נסיבות התאונה
בסעיף 2 לכתב התביעה טען התובע כי "נפגע בתאונת דרכים ביום 1.5.2013 בשעה 16:30 לערך, עת ירד מהרכב של המעסיק חברת ג'עפר למסחר ולשווק בע"מ, בשעה שהיה הולך רגל, ברח' המגדל בירושלים, לפתע הגיע רכב שפגע בו מצד שמאל. הנהג לא עצר לראות מה מצבו הרפואי בעקבות פגיעתו וברח ממקום התאונה (להלן: "התאונה")". כך בדיוק הצהיר בסעיף 2 לתצהיר עדותו הראשית. בסיכומיו הוסיף, שהיה נהג במשאית מעסיקתו, החנה אותה בצד הכביש, ירד מהמשאית הגבוהה ולאחר שסיים את ירידתו הגיח רכב חולף משמאל למשאית פגע בו וברח.
התנאי המפורש והקביעה הכללית, כי השמוש לצורותיו השונות, חייב להיות שימוש "למטרות תחבורה" הוביל את הפסיקה לצמצם את הירידה מהרכב, המקימה תחולה לחוק, לשימושי משנה המתקיימים בסמיכות זמנים לנהיגה עצמה והמרחק.
כן הוצע שהכניסה אל הרכב והיציאה ממנו יחשבו כשלעצמם דרכי שימוש "למטרות תחבורה", לאמור צורות שימוש שכרוך בהן סיכון תחבורתי (ריבלין, תאונת הדרכים, מהדורה רביעית בעמ' 188-190 להלן: "ריבלין", רע"א 8061/86 עוזר יצחק נ. אררט חברה לביטוח בע"מ ואח' פ"נ (3) 562).
פגיעה שאירעה לנוסע במהלך יציאה מהרכב מקיימת בידו עילת תביעה כנגד הנוהג ברכב בו נסע בלבד, אפילו היו מעורבים בתאונת הדרכים מספר כלי רכב בהתאם לסעיף 3(א) לחוק הפיצויים הקובע "בתאונת דרכים שבה היו מעורבים מספר כלי רכב, תחול על כל נוהג האחריות לניזקי הגוף של מי שנסע בכלי הרכב שלו". על כן נפגע שיצא מרכב בה הוסע ומעד ביציאתו, נפל ונפגע על-ידי כלי רכב אחר, יחשב גם בעת הפגיעה כנוסע ברכב ממנו יצא, ואת תביעתו יפנה כנגד הנוהג ברכב.
כך, על הנוסע, לאור הוראת סעיף 3(א) לחוק, להפנות תביעתו כלפי הנוהג ברכב בו הוסע, ואם לנוהג אין ביטוח על השמוש ברכב – תופנה התביעה לקרנית ולא נגד נוהג ברכב אחר, שהיה מעורב בתאונה, אפילו היה מבוטח (ריבלין בעמ' 467-468).
...
לאחר ששקלתי את מכלול טענות הצדדים, העדויות והראיות, החלטתי לקבוע כי התובע לא עמד בנטל להוכחת טענותיו בהתאם למאזן ההסתברויות הנדרש בדין האזרחי, ומכך יש לדחות את תביעתו כנגד קרנית מהטעמים שאפרט.
הגשת תביעה כנגד מבטחת הרכב ממנו ירד התובע, שהיה נהג הרכב, נדון, התובע הודיע כי מבקש לשקול לצרף גם את מבטחת הרכב בו נהג (פרוטוקול מיום 13.6.18 עמ' 2 ש' 5) אך לאחר מכן הודיע כי לא יעשה כן.
סוף דבר
לאור כל האמור, דין התביעה להידחות.
התובע ישלם לנתבעת כל תשלום ששולם בגין הוצאות המשפט כנגד קבלה ובתוספת ריבית והצמדה מיום ההוצאה ובנוסף שכר טרחת ב"כ הנתבעת בסך 10,000 ש"ח.
המזכירות תשלח את פסק הדין אל ב"כ הצדדים.