מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות בתאונת דרכים: פתיחת דלת רכב בפתאומיות

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשמת הוגש כתב אישום המייחס לה גרם תאונת דרכים וחבלה של ממש בגין פתיחת דלת, מבלי להבטיח שלומם של עוברי דרך, עבירות על תקנה 80(א) לתקנות התעבורה, בקשר עם סעיף 38(3) לפקודת התעבורה.
עד תביעה 3, העיד כי רכב על אופניים חשמליים, במהירות שבין 15-20 קמ"ש, לכיוון הצומת המרומזר, כאשר ברמזור דולק אור צהוב ולפתע, ניפתחה דלת של רכב פיג'ו שעמד בסמוך לרמזור ולשמאלו, כאשר הוא במרחק של 1.5 מטרים עד 2 מטרים מהרכב והוא נפל וראשו נחבט בעץ.
על פי ת/9, רס"ל אודוביצ'נקו, הגיע, בשעה 17:40, לזירת התאונה, תיעד את פרטי המעורבים ואת גרסת הראשונית של הנאשמת, לפיה "הם עמדו בפקק לפני רמזור אדום, היא החליטה לצאת מהרכב תוך שהיא בודקת במראת צד אם יש מישהו, פתחה את הדלת הימנית קדמית ושמעה קול של פגיעה בדלת". עד תביעה מספר 1, שלא יצא לזירת התאונה בזמן אמת, אלא קיבל את התיק לטיפולו לאחר זמן מה, הגיע למקום התאונה, ביום 22.12.16, צילם את המקום וערך את המסמכים שהוגשו מטעמו.
לאחר שבחנתי ראיות המאשימה, שמעתי עדויות הצדדים וסיכומיהם, שוכנעתי כי הנאשמת לא נקטה בכל אמצעי הזהירות הנדרשים ולכן, נושאת באחריות לגרם תאונת הדרכים המתוארת בכתב האישום וזאת מהנימוקים הבאים: מעדותו של עד הראיה לתאונה, מר יונה מזרחי, עולה כי הרכב בו נסעה הנאשמת, עמד במרחק של 60-70 ס"מ מהמדרכה ולא בצמוד אליה, או במרחק של חצי מטר, כפי שטענה הנאשמת.
...
לאחר שבחנתי ראיות המאשימה, שמעתי עדויות הצדדים וסיכומיהם, שוכנעתי כי הנאשמת לא נקטה בכל אמצעי הזהירות הנדרשים ולכן, נושאת באחריות לגרם תאונת הדרכים המתוארת בכתב האישום וזאת מהנימוקים הבאים: מעדותו של עד הראיה לתאונה, מר יונה מזרחי, עולה כי הרכב בו נסעה הנאשמת, עמד במרחק של 60-70 ס"מ מהמדרכה ולא בצמוד אליה, או במרחק של חצי מטר, כפי שטענה הנאשמת.
בגרסה הראשונית שמסרה לשוטר שהגיע לזירת התאונה, מסרה, כמפורט לעיל, כי החליטה לרדת מן הרכב, הביטה במראת הצד, פתחה את הדלת ושמעה קול של פגיעה בדלת, בהודעתה במשטרה, בשורה 6, מסרה כי "לפני שירדתי מהרכב ווידאתי והסתכלתי במראה הימנית..." ואילו בעדותה בבית המשפט, טענה הנאשמת, בעמוד 8 לפרוטוקול, שורות 22-23: "באתי לרדת מהרכב, הסתכלתי ימינה שמאלה ואחורה, לא ראיתי אף אחד...". כאשר נשאלה, בחקירתה הנגדית, על סתירה זו, לא נתנה הנאשמת הסבר מניח את הדעת, לגרסה המתפתחת, אותה בחרה להציג בבית המשפט ומכאן, אני קובעת כי גרסתה הראשונית, הספונטנית של הנאשמת, עליה חזרה גם במשטרה, היא הגרסה הנכונה ולפיה, הנאשמת פטרה עצמה בכך שהביטה במראת הצד בלבד, טרם שפתחה את הדלת ויצאה מן הרכב ולא נקטה בכל אמצעי הזהירות הנדרשים והאפשריים טרם שעשתה כן, כגון – מבט לאחור ולצדדים .
