היה מקום לדחות את התביעה, מאחר שהמשיבה 1 לא עמדה בנטל המוטל עליה להוכיח כי הרכב בו נסע המנוח לא היה מבוטח.
משלא עמדה הנתבעת 1 בנטל זה, דין התביעה להידחות אף מטעם זה.
נוכח המסקנות הנ"ל, מתייתר הצורך להכריע במחלוקות הנוגעות לטענת ההתיישנות.
סוף דבר, התביעה נדחית על הסף.