מנגד, נטען על ידי הנתבעת כי, התובעים נפגעו במסגרת פעילות צבאית שנעשתה בעיצומו של מבצע צבאי מורכב, אשר היה חלק מהפעילות המלחמתית המובהקת של צה"ל נגד אירגוני הטרור, במטרה להביא להפסקת פעילות הטרור הקיצונית; במהלך הפעילות היזומה וההתקפית כנגד גורמי הטרור נתקלו הכוחות בהתנגדות עזה לרבות חילופי אש עזים, תוך סיכון ממשי לגופם ושלומם של חיילי צה"ל; אותם חמושים סיכנו את כוחות צה"ל אשר הגיבו בירי לעבר אותם חמושים; מדובר בפעולה מלחמתית מובהקת שבגינה זכאית המדינה לחסינות בהתאם לחוק הנזיקין האזרחיים [אחריות המדינה] התשי"ב – 1952 (להלן: "חוק אחריות המדינה").
פעולה מלחמתית הוגדרה בסעיף 1 לחוק, במסגרת תיקון מספר 4 משנת 2002 ותיקון מס' 8 משנת 2012, כדלקמן:
"פעולה מלחמתית" – לרבות כל פעולה של לחימה בטרור, במעשי איבה או בהתקוממות, וכן פעולה לשם מניעתם של טירור, מעשי איבה או היתקוממות, שהיא פעולה בעלת אופי לוחמתי, בהיתחשב במכלול נסיבותיה, ובכלל זה במטרת הפעולה, במיקומה הגיאוגרפי או באיום הנשקף לכוח המבצע אותה.
...
דיון והכרעה
לאחר שנתתי דעתי למכלול חומר הראיות ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות, בשל היות הפעולה שבמהלכה נפגעו התובעים, פעולה מלחמתית כהגדרתה בדין.
לסיכום סוגיית ההבחנה בין פעולה מלחמתית לבין פעולה שיטורית צוין ע"י כב' השופט עמית בפסקה 21 לפס"ד חרדאן:
"חסינות המדינה מפני תביעות נזיקין מותנית בכך שמדובר בפעולה מלחמתית במהלכה אירע הנזק, ומכאן ששאלת סיווגה של הפעולה קריטית להכרעה בתיק. יש להבחין בין שני סוגי פעילויות: האחד - פעולה שיטורית במקור, ובה עוסק פסק הדין בעניין בני עודה, אשר עשויה להסתבך ולהיכנס לגדר פעולה מלחמתית, מקום בו נוצרה סכנת חיים או סיכון חמור לאנשי הכוח. השני - פעולה מלחמתית מלכתחילה, כגון מארב המיועד לפגוע באויב, או סיכול ממוקד, שאז גם אין צורך להוכיח סיכון לכוח".
עוד צוין כי יש לבחון את אופי הפעולה, אם מלחמתית היא, אם לאו, בשלב מקדמי וככלל, אין מקום לבחינה מקדמית של חוקיות הפעולה לצורך סיווגה כפעולה מלחמתית לשם בחינת חסינות המדינה (ראו: פס"ד חרדאן, פסקה 21 והאסמכתאות שם)".
לנוכח האמור, התביעה נדחית.