בעפ"ת 40093-06-15 כהן נגד מדינת ישראל, נאמר: "אין בידי לקבל את טענת המערער, לפיה הייתה חובה להזהירו וליידעו בדבר זכויותיו כבר במהלך התשאול הראשוני בשטח, וכי משלא נעשה כן, אין לקבל את ההודאות העולות מאמרותיו. סעיף 1 לחוק סדר הדין הפלילי (חקירת חשודים), התשס"ב – 2002, מגדיר חקירה כ"תשאול או גביית הודעה בקשר לעבירה, בידי שוטר" [ההדגשה אינה במקור- צ.ס.].
..מהמקובץ עולה אפוא, כי המערער מסר את הדברים מרצונו החופשי ועוד בטרם נחשד כלל על ידי השוטרות כי ביצע עבירה כלשהי".
ייתכן בהחלט כי הנהגת התרשלה בכך שאפשרה לנאשמת לרדת מהרכב, מבלי להעמידו בצד הדרך, אך עדיין, היה על הנאשמת, כמצוות סעיף 80(א) לעיל, לנקוט באמצעי הזהירות הדרושים, טרם פתיחת הדלת וירידה מן הרכב וכפי שקבעתי לעיל, היא לא עשתה כן. לאור כל האמור לעיל, הנני קובעת כי המאשימה עמדה בנטל הנדרש ממנה במשפט פלילי, הוכיחה אשמת הנאשמת מעבר לכל לספק סביר ולכן אני מרשיעה את הנאשמת בעבירות המיוחסות לה בכתב האישום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

שתי תביעות מאוחדות שעניינן תאונת דרכים שארעה ביום 19.2.19 ברח' ביאליק בחדרה, בין רכב הנהוג בידי התובעת (להלן: ילנה) ובין רכב חונה ממנו יצא הנתבע (להלן: ג'ואל).
כן חזרה וטענה כי נסעה במהירות נמוכה בשיירה של כלי רכב, וכיוון שדלת הרכב ניפתחה לעברה בפתאומיות, לא היה בידה למנוע את התאונה.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בכתב ובעל-פה, בדיון ולאחריו, מצאתי ילנה נושאת באחריות לארוע התאונה, אולם יש לייחס לג'ואל אשם עצמי תורם בשיעור 25%.
...
המסקנה היא, כי תביעתה של ילנה דינה להידחות.
מנגד, תביעתו של ג'ואל מתקבלת חלקית, באופן שעל ילנה ועל מבטחתה לשאת בשיעור 75% מנזקו.
התביעה בת"ק 14580-04-19 נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע מונחת לפני תביעה שעניינה תאונת דרכים אשר ארעה ביום 25.3.2018, בין רכב התובעת ורכב הנתבע בלוד (להלן: "התאונה").
עיקר טענות הצדדים לטענת התובעת, האחריות לתאונה מוטלת לפתחו של נהג הנתבע, אשר פתח את דלת רכבו בפתאומיות כאשר רכב התובעת חלף בנתיב הנסיעה.
...
אקדים ואומר, כי מממצאים אובייקטיביים אלו עולה מסקנה מעט שונה באשר לאחריותה הבלעדית של נהגת התובעת.
הנתבעת לא הביאה כל חוות דעת נגדית לעניין זה. לאור האמור, אני קובעת כי התובעת הרימה את הנטל להוכחת הנזקים שנגרמו לה בעקבות התאונה שבענייננו.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפני תביעה שהגיש התובע לחיוב הנתבעים בתשלום פיצוי בסך של 13,036 ₪ בגין תשלום נזקים שנגרמו לרכבו מסוג מרצדס מס' רשוי 94-687-72, בתאונת דרכים שאירעה ביום 10/7/18, לפי הפרוט שלהלן: 9,336 ₪ - נזק על פי חוו"ד שמאי, 700 ₪ - שכ"ט שמאי.
לטענתם, המשאית נסעה בנתיב הנסיעה כשלפתע, התובע שחנה בצד הכביש פתח את דלת רכבו בפתאומיות ובחוסר זהירות.
לשאלת התובע כמה שיעורים לקח, השיב "אולי חצי". הכרעה לאחר שעיינתי בכתבי בי הדין, שמעתי את העדויות, עיינתי בצילומים, אני קובעת כי האחריות לקרות התאונה מוטלת על שני הצדדים, כמפורט להלן, וזאת מהטעמים הבאים: כעולה מכלל העדויות, התובע חנה כדין סמוך למדרכה.
...
פסק דינו של בית המשפט מושתת ונקבע על פי השאלה – האם הצליח התובע להוכיח תביעתו מעבר למאזן ההסתברויות, הרי שההחלטה שתינתן על ידי בית המשפט תהיה לצדו, ואולם באם לא הצליח התובע לעמוד בחובת ההוכחה שהוטלה עליו, הרי שתביעתו עתידה להידחות, ייתכן שהלכה למעשה גרסתו של התובע למערכת ההתרחשויות היא המתארת את המציאות בצורה האמיתית והקרובה ביותר, אך בעניין זה, כבולות ידיו של בית המשפט, ועליו להכריע בהסתמך על העובדות שהוכחו בפניו ולהתעלם מכל מה שלא הוכח, גם אם נטען בכתבי בי-הדין או בדיון.
לשאלת התובע כמה שיעורים לקח, השיב "אולי חצי". הכרעה לאחר שעיינתי בכתבי בי הדין, שמעתי את העדויות, עיינתי בצילומים, אני קובעת כי האחריות לקרות התאונה מוטלת על שני הצדדים, כמפורט להלן, וזאת מהטעמים הבאים: כעולה מכלל העדויות, התובע חנה כדין סמוך למדרכה.
לנוכח האמור, אני קובעת, כי התאונה התרחשה התנהלות 2 הנהגים בניגוד לתקנה 21.
אין בידי לקבל את טענת הנתבעים כי שכרו של השמאי מופרז.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות וטענות הצדדים תאונת הדרכים ארעה ביום 02.12.2021 בין כלי רכב, מ"ר 55-740-54 שבעת התאונה היה בבעלות התובעת ובחזקתה (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב, מ"ר 887-50-601, שבעת התאונה היה מבוטח על ידי הנתבעת 1 ובבעלות הנתבעת 2 (להלן: "רכב הנתבעות") (ולהלן: "התאונה").
התובעת הפרה את הוראת תקנה 80(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 הקובעת: "לא יפתח אדם את דלתו של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים להבטחת שלומם של עוברי דרך." מכאן, אחריותה של התובעת לקרות התאונה.
בנסיבות אלו, של פתיחת דלת באופן פיתאומי בזמן נסיעה כדין של רכב הנתבעות, לא מצאתי כי היה באפשרותו של נהג רכב הנתבעות למנוע את התאונה.
...
לאחר שמיעת העדויות וטענות הצדדים ולאחר שעיינתי בכל החומר המונח לפניי, לא נותר לי אלא לדון ולהכריע בתובענה.
דיון והכרעה על יסוד כל החומר המונח לפניי, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות, מהנימוקים המפורטים להלן, באופן תמציתי בהתאם לתקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976: לאחר שבחנתי את עדויות הצדדים והתרשמתי מהן באופן בלתי אמצעי, אני קובע כי גרסתו של נהג רכב הנתבעות לגבי אופן קרות התאונה הינה מסתברת יותר מאשר גרסתה של התובעת.
כמו כן, אני סבור כי התובעת לא הייתה מודעת היטב למה שקורה מסביבה, ובמיוחד ליציאתו של רכב הנתבעות, שכן היא הייתה מוסחת על ידי הטלפון הנייד שברשותה, ובהקשר זה אציין כי התובעת אישרה כי בזמן שדלת רכבה הייתה פתוחה היא קראה הודעה מהטלפון הנייד שלה (עמ' 2, שורות 12-11 לפרוטוקול).
איני מקבל את טענת התובעת, לפיה בעת פנייתו שמאלה של רב הנתבעות במטרה לצאת מהחניה החלק האחורי של רכב הנתבעות סטה ימינה ומשום כך הדלת הפתוחה של רכב התובעת נתפסה בזיז שברכב הנתבעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו